Annonsørinnhold

VING

Aktiv ferie:

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

På Gran Canaria kan du skreddersy din sportsferie med akkurat de aktivitetene som passer deg. Og når du er lei av gåturer, tennis eller yoga, venter vakre strender, flotte restauranter og spennende utflukter.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

Allerede under innflygningen oppdager du Gran Canarias fristende sandstrender, imponerende fjell og frodige terreng - og selvsagt det asurblå havet som omringer øya.

Den fantastiske naturen skaper perfekte betingelser for å kombinere strandferie med trening, uansett om du ønsker deg en sykkeltur med utsikt, morsom vannsport eller motiverende gruppetrening.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

Samtidig byr øya på tallrike solskinnstimer og en alltid behagelig temperatur. Derfor er det store muligheter for å ta en velfortjent pause fra aktivitetene og slappe av under en parasoll på stranden.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

Fra avslappet til adrenalin

Tennis og paddel i Maspalomas, pilates og gruppetimer i Playa del Cura eller Costa Meloneras.

Kanskje har du vært på aktiv ferie mange ganger og har vanskelig for å forestille deg å reise uten svette i pannen? Eller kanskje du vil prøve å kombinere sport og avslapping for aller første gang, å komme i form mens du koser deg på ferie?

Når du er på ferie er du ofte mer avslappet og har mer ledig tid enn hjemme. Derfor er ferien det perfekte tidspunktet å begynne og trene, hvis du synes det er vanskelig å komme i gang hjemme.

Nivå og erfaring har mindre å si når du drar på sportsferie. Det viktigste er at du tør å kaste deg ut i det, og det er mye lettere med et stort utvalg av aktiviteter. På Gran Canaria venter det utallige muligheter, så det er helt opp til deg hva du bruker sportsferien på.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

Flere hoteller tilbyr pilatestimer, treningsrom og gratis gruppetimer - noen har egne tennis- eller golfbaner. Velger du Vings egne hoteller kan du trene gratis på timer med SATS-utdannede instruktører, hvor du blant annet kan utøve yoga, core eller tabata. Her kan du få hjelp av en personlig trener, enten du har konkrete mål, vil fokusere på teknikk eller rett og slett trenger et ekstra «push» på trening.

Liker du ikke å trene i selskap med andre kan du låne med deg et treningssett opp på rommet, slik at du kan utøve yoga eller gjøre øvelser helt alene.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

De med eventyrlyst og badeglede har flotte muligheter til å utfordre bølgene på surfebrett eller på vindsurfing. Med snorkel eller dykkerutstyr kan du utforske den kanariske undervanns-verden, hvor du blant annet kan møte skater og barrakudaer mellom korallene. Vil du heller se havflaten, kan du dra på fiske eller båt- og kanotur.

Uansett hvor du bor på øya er det enkelt å dra på utflukter til idylliske områder, som er perfekte til gåturer, sykkel og stavgang.

Dramatisk vulkanlandskap

Hvis du bruker en racer- eller elsykkel eller et par gode tursko når du langt ut i det kanariske landskap. Fra de godt asfalterte veiene har du god utsikt fra sykkelsetet til de majestetiske fjelltoppene, vulkanske klippeformasjonene, frodige regnskoger og palmestrender ut til det blå Atlanterhavet. Trives du bedre med fast grunn under føttene kan du sjekke ut de samme naturopplevelsene til fots.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

I Maspalomas’ ørkenlignende landskap kan du gå gjennom de gylne sanddynene og føle sandkorn under fotsålene. Utsikten over Atlanterhavet og det unike samspillet mellom hav og sand er en opplevelse i seg selv.

Reiser du med Ving finnes det et utall av planlagte utflukter som tar deg med til den kanariske natur. Besøk blant annet Barranco de la Sorrueda, og opplev den storslåtte utsikten over Caldera de Tirajana, hvor bratte klipper og frodige oaser skaper en enestående kontrast.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

Også det ikoniske Roque Nublo, som rager i landskapet, er verdt et besøk. Dra på fottur opp til Stenen i skyene, som ble skapt ved et vulkanutbrudd for 4,5 millioner år siden, og bli belønnet med en innbydende panoramautsikt over øya.

Kommer du fram til øyas høyeste punkt, Morro de la Agujereada i området Pico de las Nievas, venter en spektakulær solnedgang som en perfekt avslutning på en aktiv dag.

Sammen hver for seg

Når dere drar på ferie sammen som familie eller vennegruppe, er det ikke sikkert at dere har lyst til å gjøre samme aktiviteter. Mens den ene forelderen vil på vandring, vil den andre kanskje ut å snorkle, og barna vil henholdsvis gjerne spille tennis, praktisere yoga og ut å sykle.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

Vil dere gjerne reise sammen, men deler ikke interesser, kan dere likevel få tid sammen selv om dere velger ulike sportsgrener. Dere kan nemlig bo på samme hotell og være sammen når dere ikke er aktive, og så reise til hver deres aktivitet.

Reiser du alene kan du melde deg på gruppetimer, hvor du kan møte andre som liker å få opp pulsen og få svette i pannen. Kanskje det finnes noen på yogatimen som har lyst til å møtes etter treningen?

Hyggelig havnestemning

Får du nok av sportslige aktiviteter byr Gran Canaria på masse opplevelser du kan bruke treningspausene på.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

Siden Gran Canaria er omgitt av vakkert, blått vann og fantastiske strender, er det opplagt å ta en tur til kysten for en dukkert og avslapning i den avkjølende havbrisen. Besøk for eksempel Playa Maspalomas, som er en av de mest populære strendene, Playa Meloneras, som er en mindre, men velholdt strand, Playa de Amadores, som har utsikt til vakre klippeformasjoner, og Playa de Mogán, som er langgrunt og perfekt for barnefamilier.

Etter et besøk på sistnevnte strand kan dere slentre opp i en sjarmerende fiskerlandsby, Puerto de Mogán, og gå på oppdagelsesferd mellom hvitmalte hus med detaljer i forskjellige farger og blomster langs murene.

Ved havnen ligger fiskebåtene side om side og skaper en perfekt, malerisk kulisse for en hyggelig middag på en av de mange fiskerestaurantene.

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og avslapning

Vil du ha et par gode feriekupp med hjem i kofferten? Besøk et av Gran Canarias mange marked, som selger alt fra lekre frukt og grønnsaker til ekte kunst, klær og sko. Her får du gode priser, slik at alt ligger til rette for et minne fra reisen med hjem.

Noen av de mest populære markedene kan du besøke tirsdager i Arguineguín, onsdag og lørdag i Maspalomas, fredag i Puerto de Mogán og søndag i Las Palmas de Gran Canaria.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer