Annonsørinnhold

Gilde

Desiree Andersen (37) tester:

Kan sunnere bacon smake like godt som «vanlig»?

Kan sunnere bacon smake like godt som «vanlig»?
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvordan man foretrekker å spise det – sammen med speilegg, surret rundt en indŕefilet, i club sandwich – er bacon toppen av lykke for mange.

De himmelske strimlene er ofte forbeholdt helgekosen og andre dager hvor man vil skjemme bort noen man er glad i (eller seg selv) litt ekstra.

Nå kan bacon, med god samvittighet, også inkluderes på hverdagsmenyen i de tusen hjem.

Nyheten Go' & Mager Bacon fra Gilde har nemlig 70% mindre fett enn vanlig bacon, og best av alt; det reduserte fettinnholdet går ikke utover smaken!

❝ 70 % mindre fett. Samme gode smak.

Skeptisk? Det var blogger og personlig trener Desiree Andersen (37) også.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg tvilte. For hva er det beste med bacon? Jo, smaken, og den deilige sprø konsistensen du får fra fettet... Og hva har de redusert fra Go' & Mager Bacon? Fettet, sier 37-åringen før hun kommer med dommen.

NYHET: Go' & Mager Bacon fra Gilde kan nytes til både frokost, lunsj og middag. FOTO: Nortura
NYHET: Go' & Mager Bacon fra Gilde kan nytes til både frokost, lunsj og middag. FOTO: Nortura Vis mer

– Men selv stekt i en tørr teflonpanne ble dette baconet sprøtt, med den gode og salte baconsmaken. Akkurat som familien, hvert fall min, forventer å få servert hver søndagsmorgen!, konkluderer Andersen.

Hun har også testet Go' & Mager Grillpølse sammen med familien. Gjengen griller stort sett middagen fra april til oktober, så smakspanelet var kravstort! Sjekk hvordan det gikk her.

Bacon er altså det nyeste, kjærkomne tilskuddet til Go' & Mager-serien.

Serien er nøkkelhullsmerket og består av sunnere varianter av diverse originalprodukter – for eksempel grillpølser, leverpostei og salami – men med samme, gode Gilde-smak. Alle produktene har høyt kjøttinnhold og inneholder maks 9 % fett (Go' & Mager Bacon inneholder kun 8,3 %), og er i tillegg fri for melk og gluten.

Dermed er det avklart én gang for alle; det er mulig å få i både pose og sekk.

Ta en titt på andre produkter i Gilde sin Go' & Mager- serie her.

GIR SKRYT: Desiree Andersen står bak desireeandersen.no, og er personlig trener og kostholdsveileder. Hun ble like overrasket som hun ble imponert over nyheten Go' & Mager Bacon fra Gilde. FOTO: Desiree Andersen
GIR SKRYT: Desiree Andersen står bak desireeandersen.no, og er personlig trener og kostholdsveileder. Hun ble like overrasket som hun ble imponert over nyheten Go' & Mager Bacon fra Gilde. FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Slik steker du perfekt bacon

Med en klassiker som bacon er det lett å la tilberedningen gå på autopilot, men det kan være lurt å ha et par tips og triks i bakhodet.

Bacon kan stekes i både ovn og panne. Sistnevnte bruker man nok oftest, mens førstnevnte er genialt hvis man for eksempel vil lage mange strimler på én gang.

Bacon i ovn

  • Fordel bacon på bakepapirkledde brett.
  • 8-10 min, 180 grader.

Bacon i panne

  • Skru på stekeplata til middels høy temperatur. Bruk gjerne litt smør eller olje for en ekstra god smak.
  • Mykstekt eller sprøstekt? Er du en av de som liker baconet saftig og så vidt stekt; snu baconet etter et par minutter, skru av pannen og svi av på den andre siden. Er du mer fan av sprøstekt bacon; jo lengre du steker baconet, jo sprøere og saltere blir det.
❝ Med en klassiker som bacon er det lett å la tilberedningen gå på autopilot, men det kan være lurt å ha et par tips og triks i bakhodet.

Det er nok ikke bare oss som kjenner at tennene løper i vann ved tanken på smaksrik bacon – uansett om den er stekt i ovn eller panne.

Under byr Desiree Andersen på tre deilige oppskrifter med Go' og Mager Bacon fra Gilde i hovedrollen. De kan også lastes ned som PDF-hefte, så har du dem til odel og eie neste gang du er fysen på noe skikkelig godt.

LAST NED PDF-HEFTE MED OPPSKRIFTER HER.

Bon appétit!

FOTO: Desiree Andersen
FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Kremete byggrissalat (4 pers.) ⤴

Denne spennende salaten med byggris, brokkoli og bacon er perfekt til grillsesongen.

Slik gjør du:

1. Start med å koke byggris etter anvisning på pakka. Når risen er ferdig kokt, kan du helle av vannet og sette det til avkjøling (evt. helle over kaldt vann).
2. Del opp bacon i små biter og stek det i litt olje.
3. Del opp rødløk og aprikoser i små terninger. Grovhakk brokkolien, også stilken. Hakk opp persillen.
4. Rør sammen byggris, bacon, kesam, persille og sitronsaft. Smak til med salt.
5. Vend inn brokkoli, rødløk og aprikoser.

FOTO: Desiree Andersen
FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Sunnere pasta carbonara (3 pers.) ⤴

Denne varianten av folkefavoritten pasta carbonara er litt sunnere, men minst like god.

Slik gjør du:

1. Start med å dele baconet i små biter. Hakk opp løk og hvitløk.
2. Sett spagettien på kok.
3. Ha litt olje i en stekepanne og stek løk og hvitløk til løken blir gylden. Tilsett bacon og stek til dette blir litt crispy. Sett til side.
4. Visp sammen egg og revet parmesan.
5. Når spagettien er ferdig slår du ertene opp i kokevannet et lite minutt, før du heller vannet ifra. Ha spagettien tilbake i kjelen.
6. Sett kjelen på svak varme. Rør inn bacon og løk før du slår over egg/osteblandingen. Rør alt godt sammen til sausen fester seg på spagettien. Juster gjerne temperaturen litt opp slik at dette går fortere, men husk å røre hele tiden slik at det ikke svir seg i bunn.

FOTO: Desiree Andersen
FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Deilig søndagsbrunsj i hotell-stil ⤴

Bacon, egg, toast, stekte grønnsaker, frukt, bær, yoghurt, en god kopp kaffe, diverse juicer... Man må slett ikke på hotell for å kose seg med en tallerken som dette!

Slik gjør du:

1. Start med å dele opp alle grønnsakene i små terninger.
2. Ha litt olje på en panne og stek dem på middels varme i 3-5 minutter. Ha over hakket persille mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper. Legg grønnsakene til side.
3. Stek baconet og legg til siden. Steg eggene etter eget ønske.
4. Server med avokado, oppskjært frukt, bær, kaffe, juice og yoghurt – og nyt!

Det finnes mange andre spennende og smaksrike produkter i Go' & Mager-serien. Ta en titt under:Se også Desiree Andersens tre spennende oppskrifter med Go' & Mager-grillpølser her. Én av dem er den nyskapende vrien på en klassiker – nemlig på pølse i brød – du ser under.

Kan sunnere bacon smake like godt som «vanlig»?
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer