Annonsørinnhold

Spanias Turistkontor

Ni tips for insta-vennlige Cádiz

Provinsen Cádiz i Andalucia i Sør-Spania er et attraktivt reisemål på grunn av beliggenheten og behagelige temperaturer året rundt.

HISTORISK OG NYDELIG: Cádiz er et reisemål som har det aller meste. Foto: cadizturismo.com
HISTORISK OG NYDELIG: Cádiz er et reisemål som har det aller meste. Foto: cadizturismo.com Vis mer

Her venter spektakulære naturlandskap, behagelige temperaturer med mer enn 300 soldager i året og nærmere 140 km med strender hvor du kan nyte en dukkert året rundt.

Cádiz er et sted for å finne seg selv. Eller gå seg vill.

SMAKSPRØVER: I Cádiz kan du smake en rekke ulike typer sherry og vin. Foto: cadizturismo.com
SMAKSPRØVER: I Cádiz kan du smake en rekke ulike typer sherry og vin. Foto: cadizturismo.com Vis mer

1. Vinturisme og verdenskjent vinkultur

Cádiz er blant annet verdenskjent for sine viner. De som produseres i Jerez de la Frontera har gitt navn til noen av de mest berømte vinene med kvalitetsmerket Denominación de Origen (opphavsbetegnelse) Jerez-Xérès-Sherry.

I Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María, Sanlúcar de Barrameda, Trebujena, Chipiona og Rota er vinkulturen en vitenskap og kunstart som kjennetegner hele atmosfæren.

Hva med en venninnetur hvor du kan praktisere vinturisme og nyte et velsmakende dypdykk i vinkulturen i Cádiz? Der kan du smake deg gjennom de ulike typene jerez (sherry) og finne din favoritt blant finos, brandies, olorosos, manzanillas, vinagres, rosados, tintos …

Les mer om Cádiz

UNIK: Bolonia-stranden er omringet av monumenter, som ruinene fra den romerske byen Baelo Claudia. Foto: cadizturismo.com
UNIK: Bolonia-stranden er omringet av monumenter, som ruinene fra den romerske byen Baelo Claudia. Foto: cadizturismo.com Vis mer

2. En rusletur blant sanddyner og en romersk by

Du kan ikke dra fra Cádiz uten å ha satt ett bein, minst, på Bolonia-stranden. Det er et unikt naturområde langs kysten med krystallklart, stille vann og omringet av århundregamle furuskoger. Her venter det deg to monumenter: et naturlig og et arkeologisk.

Naturmonumentet er Duna de Bolonia, et mer enn 30 meter høyt sandfjell som følger suset fra vinden i retning furuskogen. Ta turen til toppen av sanddynene og nyt utsikten over tretoppene nesten spist opp av sanddynene og gå videre utover viken.

Det andre monumentet er den arkeologiske samlingen av den gamle, romerske byen Baelo Claudia, som ligger på stranden. Dette er en gyllen mulighet til å se og rusle rundt i et av de beste eksemplene på byplanlegging i det gamle Roma.

TARIFA: Utvalget er stort i Tarifa, både når det gjelder markeder, spisesteder og aktiviteter. Foto: cadizturismo.com
TARIFA: Utvalget er stort i Tarifa, både når det gjelder markeder, spisesteder og aktiviteter. Foto: cadizturismo.com Vis mer

3. Se-og-bli-sett i Tarifa

På det sørligste punktet i Europa, nærmest Afrika, ligger kystbyen Tarifa. Tarifa er et hotspot for alle som liker vannsport som seilbrett, kitesurf, flysurf og paddlesurf kombinert med vind i håret og kontakt med naturen.

En fargerik by hvor surfebrettene lages for hånd og står side om side med hippie-kjoler som du kanskje har sett på influensere på Instagram?

Og hva med et bilde med det afrikanske kontinent i bakgrunnen fra middelalderfestningen Castillo de Guzmán El Bueno? Eller et dypdykk ned i den undersjøiske verdenen utenfor Isla de Las Palomas? Og kanskje er du så heldig å se hval og delfiner i Gibraltar-stredet.

INSTA-VENNLIG: Det gjelder å holde kameraet klart på Cádiz' strender. Foto: cadizturismo.com
INSTA-VENNLIG: Det gjelder å holde kameraet klart på Cádiz' strender. Foto: cadizturismo.com Vis mer

4. Strender så langt øyet kan se

Du finner få steder i Spania med like mange kilometer med strender som i provinsen Cádiz. Her finner du alt fra historiske strender som Trafalgar til strender tatt ut av filmens verdens som La Caleta, hvor Halle Berry steg opp av vannet i Bond-filmen «Die Another Day».

Urbane bystrender som La Victoria, Regla og Los Corrales er perfekt for deg som reiser med de minste. Drømmer du om en instavennlig strand hvor du garantert ikke vil møte naboen? Da er de naturlige strendene Bolonia og Punta del Boquerón og buktene i Conil de la Frontera midt i blinken.

OPPLEVELSE: Slik kan Playa de la Victoria oppleves på en helt vanlig dag. Foto: cadizturismo.com
OPPLEVELSE: Slik kan Playa de la Victoria oppleves på en helt vanlig dag. Foto: cadizturismo.com Vis mer

Og selve turen til strendene er en opplevelse i seg selv. Visste du at du kan komme til Isla de Sancti Petri ved å svømme hit?

