ANNONSØRINNHOLD

PM
VI ELSKER JEANS: ... men vi vet alle hvor vanskelige de kan være å finne. Foto: PM
VI ELSKER JEANS: ... men vi vet alle hvor vanskelige de kan være å finne. Foto: PM Vis mer

Gjør du også denne vanlige tabben når du kjøper jeans?

Det er nemlig mange ting du bør sjekke!

Noen som ikke er på leting etter den perfekte jeansen til høsten ...?Nei? Vi tenkte det. Få ting slår jeans når de sitter ordentlig; de er lekre, praktiske og kan dresses både opp og ned. Problemet er at de kan være virkelig vanskelige å finne!

For å lande den perfekte buksen- har vi derfor tatt en prat med sjefsdesigner i PM Nina Sandvold.

Her er hennes beste tips!

1.Velg en modell med stretch

- Jeans er en sikker vinner som passer til alt, sier hun og oppmuntrer med at vi med enkle grep kan navigere oss frem til den perfekte match.

Designerens første tips er ett vi ofte glemmer; se etter bukser med stretch.

- Disse buksene sitter ofte mye bedre og er mer behagelige på, opplyser Sandvold og forklarer videre at disse dessuten er gull for figuren! Lurer du på hvor god stretchen egentlig er, har hun også et aldri så lite triks:

- Dra sidelengs i buksestoffet, ikke rett opp og ned som mange ofte gjør. Vi kaller det for tyggegummistrekken. Det er slik du finner ut om buksen virkelig har en god strekkevne.

Wonder jeans fra PM
Wonder jeans fra PM
Wonder jeans fra PM
Demi Jeans fra PM

2.Dette må du passe på når det kommer til lommene

Riktige lommer er også avgjørende for en riktig jeans, og i følge designeren er hvordan plagget sitter over rompa noe av det første du bør sjekke.

-Det er også viktig å sjekke at yoken- det vil si den V-formede delen over lommene på baksiden av jeansen- sitter pent. Den er viktig for god passform og en flatterende rumpe, opplyser Sandvold.

Videre forklarer designeren at yoken kan være formet fra en dyp V til en ganske rett linje. Er den for høy kan «rumpefasongen» lett bli litt lang. Helst skal denne delen av buksen ha en visuell v-form og sitte nær rumpesprekken for et mest mulig gunstig visuelt løft.

- Det kan også være lurt å måle avstanden mellom yoken og baklommene. Den bør ikke være for lang, sier hun og legger til at plasseringen av baklommene også har sitt å si for en vellykket passform.

- Ønsker du en spretten rumpe for eksempel, burde baklommene ikke sitte for langt fra hverandre, tipser designeren.

Wonder jeans fra PM
Wonder jeans fra PM
Wonder jeans fra PM

Lurer du på hva slags effekt lommene gir, kan Sandvold opplyse om følgende:

Små baklommer: Gir fylde til hoftene og volum til baken.

Store baklommer: Gir en illusjon om en mindre rumpe.

Baklommer som sitter fra hverandre: Gir mer kvinnelige former til hoftene.

Tettsittende baklommer: Gjør rumpen nettere.

Et triks er også å sjekke at baklommene har lik avstand fra sømmen midt bak på buksen.

- De fleste jeans har ulik plassering av baklommene fra denne sømmen. En centimeter i differanse her resulterer i at rumpen kan bli visuelt litt skjev, advarer designeren.

image: Gjør du også denne vanlige tabben når du kjøper jeans?

3. Også sømmens farge har noe å si? (Ja, den kan fremheve formene dine!)

Hva slags farge det er på både søm og jeansstoff, har i følge designeren også mye å si. Hun kan røpe at lyse sømmer og lyst denimstoff vil fremheve figuren din, mens mørk søm og stoff på buksen vil kunne ha en forminskende effekt.

4. Dette har lengden å si.

Sandvold kan også fortelle at lengden spiller inn på jeansuttykket. Hun røper at de gjerne kan stoppe ved anklene, men hvis buksene har sleng, bør de være lange nok til å gå helt ned til bakken.

Her er årets buksetrender

Og mens vi har henne her, er vi selvfølgelig spente på høstens mote! Designeren kan røpe at denim kommer til å spille en viktig rolle og at det er spesielt tre trender som peker seg ut.

Cord bukse fra PM
Carrie flare jeans fra PM
Twister fra PM
Velourbukse fra PM
Skinnbukse fra PM

1. 60 -og 70- talls inspirasjon

– Cool chick er tilbake og slengbuksetrenden fortsetter, sier Sandvold. Hun utdyper med at vidden riktignok vil reduseres en del, slik at buksene blir litt lettere å bruke.

2. Skinny jeans fortsetter

Til tross for slengbuksenes inntog, vil stramme, feminine varianter fortsatt holde koken.

- Disse er super fine å kombinere med pumps og lange støvletter, tipser hun og forsetter med å fortelle at de passer til de fleste overdeler, både korte og lange.

- Og du, til fest kan du gjerne bruke olabuksene med en enkel singlet, stiletthæler og en skikkelig partyjakke dekket av paljetter, tipser hun.

3. Høye liv

– Bukser med høye liv fortsetter og de har mange fordeler, sier Sandvold og trekker frem at de blant annet er en av de mest komfortable variantene. Er du blant dem som ønsker deg et slankere uttrykk, eller å gi inntrykk av lengre ben er denne buksen også riktig variant.

Videre tipser designeren om at bukser med høyt liv kommer best til sin rett med kortere topper.

- Er du ikke komfortabel med korte topper, kan du selvsagt gå for en tøff skjorte eller en søt bluse, gjerne med sløyfe i halsen, tipser hun.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: