Annonsørinnhold

Max
VAKRE LEPPER: Den nydelige modellen og IT-jenta Hanneli Mustaparta elsker å fremheve leppene sine- og vi er selvfølgelig super nysgjerrige på hvordan man får et så fint resultat! Foto: Max Factor.
VAKRE LEPPER: Den nydelige modellen og IT-jenta Hanneli Mustaparta elsker å fremheve leppene sine- og vi er selvfølgelig super nysgjerrige på hvordan man får et så fint resultat! Foto: Max Factor. Vis mer

Gjør du disse vanlige feilene når du legger leppestift?

Det er spesielt to ting som ødelegger for mange!

Publisert

Flere som kjenner det krible i mote-magen nå som høsten er her? Vi drømmer oss i alle fall bort i deilige høstklær - selvfølgelig i kombinasjon med sesongens lekreste leppefarger!

Men, for mange (oss selv inkludert!) kan leppe-gamet virke litt skremmende. Utfordringene står i kø; man vil unngå feil farge, man må passe på at fargen ikke forsvinner og ikke minst at produktet forflytter seg til tenner eller andre sjarmerende steder! Lettere blir det heller ikke at mange av oss stadig plages med tørre og sprukne lepper.

For å virkelig lande de lekreste høstleppene har vi derfor tatt en prat med selveste Linda Wickmann- stjernesminkør og makeup-ansvarlig for Max Factor. Her er hennes beste tips.

Trikset for å våkne med perfekte lepper

Vi begynner med grunnlaget- for vi vet alle hvor vanskelig det er å få produktet til å sitte pent på tørre lepper. Så hvordan kan vi få bukt med problemet? Ifølge Wickmann kan du begynne med å ta en titt på leppepomaden din.

- Mange leppepomader inneholder allergi-og hormonforstyrrende stoffer som kan være årsak til de tørreleppene dine, sier hun.

Vis mer

Valg av riktig leppepomade- dersom man trenger det- er derfor alfa omega mener makeup-artisten. Men hva kan man gjøre om leppene først er knusktørre? I følge Wickmann er en god leppeskrubb et must for å fjerne tørr hud!

- Max Factors Miracle Lip Scrub er fantastisk! Den eksfolierer tørre flak og mykner opp huden, forteller hun.

- Hvordan kan vi få resultatet til å holde seg over tid?

- Vær flink å bruk god hudpleie! Det beste er å ta en leppeskrubb før du legger deg og deretter sove med pleiende produkter, tipser makeup-artisten.

3 enkle steg til perfekt leppestift

Så til den virkelig morsomme biten- nemlig leppestiften! Vi begynner med riktig farge- hvordan finner man egentlig den? Wickmanns beste tips er å simpelthen holde leppestiften foran munnen i speilet- så får man følelsen av hvordan den blir på.

- For å sjekke om du kler varme eller kalde toner kan du også se på blodårene dine, tipser hun og legger til: Dersom fargen heller mot det grønne kler du varme toner og dersom de heller mot blått kler du kalde toner.

Vis mer

Men hvordan legger man så produktet? For et perfekt resultat går Wickmann selv frem på følgende vis:

1. Leppeskrubb: Først og fremst trekker hun frem at det er viktig å få vekk tørre flak;

- spesielt dersom man velger et matt produkt- ellers vil leppestiften bare flake seg, sier hun.

2. Lipliner: Når skrubben er gjort, legger makeup-artisten en lipliner rundt leppen, for så å fylle inn hele. Dette forklarer hun, er ikke bare et triks for å fremheve leppen, men også en måte å få leppestiften til å sitte enda bedre!

3. Lipgloss: Tilslutt avslutter hun med en lipgloss:

- Hvis jeg ønsker litt ekstra sparkle da, da sier hun og forklarer at hun i så fall legger produktet på midten av leppene, både oppe og nede.

Pssst! Ønsker man en matt look, kan man droppe dette steget!

Vis mer

Slik får du leppestiften til å holde- hele dagen!

Men hvordan får man så produktet til å sitte? I følge Wickmann ligger nøkkelen i å huske å fylle inn lipliner på leppene, men hun har også et annet triks:

- Husk alltid å blotte- altså klemme leppene mot et papir!

Makeup artisten forklarer at cluet ligger i å legge på leppestiften, blotte av en gang og så legge ett lag til med leppestift.

- Slik får du virkelig fylt inn med masse pigmenter og farge, røper hun.

Ellers minner hun om at matte produkter generelt har lengre holdbarhet enn de fuktige.

En annen velkjent problemstilling er å holde leppestiften på plass. Også her har Wickmann et (genialt!) tips – og et produkt i hvert fall vi må skaffe oss!

- Bruk en universal lipliner på ytterkanten av munnen. Dette er spesielt viktig om du bruker lipgloss, da den holder produktet på plass hele dagen, sier hun. (Pssst! Ble du også nysgjerrig på denne? Du finner den nederst i saken!)

Hvis heller ikke du er kjent med universal liplineren kan hun forklare at hemmeligheten ligger i at produktet er voksbasert, en formula som hindrer at det sklir.

- Den inneholder også pleie som jojoba og sheabutter slik at den ikke tørker ut leppene mens den holder leppestiften på plass, forklarer hun.

Vis mer

Gjør du også denne feilen?

Men hva er den vanligste feilen vi begår når vi påfører leppestift eller gloss?

- Mange velger feil farge på liplineren. Dette kan gjøre at leppestiften forandrer farge, sier Wickmann og legger til at en annen vanlig feil er å kun legge liplineren som en strek rundt munnen og ikke fylle inn leppene.

- Da er det lett at lipglossen renner ned på tennene når man fyller på utover kvelden, advarer hun.

Max Factor er kjent for sine lekre leppeprodukter og lanserer (endelig!) den super trendy nyheten: Max Factor Lipfinity Velvet Matte Lipstick, en luksuriøs fuktighetsgivende, vannfast og ikke minst smudge-proof leppestift. Av andre favoritter finner vi den pleiende og lekre matte leppestiften Colour Elixir Velvet Matte lipstic og de myke, super-deilige lip Colour Elixir Lip Cushion glossene.

Det er sannelig ikke lett å begrense seg, så vi er nysgjerrige; hva er egentlig Wickmanns favoritt?

- Lipfinity longlasting velvet matte! Jeg bruker den hver dag i fargen luxe nude 40, og får mange komplimenter for den, sier hun og legger til: Skal jeg pynte meg litt ekstra så elsker jeg 25 red luxury. Den har den perfekte rødtonen med blått i!

Forelsket du deg også i Max factors drømme-produkter? Nå kan du shoppe Lindas favoritt og de andre fantastiske leppestiftene og glossene her:

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer