Annonsørinnhold

Max Factor

Klar for den ultimate sommersminken?

Så enkelt lager du Pia Tjeltas superfine look!

SOMMERSMINKE: Vi har falt pladask for Pias nydelige sommersminke, og er mer enn klare for å teste looken!
SOMMERSMINKE: Vi har falt pladask for Pias nydelige sommersminke, og er mer enn klare for å teste looken! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og der var sommeren snart på hell! Vår plan? Maksimere det som er igjen av den! Og hva er vel finere enn å feire sensommeren med en lett, frisk sommerlook?

Om dagen drømmer i alle fall vi om nydelige lipglosser, duse skygger og frisk glød i kinnene. Derfor falt vi pladask for looken makeup-artist Linda Wickmann la på Pia Tjelta i Max Factors nye kampanje.

For å snike oss til denne glamorøse, men hverdagslige sommerlooken har vi spurt Wickmann om hva hun egentlig gjorde.

Her deler hun sine beste tips og triks - og ikke minst tabbene - vi bør være obs på underveis!

1.PREPP HUDEN: Et rent ansikt er viktig for penest mulig resultat. Rens huden først, påfør en lett ansiktskrem og legg deretter en primer tilpasset din hudtype. Primeren er hemmeligheten bak en foundation som virkelig sitter! Pia har en hud som trenger mye fuktighet og pleie, gjerne også vitaminer og hyaluronsyre. Derfor valgte jeg Miracle Prep Illumination + Hydrating Primer som innholder akkurat dette! Har du fet hud, velg heller en primer som matter ned og har du mer rødlig hud er en fargekorrigerende variant super for deg!

Klar for den ultimate sommersminken?

2. KLEM, IKKE GNI FOUNDATION: Nå er det tid for foundation- som også må tilpasses din hudtype. På Pia la jeg Radiant Lift foundation. Denne er proppet med fukt og pleie - samt en SPF 30, som er utrolig viktig for huden. Har du fet hud vil jeg anbefale en foundation som matter ned og absorberer olje. TIPS! Klem produktet lett inn i huden, på denne måten smelter den nemlig fint sammen med primeren. Og du, bruk litt ekstra tid på foundationen, for sitter ikke den perfekt gjør ikke resten av sminken det heller!

3. UNNGÅ DENNE CONCEALERFELLEN: Klem nå litt lett concealer rundt øynene, nesen og litt ekstra på haken hvor man lett blir rød. TIPS! Vær obs på fargevalget! En svært vanlig tabbe jeg ser er at mange velger et produkt som er altfor lyst. Istedenfor å gå en hel nyanse lysere, gå bare ned en halv tone! En annen vanlig feil er å bruke et for tykt produkt under øynene, da mange tenker at tykke produkter dekker best (som til en viss grad er sant), men disse kaker seg lett og legger seg i linjene. Velg derfor heller mange tynne lag fremfor ett tykt.

Klar for den ultimate sommersminken?

4. VELG RIKTIG BRYNSFARGE: Så tid for å ramme inn ansiktet med litt ekstra bryn! Hos Pia, gjorde jeg brynene litt fyldigere med Brow Shaper i fargen 20 Soft Brown. Bruk børsten i enden av brynsblyanten først til å gre og forme brynene, fyll så inn med produkt, før du på ny bruker børsten for å gre over produktet. TIPS! Påfør litt og litt av gangen, slik at du har kontroll på mengde produkt. Og du, velg gjerne en brynsfarge som ser litt lysere ut enn din egen. En feil jeg ofte ser er at mange velger for mørke farger. Produktet blir nemlig fort enda mørkere på huden og dekker da over hårene! Noe som gir et unaturlig preg.

5. UNNGÅ AT ØYENSKYGGEN RENNER: Når brynene er ferdige legger jeg Miracle Eyeshadow Primer på øyelokket. Dette er et triks for å hindre øyenskyggen i å flytte på seg, som kan være spesielt nyttig dersom du har litt tunge øyelokk!

Pssst! Nysgjerrig på Pias sminkefavoritter? Sjekk ut vidoen her, da vel!

#MaxFactorStories Alle kvinners skjønnhet er unik. Det som gjør henne vakker er hennes individualitet, hennes historie, hennes livserfaring. - «Når man blir eldre så redefinerer man jo hva skjønnhet er». Pia Tjelta lever en travel hverdag som småbarnsmor, designer og skuespiller. Hun deler sine beste og mest effektive sminketips - og sine favoritter fra Max Factor. Pia Tjelta beviste virkelig at det går an å følge drømmene sine. I dag er hun en av landets mest anerkjente skuespillere, både i film, på TV og på scenen. I tillegg er hun designer og gjør stor suksess med klesmerket ByTimo. Og viktigst av alt - hun er mor til tre barn. Pia Tjeltas historie er med på å gjøre henne til den vakre, sterke kvinnen som er et forbilde for mange - og vi er utrolig stolte over å ha henne som Max Factor-ambassadør. I en verden hvor skjønnhet ofte dikteres, ønsker Max Factor å hylle kvinners naturlige skjønnhet og støtte dem hver eneste dag til å fortelle sin historie. Historiene som gjør dem til dem de er. Historiene som gjør dem vakre. Max Factor ønsker å lansere dette budskapet gjennom #MaxFactorStories på selveste kvinnedagen. Historiene til fantastiske kvinner hvor skjønnhet er langt mer enn et vakkert ansikt. Disse kvinnene er ikke bare vakre, de er også mødre, entreprenører, aktivister og så mye mer. Vi føler oss beæret av å kunne feire en så mangfoldig og inspirerende gruppe. ”Vi ønsker ikke bare å feire deres unike skjønnhet, men også deres reise for å bli de menneskene de er i dag. Vi feirer deres livserfaring og de verdiene de står for. Vi ønsker å feire dem og lytte til deres historier – de er slagkraftige og vakre hver på sin måte.” Abonner på Max Factor Norges YouTube kanal og vær blant de første til å se våre nye videoer. Vis mer

6. FÅ ØYNENE TIL Å SKINNE: Så til øyenskygge, et perfekt produkt å fremheve øynene dine med! For å velge riktig farge; hold simpelthen skyggen opp mot øynene og se om de passer. Ønsker du at øyenskyggen skal fremheve øyenfargen din, kan du bruke komplementærfargen til irisen din. Til Pia har jeg valgt å bruke Eyeshadow Masterpiece Cappuchino paletten, der jeg mikset de lyse fargene med en matt brun i globalen, siste for å skape litt dybde. Denne kombinasjonen er en perfekt hverdagslook! TIPS! For en ekstra effekt har jeg markert øynene med en våt eyeliner, som blir litt sortere og blankere enn en vanlig kohl blyant.

- Hva er den vanligste feilen folk begår når de legger øyenskygge?

- At de ikke legger fargene på riktig sted. Mange legger en lys, nesten hvit øyenskygge på hele lokket- det ser ikke alltid like heldig ut. Lyse skygger gjør seg best nær øyekroken og på brynsbenet, mens mørkere farger er superfine i globalen og på ytre øyelokk.

ØYESMINKE: En lekker eyeliner gir illusjon av lengre øyne og en mørk skygge tilfører dybde. FOTO: Max Factor
ØYESMINKE: En lekker eyeliner gir illusjon av lengre øyne og en mørk skygge tilfører dybde. FOTO: Max Factor Vis mer

7. MARKER STRUKTURENE I ANSIKTET: Så tilbake til huden. Begynn med en krem blush. På Pia brukte jeg Creme Puff Blush i fargen 15 Seductive Pink og litt 25 Alluring Rose som conturering. Deretter fortsatte jeg med Miracle Glow Duo på kinnbena for ett ekstra løft.

8. FREMHEV LEPPENE OG VIPPER: Avslutt med din favorittgloss! For Pias del ble det: Lip Cusion i fargen 25 Shine in Glam, som er hennes favoritt! Og selvfølgelig, ikke glem maskara, her gikk vi for False Lash Effect Mascara.

Klar for sommerens fineste look du også? Her er produktene som ble brukt på Pia!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer