Annonsørinnhold

Nuxe

Annonsørinnhold: NUXE

Hudpleie-feilene de fleste av oss begår uten å vite om det

Her får du hemmeligheten bak en strålende hud.

Hudpleie-feilene de fleste av oss begår uten å vite om det
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss er veldig opptatte av og flinke til å velge de riktige sminkeproduktene som skal få oss til å se best mulig ut døgnet rundt. Vi vet akkurat hvilken foundation som er tilpasset vår hud, og er vi usikre eller ønsker å bytte nøler vi ikke med å spørre om råd.

Når det kommer til hudpleie - som faktisk er det viktigste å ha gode rutiner på for at sminken skal se bra ut - er vi derimot ikke alltid like flinke. Vi tar lettere på å droppe å rense huden en dag, enn å skulle gå uten sminke. For ikke å glemme at mange av oss også gjør en rekke feil uten å vite om det, nettopp fordi kunnskapen vår ikke er like god når det kommer til riktig bruk av hudpleie.

Hudpleieserien Nuxe finner du eksklusivt hos Apotek 1, og nå med 30 PROSENT RABATT! Se hele porteføljen til Nuxe her!

Visste du at feilene vi ubevisst gjør, og mangelen på interesse for hudpleie og for valg av riktige produkter, faktisk påvirker huden vår ganske mye?

LES OGSÅ: Denne hudpleieserien er som skapt for skandinavisk klima

Vi tok en prat med Hilde Evine Prestegård, hudpleier fra NUXE, for å finne ut hvor viktig riktig hudpleie er og hva konsekvensene av slurving og feil gjør med huden vår.

- Feil valg kan resultere i en mer «ustabil» hud

Ifølge Prestegård er den første og største hudpleiefeilen vi gjør å velge feil produkter som ikke er tilpasset vår egen hudtype.

- Mange er usikre på hva slags hudtype de har og ender derfor opp med å gjøre vondt verre ved for eksempel å velge en ansiktskrem for tørr hud, selv om huden er fet, men samtidig føles tørr, forteller Prestegård og fortsetter:

- Da er det ikke riktig å velge nærende produkter, men produkter som gir masse fuktighet og ikke fett. De trenger helt andre ingredienser enn hva en tørr hudtype trenger. Dette kan resultere i en mer «ustabil» hud og kan føre til flere kviser og hudormer.

FINN DIN HUDTYPE: ... først da kan du gi den riktig pleie forteller hudpleieren. Foto: NUXE
FINN DIN HUDTYPE: ... først da kan du gi den riktig pleie forteller hudpleieren. Foto: NUXE Vis mer

Videre forteller hudpleieren at når man først har funnet hvilken hudtype man har og de riktige produktene til den, er neste steg rens, rens og rens!

- Rens en av de viktigste tingene du gjør morgen og kveld i løpet av en dag. Man bør rense to ganger for å fjerne makeup godt på kvelden og avfallsstoffene huden skiller ut på morgenen, sier Prestegård og utdyper:

- Du bør først bruke renseprodukter til å fjerne det som ligger på huden. Det å fjerne makeup, skitt, forurensning og andre partikler som ligger på huden er utrolig viktig. Dette kan igjen være med på at huden eldes tidligere, tette porene og huden kan bli både irritert og sensitiv.

LES OGSÅ: Derfor er det ekstra viktig å gi huden nok fuktighet om vinteren

- Er det noen andre ting man bør være obs på?

- Å bruke riktig antall produkter. For de aller fleste vil det ikke være nok å bare bruke en rens og en krem. En god peeling et par ganger i uken er viktig. Den fjerner døde hudceller og tørr hud, og dermed vil man få en mye bedre effekt av serumet, øyekremen og ansiktskremen man påfører etterpå, forklarer Prestegård og legger til:

- I tillegg er det viktig å tilpasse kremene etter årstidene. Huden din vil trenge ulike produkter i løpet av et helt år, noe sikker mange kjenner seg igjen i på denne årstiden når det er mye vind og kaldt vær og man føler at kremene man bruker ikke gir nok fuktighet.

• Serien fra Nuxe finner du eksklusivt hos Apotek 1, og nå med hele 30 PROSENT RABATT!

FUKTSERIE: Hudpleieserien består av fem produkter som alle jobber sammen for å gi huden din den fuktigheten den trenger. Foto: NUXE
FUKTSERIE: Hudpleieserien består av fem produkter som alle jobber sammen for å gi huden din den fuktigheten den trenger. Foto: NUXE Vis mer

Disse produktene bør enhver kvinne eie

Men hvilke kremer og produkter skal man egentlig velge? Hva trenger man virkelig og hva kan man like gjerne droppe å legge penger i? Ifølge Prestegård er dette nøkkelproduktene enhver kvinne bør ha på baderomshyllen sin:

- Rens er viktig, gjerne sammen med en god exfolierende krem 1-2 ganger i uken, som gjerne kan stå lett tilgjengelig i dusjen. Deretter bør man ha et serum, det gir bedre effekt i de dypere hudlagene og sammen med en god ansiktskrem får du en god base, forklarer Prestegård og fortsetter:

- Om natten er huden ekstra mottakelig, så en egen nattkrem vil kunne gjøre at huden fungerer enda bedre. En maske er veldig deilig å ta et par ganger i uken. Har man en kombinasjon/fet hud er en dyprensende maske viktig for å fjerne urenheter. Føles huden tørr er en fuktmaske som beroliger, fukter og stabiliserer et must om vinteren og ikke minst etter enn ferie i varmere strøk med mye sol!

HUDPLEIERENS FAVORITT: Serumet fra Crème Fraiche-serien er Prestegårds favoritt. Foto: NUXE
HUDPLEIERENS FAVORITT: Serumet fra Crème Fraiche-serien er Prestegårds favoritt. Foto: NUXE Vis mer

- I NUXE jobber dere stadig med å utvikle naturlige produkter tilpasset de forskjellige hudtypene, og nå har dere kommet ut med fuktserien Crème Fraiche. Hvorfor bør kvinner ha denne på baderomshyllen syns du?

- Nuxe Crème Fraiche er en fantastisk fuktserie som er uunnværlig for en dehydrert hud. I tillegg beskytter den huden mot forurensning, som igjen er viktig når hudbarrieren er svekket, sier Prestegård og legger til:

- Dette er noe alle kan oppleve i perioder eller hele året. Ingenting er bedre enn å gi huden sin «et stort glass» vann når det føles som den er «et nummer for liten». Fukt vil gjør også at tørrhetslinjer ikke synes like godt, reduserer ubehag og er med på å gjenoppbygge hudbarrieren.

LES OGSÅ: Gjør du denne hudpleiefeilen om vinteren?

Hudpleieserien består av fem produkter som alle jobber sammen for å gi huden din den fuktigheten den trenger, ved hjelp av botanisk melk, som binder fukt i huden opptil 48 timer, og rød algeekstrakt, som virker som et skjold mot forurensende partikler.

- Hvis du måtte valgt et av produktene i serien, hvilket er din favoritt og hvorfor?

- Mitt favorittprodukt i NUXE Crème Fraiche-serien er serumet. Jeg har tørr hud, og på denne årstiden spesielt kjennes huden alltid ut som om den er «et nummer for liten», sier Prestegård og fortsetter:

- Derfor påfører jeg serumet etter rens morgen og kveld. Huden føles umiddelbart beroliget og gjenfuktet. På morgenen gir den i tillegg en veldig god base før ansiktskremen og foundation, da den er rik på hyaluronsyre som binder fuktigheten i huden og «fyller» ut linjene.

Husk at rekkefølgen teller!

Videre forteller Prestegård at rekkefølgen man bruker Crème Fraiche-serien - og generelt andre hudpleieprodukter - faktisk er avgjørende for resultatet.

- Etter rens påfører man serumet, det gjenfukter huden i dypere lag og beskytter huden utover dagen. Samtidig inneholder NUXE Crème Fraiche-serumet hyaluronsyre som binder fuktigheten godt i huden, beskytter og gir en veldig god base før makeup.

Videre anbefaler hun at man påfører en ansiktskrem som er tilpasset din hudtype.

- Her kan du velge mellom Crème Fraiche 'Fluid' som er tilpasset en kombinasjons hud, matter ned uten å tørke ut, 'Rich' som gir ekstra næring til en tørr hud eller 'normal' som passer for alle, forteller Prestegård.

- Hvorfor er rekkefølgen man påfører produktene i så viktig?

- Det viktigste er å starte med serum først, siden serum inneholder mer konsentrerte ingredienser og har evnen til å trenge lenger ned i huden og gi fuktighet dypere ned i hudlagene, sier Presterud og avslutter:

- Men serumet inneholder ikke like mye av de nærende ingrediensene, så det er derfor viktig å påføre en god ansiktskrem over som vil beskytte og nære.

Nuxe finner du eksklusivt hos Apotek 1, og nå med 30 PROSENT RABATT! Se hele porteføljen til Nuxe her!

Shop Crème Fraiche-produktene som er tilpasset din hud under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer