Annonsørinnhold

Nuxe

Gjør du en av disse vanlige hudpleiefeilene?

De fleste av oss gjør dem uten å vite det

VISSTE DU AT: .. de fleste av oss gjør en rekke feil når det kommer til hvordan vi pleier huden vår? Foto: NTB Scanpix
VISSTE DU AT: .. de fleste av oss gjør en rekke feil når det kommer til hvordan vi pleier huden vår? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren nærmer seg og sminkemessig betyr det én ting for oss: Mindre sminke, mer fokus på hud. Men til tross for at vi i alle fall liker å tro at vi følger hudpleierutiner, opplever vi både urenheter og tørrhet.

Men hvorfor er det slik? Gjør vi noe feil, hva har det i så fall å si for huden vår og hva skal vi gjøre for å oppnå sommergløden?

Vi har stilt Nuxe-hudpleier Hilde Evine Prestegård 8 spørsmål vi lenge har lurt på!

- Aller først: Hudpleie, fungerer det egentlig? Hvilke konsekvenser kan det ha om du dropper den?

- Gode hudpleierutiner er viktig. Hopper man over dem, eller bruker feil hudprodukter, kan huden på sikt bli veldig sensitiv, lett reagere og vil føles stram og utilpass over tid.

- Finnes det noen rutiner alle kvinner bør følge?

- Gode hudpleierutiner er viktig for alle. Hver dag utsettes huden for støv, skitt, forurensning og lignende. Dette kan irritere huden, gjøre den mer sensitiv og gjøre at den eldes tidligere.

Lurer du på hva hemmeligheten bak en strålende hud er kan hun fortelle deg at det er: En god rens morgen og kveld, fuktboost og en god beskyttende ansikts-og nattkrem tilpasset din hud.

- Og ikke glem i sommerhalvåret; en god solkrem, som er noe alle bør bruke mye av og ofte nok.

- Finnes det et produkt alle kvinner bør eie?

- Noen ganger er det vanskelig å velge bare ett produkt, men velger du for eksempel et multifunksjonelt (det vil si et produkt som har flere bruksmåter og bruksområder) så får du så mye mer enn bare ved å velge ett produkt. Min favoritt er Nuxe Huile Prodigiuse, en multifunksjonell tørrolje som gir næring og fuktighet, i tillegg til å beskytte og forsvare huden mot stress, forurensning og aldring. Den lukter helt fantastisk og kan brukes både i ansiktet, i håret og på kroppen. Oljen trekket dessuten raskt inn i huden, gir glød og mye fuktighet. I tillegg gir den deg en deilig følelse av luksus for huden! Så denne er et must for meg gjennom hele året.

Gjør du en av disse vanlige hudpleiefeilene?

Pssst! Vi har forelsket oss HELT i Nuxes siste tilskudd i den ikoniske tørroljefamilien, Huile Prodigieuse® Florale! Tørroljen har en frisk, sommerlig duft (så ingen grunn til å kjøpe inn noe sommerparfyme i år!), inneholder unike planteoljer med nærende, mykgjørende og reparerende egenskaper på ansikt, kropp og hår. Tips! Bruk den som serum under ansiktskremen og på kroppen og i håret - enten som hårkur, eller som hårolje for ekstra glans!

- Er det noen feil mange begår- uten å vite om det- når det kommer til hudpleie?

- Pass på å velg riktig produkter, som er tilpasset akkurat din hudtype og årstiden. Vi skifter tross alt antrekk etter årstider, det samme bør vi tenke på når det kommer til ansikts og kroppsprodukter.

-Sommer betyr for mange økt fokus på huden- hvordan vil du anbefale å “preppe” huden best mulig for soldagene?

- Å gjøre huden vår-og sommerklar og få en glødende hud, er noe de aller fleste ønsker. Her er noen gode tips:

1. Pass på å ha gode renserutiner både morgen og kveld.

2. Bruk en god skrubb, gjerne 1-2 ganger i uken både i ansikt og på kroppen. Det fjerner døde hudceller og vil i seg selv gi huden glød.

3. Bruk gjerne et produkt med mye antioksidanter, for eksempel Nuxe Huile Prodigiuse tørrolje. Den er rik på antioksidanter som beskytter huden. Ta noen dråper i ansiktet, det vil gi næring, fuktighet og glød, og beskytte huden mot forurensing.

4. Bruk gjerne et fuktighetsserum og en god fuktighetskrem. Solen kan være med på tørke ut. Nuxe Crème Fraiche er som et stort glass vann til huden, da den gir masse fuktighet i inntil 48 timer. Den beskytter også huden mot forurensning!

5. Og til slutt, husk SPF, gjerne minimum 30 for ansikt, hals og hender. Da vil du unngå solskader, pigmentering og beskytte huden mot UV-skader.

HUDPLEIE: Har det noe å si for brunfargen? FOTO: NTB Scanpix
HUDPLEIE: Har det noe å si for brunfargen? FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Finnes det noen måte å “preppe” huden- for å beholde brunfargen lengst mulig?

- God fuktighet er viktig! Pass på gjennom hele året og tilføre huden nok fuktighet med for eksempel Nuxe Creme Fraiche serum, en fuktboost, da vil du lettere unngå at huden flasser etter en stund i solen.

- Hvordan tar man best mulig vare på huden på sommeren?

- Det er viktig å beskytte huden mot UV-strålene. I dag vet vi at mye soleksponering øker sjansene for pigmentering, solskader, dypere rynker og hudkreft. Så viktigheten av en høy solfakte (gjerne SPF 30) og at vi er flinke til å smøre oss nok og ofte nok, vil kunne være med på å forhindre mange av de ovennevnte faktorene.

- Hva er den vanligste feilen folk begår når det kommer til pleie av sommerhuden?

- Mange velger å bruke for lav spf eller for lite solkrem når de er i solen. Mange opplever derfor at huden blir solbrent og flasser. En solkrem som i tillegg til høy SPF, også tilfører mye fuktighet og reduserer overopphetning vil gjøre at man bevarer brunfargen lenger. En god aftersun er også viktig, den vil roe ned og gi masse fuktighet. Og pass på å bruke gode rengjøringsprodukter, uten såpestoffer, som fjerner solkrem, sand og klor er viktig. Nuxe sin After-Sun Hair and Body Shampoo er et perfekt rengjøringsprodukt gjennom hele sommerhalvåret.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer