Annonsørinnhold

DFDS

Få mest mulig ut av Kongens by

La stresset bli igjen på kaia. Unn deg cruise og hotell i dejlige Køben.

DEJLIG AVBREKK: Med cruise & hotell fra DFDS kan du nyte den mest behagelige reisen til København - og kose deg med lange dager i Kongens by. Vis mer
Publisert

Ah, endelig weekend! Eller kanskje du har en gyllen friuke midt i en hektisk periode på jobben? Cruise og hotell fra DFDS er en unik kombinasjon av storbyferie og cruiseopplevelse.

La ferien starte idet du går om bord i Oslo - og ankom Kongens by uthvilt neste morgen. Så er du klar til å få det meste ut av vår nærmeste metropol.

Med en cruise og hotell-pakke kan du velge blant 17 nøye utvalgte hoteller i Kongens by, og sette sammen en pakke som passer akkurat deg. Om det er luksus med Commodore-lugar og gourmetopplevelser i restauranten Sjø om bord, eller et mer budsjettvennlig alternativ med økonomilugar og et minimalistisk hotell i København, er opp til deg.

Du får oppleve København både om dagen og på kveldstid, og sammen med en behagelig og opplevelsesrik sjøreise om bord på Københavnbåten får du den beste opplevelsen fra to verdener. Alt etter din smak og lommebok. Det er din reise.

DEJLIG AVBREKK: Med cruise & hotell fra DFDS kan du nyte den mest behagelige reisen til København - og kose deg med lange dager i Kongens by.
DEJLIG AVBREKK: Med cruise & hotell fra DFDS kan du nyte den mest behagelige reisen til København - og kose deg med lange dager i Kongens by. Vis mer

La stresset bli igjen på kaia

Den absolutt mest behagelige reisen fra Oslo til København er sjøveien. Om du drømmer om å komme deg litt vekk - alene, sammen med barna eller med kjæresten - slipper du å reise til flyplassen, men kan gå om bord hos DFDS fra Vippetangen rett utenfor Oslo S.

SOLDEKK: Nyt DFDS-skipets utseiling fra Oslo - eller innseiling til København med panoramautsikt.
SOLDEKK: Nyt DFDS-skipets utseiling fra Oslo - eller innseiling til København med panoramautsikt. Vis mer

Sjekk inn når det passer deg mellom 12.30 og 16.15 - og la stresset bli igjen på land.

Gå opp på soldekket og start cruiset med å se utseilingen fra Oslofjorden fra første parkett. Og når det nærmer seg spisetid har du flust med muligheter. Du kan nyte lekker buffetmat i 7 Seas, skandinavisk gourmet i restaurant Sjø, klassisk italiensk i Little Italy - eller en real kvalitetsbiff i Explorers Steakhouse.

Trekk deg tilbake i den stemningsfulle vinbaren Red and White - eller nyt livemusikk. DFDS Københavnbåten har nattklubb og barer, og tar du turen opp på dekk får du nydelig utsikt og den mest fantastiske solnedgangen på vei til København.

Få mest mulig ut av Kongens by

Når fjærene kaller, kan du krype til køys på lugaren. DFDS har alt fra økonomilugarer til standardlugarer både med og uten havutsikt. Om du ønsker en ekstra deilig reise, velger du en Commodore-lugar, der du får dobbeltseng og kan få frokosten servert på senga dagen etter. Skipene har også De Luxe-lugarer med egen lounge om bord.

Uansett blir sjøreisen en nytelse: Etter å ha lagt deg til å sove på havet, våkner du uthvilt dagen etter i Kongens by når DFDS Københavnbåten ankommer København klokka 09:45 dagen etter avreise fra Oslo.

Vår nærmeste metropol

København er med sin spennende arkitektur, sitt utall av museer og forlystelser det nærmeste du kommer det europeiske kontinentet. Det har reiseguiden Lonely Planet også oppdaget: I fjor ble København kåret som den mest interessante byen å besøke. I hele verden!

SPENNENDE: Lonely Planet kåret i 2019 København som verdens mest interessante by. Det skyldtes blant annet matscenen. Her er restauranten Les Trois Cochons i nærheten av Vesterbro.
SPENNENDE: Lonely Planet kåret i 2019 København som verdens mest interessante by. Det skyldtes blant annet matscenen. Her er restauranten Les Trois Cochons i nærheten av Vesterbro. Vis mer

Om du velger en cruise- og hotell-pakke får du nyte opplevelsen av å rusle rundt i Kongens by både dagtid og på kveldstid. Sjekk inn på ditt yndlingshotell - eller la deg friste til å prøve et hotell du ikke har prøvd før.

DFDS samarbeider med mange hoteller i København, og alle sammen ligger i gåavstand fra hjertet av byen.

Om du tiltrekkes av mylderet og shoppingmulighetene langs Strøget og i de mange sidegatene, kan du sjekke inn på et av hotellene DFDS samarbeider med som ligger ved Rådhuspladsen. Herfra strekker Strøget seg mer enn én kilometer ned til Kongens Nytorv, der du blant annet finner Det Kongelige Teater og Kunsthal Charlottenborg.

Langs kanalen som binder havneområdet sammen med Kongens Nytorv ligger nordmannsfavoritten Nyhavn. Her ligger de sjarmerende og fargerike restaurantene tett i tett langs kanalen - og det mysser av liv.

Sett deg ned, bestill et højt belagt smørrebrød - og la deg suge inn i storbylivet.

Har du lyst til å utforske det tidligere arbeiderkvarteret Vesterbro, kan du forberede deg på spennende kulinariske opplevelser i det som er blitt Københavns mest trendy og travle strøk - bare femten minutter fra Rådhuspladsen.

GATELANGS: I København er det flust med muligheter for å oppleve alt byen har å by på til fots. Reis med DFDS og gå i land i hjertet av byen.
GATELANGS: I København er det flust med muligheter for å oppleve alt byen har å by på til fots. Reis med DFDS og gå i land i hjertet av byen. Vis mer

Slå deg ned ved langbordet på Neighbourhood og forelsk deg i gourmetpizzaene eller cocktailene de er viden kjent for. Eller gå ut i de stadig lysere nettene og oppdag Kødbyen - Københavns svar på New Yorks Meatpacking District. Her er det liv hele dagen og til langt, langt inn i de små timer, og det kryr av spisesteder, barer og kunstgallerier med noe for enhver smak.

Verdens beste by å besøke

Med mer enn 16(!) restauranter med Michelin-stjerner er København et mekka for de matglade. Stjernerestauranten Noma - som ligger i streetfoodmarkedet Broens Gadekøkken like ved Nyhavn - er kroneksempelet. Så var det også den yrende matscenen Lonely Planet trakk frem som Københavns fremste kjennetegn da de kåret byen til verdens mest spennende by å besøke i fjor. Prøv deg på Reffen - Københavns nyeste matmarked for street food. Det er allerede blitt Europas største av sitt slag. Både Broens Gadekøkken og Reffen åpner sesongen 27. mars.

MATMEKKA: De framvoksende matmarkedene - som for eksempel Broens Gadekøkken, Reffen og de velbesøkte Torvehallene - forsøter tilværelsen til en opplevelsessulten nordmann.
MATMEKKA: De framvoksende matmarkedene - som for eksempel Broens Gadekøkken, Reffen og de velbesøkte Torvehallene - forsøter tilværelsen til en opplevelsessulten nordmann. Vis mer

Tar du turen til Køben før den tid kan du besøke matmarkedet Torvehallene. Det er hit københavnerne selv går - faktisk besøker mer enn 115 000 av byens innbyggere Torvehallenes 60 boder i løpet av en vanlig uke. Det har åpent fra 10-19 hver dag.

Det er ikke bare ganen du kan skjemme bort i København. Reiser du med barn er den magiske forlystelsesparken Tivoli ikke til å komme utenom. Ja, det gjelder også for voksne som har bevart barnet i seg! Heldigvis er ikke ventetida lang: Sesongåpningen går av stabelen 2. april.

Om du unner deg et cruise til København med overnattinger på hotell har du også rik mulighet til å besøke kunstmuseet Louisiana Museum of Modern Art - som ligger i Humlebæk 40 kilometer nord for byen. Ta toget fra Hovedbanegården og opplev både nyskapende samtidskunst og gode gamle klassikere som Picasso.

Om været er fint, er en rusletur i den skjønne museumsparken som omgir Louisiana en innertier for inntrykkssultne nordmenn.

En perle for shoppere

Enten du er nødt til å se det siste nye fra dansk design eller om du har lyst til å jakte etter vintageskatter på Københavns velkjente loppemarkeder, har byen noe på lager for ethvert shoppehjerte.

Besøk Københavns designgate - Bredgade (den het tidligere Norgesgade) - som strekker seg opp fra Kongens Nytorv. Her ligger auksjonshus, spesialforretninger og antikvitetsbutikker på rekke og rad, og du finner Designmuseum Danmark i Bredgade 69. Her kan du både beundre og slå til dersom det tidløse skandinaviske designet vekker gjenklang hos deg.

Få mest mulig ut av Kongens by

Besøk det legendariske shoppingsenteret Illum som har holdt det gående siden 1800-tallet eller stikk innom det som er kjent som Nordens flotteste varehus, Magasin du Nord, på Kongens Nytorv. Om du heller vil gå gatelangs, finner du Danmarks hippeste handlegate i Kronprinsensgade, du kan oppdage nye og overraskende impulser i Istedgade på Vesterbro - eller ta turen til latinerkvareret og Krystalgade og gjør vintagefunn.

Et dejlig avbrekk

Når du og dere er mette av inntrykk etter en lang dag i de københavnske gader, kan dere slå dere ned i Kongens have. Renessansehaven er Danmarks mest brukte park med sitt nettverk av stier som rammer inn store gressplener. Et tips er å besøke den vakre rosehagen, eller kikke på krokussjakkbrettet - og reiser du med barn, har de en egen lekeplass for barna midt i smørøyet av parken.

Få mest mulig ut av Kongens by

En vakker opplevelse nå på våren er blomstringen av Københavns mange japanske kirsebærtrær. Du finner flest av dem i Langelinje Park på Østerbro. Når trærne blomstrer danner de et rosa tak over gresset!

SOLNEDGANGEN: På dekk kan du nyte utseilingen av Oslofjorden - og vinke farvel til København etter å ha tanket opp på gode opplevelser både til sjøs og på land.
SOLNEDGANGEN: På dekk kan du nyte utseilingen av Oslofjorden - og vinke farvel til København etter å ha tanket opp på gode opplevelser både til sjøs og på land. Vis mer

Når du har fylt opp batteriene etter avbrekket fra hverdagen kan du se fram til at seilturen med DFDS hjem blir akkurat like behagelig som turen til København. Kanskje rusler du innom taxfree-butikken og finner en aller siste perle fra turen? Uansett: Velkommen om bord i skipet, trekk pusten - og gled deg til å komme uthvilt hjem igjen.

Her kan du lese mer om våre cruise- og hotell-pakker!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer