Annonsørinnhold

CONTRELLE

Forhindrer urinlekkasje

Ikke la urinlekkasje stanse deg fra å gjøre det du har lyst til, enten det er å trene eller ha det gøy med venner! I tillegg til supre øvelser finnes det nemlig et usynlig hjelpemiddel!

POPULÆRT: Skandinaviske kvinner har brukt Contrelle i over 10 år. De er veldig fornøyde med effekten kontinensbuen har på uønsket urinlekkasje, nærmere 6 millioner enheter er brukt.
POPULÆRT: Skandinaviske kvinner har brukt Contrelle i over 10 år. De er veldig fornøyde med effekten kontinensbuen har på uønsket urinlekkasje, nærmere 6 millioner enheter er brukt. Vis mer

«Herregud, jeg ler så jeg tisser på meg»! Du har garantert hørt den kommentaren før, eller kanskje til og med sagt den selv.

Det er ikke bare en god latter eller en runde på dansegulvet som utfordrer urinblæren. Blant annet kan nysing, trening eller at du gjør tunge løft gi uønsket urinlekkasje. For noen er problemet så stort at de lar være å trene eller ofte unngår sosiale settinger, noe de egentlig ønsker og trenger å være en del av.

CONTRELLE ACTIVGARD KAN HJELPE MOT STRESSINKONTINENS

DISKRET: Contrelle Activgard er et diskret hjelpemiddel for kvinner som trenger kontroll over urinblæren ved stressinkontinens. Produktet er nå på blåresept.
DISKRET: Contrelle Activgard er et diskret hjelpemiddel for kvinner som trenger kontroll over urinblæren ved stressinkontinens. Produktet er nå på blåresept. Vis mer

Inkontinens - helt vanlig!

Ja, det er faktisk det! For kvinner skvetter, lekker og tisser litt på seg. Visste du for eksempel at 1/3-del av alle kvinner har inkontinens i liten eller større grad? Å lekke litt er rett og slett veldig vanlig, og sånn sett ikke noe du skal være flau over!

Det er ikke dermed sagt at vi synes det er greit! Urinlukt er tross alt ganske sjenerende, også den mørke flekken som synes i skrittet på buksen eller bak på et tettsittende skjørt.

Heldigvis finnes det både effektive treningsøvelser og et svært diskret hjelpemiddel som du nå kan kjøpe på blåresept på apoteket.

KJØP CONTRELLE ACTIVGARD HER

Flere årsaker til at du skvetter

Kari Bø er professor, Dr.scient og fysioterapeut ved Institutt for idrettsmedisinske fag ved Norges idrettshøyskole forklarer at det er flere årsaker til inkontinens, men at spesielt mange opplever uønsket vannlating under graviditet og fødsel. I tillegg kan tung, fysisk aktivitet i alle aldre, overgangsalder og aldring generelt gjøre at man opplever inkontinens.

- Under graviditet forbereder kroppen seg på fødsel, der bindevev og muskulatur blir mer tøyelige. I tillegg vil tyngden fra barnet trykke bekkenbunnen nedover. Fødselen kan i tillegg føre til skader på nerver, bindevev og muskulatur i bekkenbunn, sier hun.

Fysioterapeuten forklarer at det er beregnet at ca 50% mister noe av støttefunksjonen i bekkenbunnen, noe som for enkelte kan gi seg utslag i underlivs-prolaps og/eller inkontinens.

UNNGÅ URINLEKKASJE MED ENKELT HJELPEMIDDEL

PRAKTISK: Buen er laget av kroppskompatibelt skum, er omtrent på størrelse med tommelen og settes inn i skjeden ved hjelp av en gjenbrukbar applikator.
PRAKTISK: Buen er laget av kroppskompatibelt skum, er omtrent på størrelse med tommelen og settes inn i skjeden ved hjelp av en gjenbrukbar applikator. Vis mer

- Kroppen har evne til å reparere seg selv, og normalt sett vil dette bli bedre av seg selv etter fødsel, men for noen vil dette vedvare å bli et problem. Skadene etter en vaginal fødsel kan sammenlignes med en idrettsskade, og bekkenbunnsmusklene må trenes opp igjen, sier Kari Bø.

Professoren sier det er en viktig beskjed til alle gravide at den aller beste måten å forebygge inkontinens på er å trene bekkenbunnen under graviditet. Det er en myte, sier hun, at man ikke skal trene bekkenbunnen under graviditet, for forskning viser at de som gjør det sliter mindre med inkontinens etter fødselen.

- Alle nybakte mødre bør få tilbud om en gratis undersøkelse av bekken, rygg, bekkenbunn og magemuskler hos fysioterapeut etter fødsel. Innlæring av riktig trening av bekkenbunnsmusklene er spesielt viktig. Studier fra flere land har vist at rundt 30 prosent trener feil, og i første uke etter fødsel var det omtrent 50 prosent som ikke fikk det til. 70 prosent av disse lærte riktig teknikk av fysioterapeut, sier Kari Bø.

KJØP CONTRELLE ACTIVGARD HER

BEVIST EFFEKT: 7 kliniske studier viser at 95% av kvinnene har nytte av å bruke Contrelle Activgard og 68% av kvinnene slutter å lekke helt når enheten er på plass.
BEVIST EFFEKT: 7 kliniske studier viser at 95% av kvinnene har nytte av å bruke Contrelle Activgard og 68% av kvinnene slutter å lekke helt når enheten er på plass. Vis mer

Slik trener du bekkenbunnen

Contrelle Activgard er et fantastisk hjelpemiddel å bruke når man sliter med urinlekkasje. Du kan velge å bruke den kun når du skal trene eller gjøre andre ting som du vet utløser uønsket urinlekkasje, eller gjennom hele dagen.

Men for å forebygge at du stadig lekker må du styrke bekkenbunnen.

- Å trene bekkenbunnen er som å trene en arm. For at musklene skal bli sterkere kreves det at du tar i nær maksimalt. Men her får du ikke lagt på vekter, så her handler det om at du virkelig må ta i, forklarer professoren.

Tren på samme måte som annen styrketrening:

  • Tre serier med 8-12 repetisjoner med maks kraft.
  • Det er bedre å gjøre 3-4 maksimale sammentrekninger enn mange små.
  • Hold hver sammentrekning i 6-8 sekunder.
  • Gjør øvelsene minst tre ganger i uken, aller helst hver dag.
  • Ta så hardt i at du skjelver innvendig.
  • Slipp opp mellom hver sammentrekning og pass på du aldri trykker nedover.

CONTRELLE ER IKKE BARE ET PRODUKT, MEN ET KONSEPT

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer