HØSTMAT: Supper forbindes ofte med høsten, og denne kyllingsuppa blir garantert en vinner rundt middagsbordet! Foto: MAGGI
HØSTMAT: Supper forbindes ofte med høsten, og denne kyllingsuppa blir garantert en vinner rundt middagsbordet! Foto: MAGGI
Annonsørinnhold for MAGGI:

Med disse smakfulle middagstipsene gjør du mørke høstkvelder litt lysere

Usikker på ukas meny? Her får du fem knallgode høstforslag.

I disse dager gjør høsten virkelig sitt inntog, og med høsten kommer også mørkere ettermiddager og kvelder. Da er det ekstra hyggelig å unne seg noe som virkelig smaker!

Vi har samlet fem supergode oppskrifter som både er enkle å lage og som garantert gjør hverdagen litt lysere. Rettene passer perfekt til høsten og innbyr til kos og hygge for hele familien.

MAGGI-produkter bidrar til å bringe frem det beste i hvert eneste måltid. Det er raske og enkle løsninger. Buljonger, fond cups, flytende fond og kryddermikser med fantastiske smaker hjelper deg med middagen hver eneste dag.

Mandag: Kyllingsuppe:

KYLLINGSUPPE: Denne enkle suppa er supergod og blir garantert en favoritt. Foto: MAGGI
KYLLINGSUPPE: Denne enkle suppa er supergod og blir garantert en favoritt. Foto: MAGGI Vis mer

Slik gjør du:

1. Kutt opp kylling og grønnsaker i passende biter/strimler.

2. Varm smør og olje i en panne og stek kylling, løk, gulrot og selleri til de er gylne.

3. Tilsett timian, vann og MAGGI Fond Cups Kylling. Skru ned varmen og la det småputre i 20 minutter til kyllingen og grønnsaken er gjennomkokte.

4. Server i en bolle med presset sitronsaft, nykvernet pepper og en kvast timian.

Tirsdag: Bakt potet med bolognese og revet ost

BAKT POTET MED BOLOGNESE: Alle liker vel bakt potet? Denne bolognese-varianten er enda bedre. Foto: MAGGI
BAKT POTET MED BOLOGNESE: Alle liker vel bakt potet? Denne bolognese-varianten er enda bedre. Foto: MAGGI Vis mer

Slik gjør du:

1. Kutt et 1,5 centimeter dypt kryss i hver potet og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Bak potetene i ovnen i cirka en time på 180-200 grader.

2. Stek kjøttdeigen og bland inn MAGGI Chili Con Carne-miks - følg anvisningen på pakken.

3. Når du serverer, åpne aluminiumsfolien og press begge hender rundt bunnen på potetene så de åpner seg. De er veldig varme, så vær forsiktig.

4. Server med bolognese-sausen, revet ost og basilikum.

Tips: Server gjerne med rømme eller crème fraîche.

Onsdag: Kyllingrisotto

KYLLINGRISOTTO: Risotto er en klassiker som passer bra midt i uka om man vil kose seg litt ekstra. Foto: MAGGI
KYLLINGRISOTTO: Risotto er en klassiker som passer bra midt i uka om man vil kose seg litt ekstra. Foto: MAGGI Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfiletene i strimler og varm opp en stekepanne/wok.

2. Stek kyllingstrimlene, løk, hvitløk og risottorisen mens du rører. Når risen er gylden, tilsett vin og timian. La det koke i tre minutter.

3. Senk varmen og la det småputre. Bland MAGGI Økologisk Kyllingfond i vann rør godt om. Tilsett blandingen i risottoen litt etter litt (cirka 2 dl av gangen) mens du rører. Tilsett kun væsken når blandingen nesten er absorbert. Dette tar cirka 20 minutter.

4. Når risottoen har en passe konsistens (ikke for tykk og ikke for tynn), tilsett revet parmesan og server med ferskt brød.

Torsdag: Meksikansk tortilla-lasagne

MEKSIKANSK TORTILLA-LASAGNE: Chili Con Carne og lasagne på én gang har du neppe spist før, og du kommer til å elske det! Foto: MAGGI
MEKSIKANSK TORTILLA-LASAGNE: Chili Con Carne og lasagne på én gang har du neppe spist før, og du kommer til å elske det! Foto: MAGGI Vis mer

Slik gjør du:

1. Stek kjøttdeig i en stekepanne. Tilsett MAGGI Chili Con Carne-miks, vann, mais og kidneybønner. La det småkoke i noen minutter.

2. Ha i matfløte, rør sammen og la det koke noen minutter til.

3. Smør en ildfast form og legg kjøttdeigmiksen, tortilla og revest ost lagvis. Avslutt med ost på toppen. Stekes midt i ovnen i cirka 15 minutter ved 200 grader.

Tips: Du kan gjerne bruke paprika og tomater i tillegg. Kjøttdeigen kan også erstattes med kyllingkjøttdeig eller tunfisk.

Fredag: Lammestek med potetgrateng

LAMMESTEK OG POTETGRATENG: En klassiker gjort på hverdagsmåten. Enklere og bedre blir det ikke. Foto: MAGGI
LAMMESTEK OG POTETGRATENG: En klassiker gjort på hverdagsmåten. Enklere og bedre blir det ikke. Foto: MAGGI Vis mer

Slik gjør du:

1. Kutt opp poteter, purre, hvitløk og urter. Bland dette sammen i en ildfast form med salt og pepper. Pass på at alt blir blandet godt.

2. Rør ut MAGGI Økologisk Oksefond i vannet og hell over. Fordel smørklatter jevnt over grønnsaksblandingen.

3. Tørk av lammesteken med et kjøkkenpapir og gjør små kutt i skinnet. Smør deretter steika inn med hvitløk, urter, salt og pepper før du setter inn et steketermometer i den tykkeste delen.

4. Forvarm stekeovnen til 180 grader og plasser steika på rist over potetgratengen. Stekes i cirka 40-60 minutter midt i ovnen til potetene er møre. Lammesteika er klar når den har en kjernetemperatur på 65 grader.

5. La steika hvile under aluminiumsfolie i 20 minutter før den skjæres i.

God middag!

Til forsiden