Nyt den mest chic atmosfæren på strendene i Zahora, Zahara de Los Atunes og Los Caños de Meca, og kanskje ser du noen internasjonale kjendiser?

DELIKATESSER: Få med deg de lokale spesialitetene, tunfisken fra Cádiz regnes som Europas beste. Foto: cadizturismo.com
DELIKATESSER: Få med deg de lokale spesialitetene, tunfisken fra Cádiz regnes som Europas beste. Foto: cadizturismo.com Vis mer

5. En smak av Cádiz

I provinsen Cádiz kan du smake på alt fra lokale delikatesser til innovative retter med plankton og vinperler. Alger samlet inn på den tradisjonelle måten har blitt en fast del av menyene på de beste restaurantene, gjerne med virgen havsalt og olivenolje fra Sierra de Cádiz.

Husk å smake på poteter fra Sanlúcar de Barrameda, tomater fra Conil de la Frontera og appelsiner fra El Tesorillo. Eller hva med å kjøpe med seg et et minne som honning i Prado del Rey eller den første saften fra vindruene (mosto) fra Ubrique?

Er du en søtmunn? I Medina Sidonia produseres det håndlagede søtsaker basert på mer enn 800 gamle oppskrifter.

Les mer om sjømat og Cádiz

ULL OG SKINN: Hvis du er ute etter kunsthåndverk er Cádiz stedet, der finner du for eksempel merinoull fra naturparken Sierra de Grazalema. Foto: cadizturismo.com
ULL OG SKINN: Hvis du er ute etter kunsthåndverk er Cádiz stedet, der finner du for eksempel merinoull fra naturparken Sierra de Grazalema. Foto: cadizturismo.com Vis mer

6. Shopping og skinnmote

Det finnes mange former for kunsthåndverk i provinsen Cádiz, men de mest berømte er skinnprodukter fra Ubrique og området rundt. Merker som Dior, Louis Vuitton, Lanvin, Carter og Loewe bestiller råvarene til sine vesker, belter og sko fra håndverkerne herfra.

Du kan ta turen innom skinnbutikkene du finner på din rusletur i landsbyen og selv se den fantastiske kvaliteten med egne øyne.

Psst, siden vi nå er i nærheten av Grazalema bør du benytte anledningen til å kjøpe skjerf og andre produkter i merinoull fra de stedegne geitene.

OPPLEVELSER: Cádiz har både by- og strandliv. Foto: cadizturismo.com
OPPLEVELSER: Cádiz har både by- og strandliv. Foto: cadizturismo.com Vis mer

7. Uforglemmelige opplevelser

Uansett om du drømmer om en dukkert på en nesten urørt strand med utsikt mot Afrika, eller å rusle rundt utgravinger fra nasrid-kongedømmet, smake på fino (sherry) fra Jerez eller og se den spektakulære solnedgangen med egne øyne fra Cabo de Trafalgar, så er dette kun en liten smakebit av hva som venter deg i provinsen Cádiz.

Det optiske systemet utviklet av Leonardo da Vinci, Camera Oscura, gir deg muligheten til å nyte en spennende og annerledes utsikt over byen Cádiz.

Drømmer du om mer vind i håret? Da anbefaler vi en båttur langs kysten av naturparken La Breña y Las Marismas del Barbate og se de mektige klippene. Eller hva med en katamarantur mellom byene Cádiz, Rota og El Puerto? Eventyrlysten? I Sierra de Grazalema finnes alt fra fjellklatring til paragliding.

SPA: Cádiz har vakre retreats. Foto: cadizturismo.com
SPA: Cádiz har vakre retreats. Foto: cadizturismo.com Vis mer

8. Helsebringende goder

Visste du at du kan nyte et dypdykk i vinens verden for å gi fuktighet til huden, forbedre sirkulasjonen eller tvinge aldringsprosessen tilbake?

Nyt termalbad i sulfurvann eller hva med en avslappende og velgjørende ettermiddag med venninner på saltspa innpakket i tant? I Cádiz finner du vakre retreats hvor du kan praktisere mindfulness kombinert med SUP på en rolig innsjø.

FLAMENCO: Cádiz er rett sted for å oppdage sjangeren. Foto: cadizturismo.com
FLAMENCO: Cádiz er rett sted for å oppdage sjangeren. Foto: cadizturismo.com Vis mer

9. Fyrrig flamenco

Cádiz og flamenco går hånd i hånd. Og mange av stilartene kommer opprinnelig fra lokalområdene som for eksempel alegrías som stammer fra Cádiz by, bulerías fra Jerez de la Frontera og peteneras fra Paterna de la Rivera.

Og noen av de av mest kjente musikerne innen sjangeren kommer fra Cádiz som Camarón de La Isla, Paco de Lucía, Lola Flores, José Mercé for å nevne noen. Flamenco er også innlemmet i UNESCOs verdensarvliste.

Og som poeten Lord Byron skrev: «Cádiz, søte Cádiz. Det første stedet for skapelsen. De vakre gatene og husene overskygges kun av vakre innbyggerne».

MAGISK: En reise til Cádiz gir muligheter for å dyrke det gode liv. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer