PÅSKEKOS: Det aller beste med ferie er å endelig kunne tilbringe hele dager sammen med de du er aller mest glad i. Foto: Scanpix
PÅSKEKOS: Det aller beste med ferie er å endelig kunne tilbringe hele dager sammen med de du er aller mest glad i. Foto: Scanpix

Påskegøy for liten og stor

Slik lager du den perfekte familiepåsken – uten å få ødelagt sommerens solsesong.

Endelig står påskeferien for døra. Mange, lange helligdager ligger foran dere – klar til å fylles med opplevelser og familiekos. Og etter en seig og langdryg vinter, ligger alt til rette for deilige feriedager sammen med familien – enten dere er hjemme eller på hytta.

For dere trenger selvsagt ikke reise bort for å få en fin påskeferie! Det viktigste er å gjøre noe hyggelig sammen, ikke slumse bort dagene hver for seg.

Det trenger ikke koste skjorta eller kreve timevis med forberedelser å lage en ekstra innholdsrik påskeferie. Barna vil sette stor pris på at dere gjør noe sammen, selv om de kanskje har nådd den alderen der de helst vil sitte med nesa i mobiltelefonen hele ferien.

Kinasjakk og brettspill er vel og bra, men hva med noe som gjør at dere samtidig kan være ute? Her er noen forslag!

Akekonkurranse: Er dere i nærheten av snø, kan dere lage en akekonkurranse. Fancy snowracere og avanserte akebrett er slett ikke nødvendig – aking er minst like morsomt med en plastpose under rumpa. Har dere bred nok akebakke kan dere ta fellesstart, hvis ikke kan dere kåre vinner ved hjelp av tidtaking.

KLART FOR GRILLING: Pølser og pinnebrød er godt i påskeferien også. Foto: Scanpix
KLART FOR GRILLING: Pølser og pinnebrød er godt i påskeferien også. Foto: Scanpix Vis mer

Leirbål: Bål hører ikke bare speiderlivet eller sankthans til. Hvorfor ikke starte en ny familietradisjon med påskebål? Det er perfekt avslutning på en lang dag i skibakken eller en lang gåtur i nabolaget. Lag pinnebrød og grill pølser – og glem ikke smeltede marshmallows til dessert.

Rebusløp: Når bedrifter skal ha det sosialt, hender det ofte at noen steller i stand et rebusløp. Det passer minst like perfekt som en familieaktivitet. Lag 5–8 ark med oppgaver, alt etter som hvor lang tid dere skal bruke. Nederst på arket står det hvor neste oppgave finnes, jo eldre barna er desto mer kryptisk kan det gjøres. Oppgavene kan være enkle – lag et papirfly, treff blink med en snøball, osv. Så lenge det bare er din familie kan du følge etter barna fra post til post der det er behov for det. Er barnas venner i nærheten, kan dere invitere nabolaget til rebusløp og dele ungene inn i lag.

BLIR DU MED Å LAGE SNØMANN: Med steiner og skjerf kan det bli fantasifulle skapninger av snøen. Foto: Scanpix
BLIR DU MED Å LAGE SNØMANN: Med steiner og skjerf kan det bli fantasifulle skapninger av snøen. Foto: Scanpix Vis mer

Årets vakreste snømann: Lag hver sin snømann, og konkurrer om å få den mest mulig fantasifull. Kanskje det er en monstersnømann, eller hva med en snøprinsesse? Bestem først om det er lov til å hente effekter innendørs for å pynte snømannen, så ikke bestefars hatt plutselig havner der den ikke skal.

Balansekunst: Ta tiden og finn ut hvem som klarer å balansere en bok på hodet lengst. Når det er kåret, kan dere se hvem som klarer å stå på ett ben lengst. Og blir det kanskje vanskeligere å gjøre det med øynene lukket? Få alle til å være med på å finne balanseoppgaver til hverandre.

Viktig å være ute

Siden påsken er relativt tidlig år, er det ekstra deilig å være ute. Ser du godt etter, står vårtegnene allerede i kø, og du kan nærmest kjenne hvordan solen tiner opp oss vinterkalde nordboere. Stadig lysere dager gir oss mer overskudd, og vi føler oss mye freshere når vi får litt farge fra solen. I tillegg gir solstrålene oss livsviktige D-vitaminer.

Og når vi kjenner strålene varme, kan det være lett å glemme at vårsolen er sterk for den sarte huden i ansiktet.

Passer du ikke på å bruke riktig beskyttelse, vil solstrålene tørke ut huden din og sette evige spor i ansiktet som rynker og pigmentflekker. I tillegg kan de føre til DNA-forandringer i pigmentcellene, og forårsake hudkreft.

SMART MED SOLBRILLER: Siden UV-strålene reflekteres fra snøen, er det smart å bruke solbriller for å beskytte øynene. I tillegg må du huske å smøre ansiktet med solkrem med høy faktor! Foto: Scanpix
SMART MED SOLBRILLER: Siden UV-strålene reflekteres fra snøen, er det smart å bruke solbriller for å beskytte øynene. I tillegg må du huske å smøre ansiktet med solkrem med høy faktor! Foto: Scanpix Vis mer

Ikke bli lurt av skyene

Skal dere til fjells i påsken, er det ekstra viktig at du pakker med deg riktig solbeskyttelse til både store og små. Ikke bare er UV-strålene fra sola sterkere i høyfjellet, de reflekteres også fra snøen. Det er en grunn til at de første hjemmesolariene ble kalt høyfjellssoler…

SMART STICK: Med denne smarte sticken blir det lett å beskytte barnas sarte hud mot de skadelige solstrålene.
SMART STICK: Med denne smarte sticken blir det lett å beskytte barnas sarte hud mot de skadelige solstrålene. Vis mer

Kreftforeningen har funnet ut at det ikke bare er når vi aktivt soler oss at vi blir solbrente. Den vanligste situasjonen nordmenn blir solbrente i, er utendørsaktiviteter som å drive med sport eller stelle i hagen.

Så det er viktig å smøre seg – selv om dere ikke skal sitte og kose dere i solveggen hele dagen. Noe mange ikke tenker på er at dette er like gyldig i overskyet vær. UV-strålene slipper nemlig igjennom skylaget, og kan gi deg solskader selv når du tror du er helt trygg.

Lett å være sikker

Det er lett å velge solprodukter som beskytter huden på en trygg og sikker måte. Er du ekstra smart, velger du produkter som også tilfører den sarte ansiktshuden ekstra fuktighet.

– Cosmicas solkremer for ansiktet er ekstra fuktighetsgivende, og trekker lett inn i huden uten å være klissete, sier Maria Matsson, regulatoriskt ansvarig for Cosmica .

Kremene er uten parfyme, fargestoffer og alkohol, slik at de passer for selv de mest sensitive hudtypene. De inneholder også antioksidanter som beskytter huden mot skadelige frie radikaler, og siden de er ekstra vannresistente passer de perfekt både for snø og strand.

Cosmicas solprodukter får du kun kjøpt på apoteket. Her får du også råd og veiledning til å velge det som passer best for deg. Men med disse produktene vi viser her, skal en familie være godt dekket på påskeferien

Påskegøy for liten og stor

Cosmica Sun Kids Lotion Active SPF50+

Dette er en sollotion som er spesielt utviklet for barnas følsomme hud. Den inneholder et avansert, bredspektret og fotostabilt UV-filter slik at huden får umiddelbar beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler.

Lotionen trekker raskt inn i huden, uten å føles klissete, og kan smøres på våt hud. Den er ekstra vann- og sandresistent, og inneholder verken alkohol, fargestoffer eller parfyme. Derimot inneholder den Cosmica Triple Moist Complex, som gir umiddelbar, intensiv og langvarig fuktighet i dybden.

Påskegøy for liten og stor

Cosmica Sun Kids Stick Active SPF 50

Det er ikke alltid lett å få barna til å ta på solkrem i ansiktet mange ganger om dagen, selv om det er det som gir best beskyttelse. Med denne solstiften blir det enklere! Den gir høy og effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler med en gang den er påført, og kan dessuten brukes på våt hud.
​Stiften er uten alkohol, parfyme og fargestoffer, og ekstra vannresistent.

Påskegøy for liten og stor

Cosmica Sun Face Cream SPF 50+

Siden snø reflekterer de skadelige UV-strålene, trenger du ekstra god beskyttelse mot påskesolen på fjellet. Og du får farge, selv om du bruker høy faktor! Denne solkremen gir umiddelbar beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler, samtidig som den tilfører fuktighet til ansiktet.
Kremen trekker raskt inn i huden, uten å være klissete. Den inneholder også Cosmica Triple Moist Complex som gir umiddelbar, intensiv og langvarig fuktighet i dybden.

Påskegøy for liten og stor


​Cosmica Sun Lip Balm SPF 30

Det er ikke bare ansiktshuden som trenger beskyttelse mot solstrålene! Det er også viktig å ta vare på den myke huden på leppene.
Denne leppepomaden gir umiddelbar beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler. Cosmica Sun Lip Balm SPF 30 inneholder pleiende og mykgjørende Canola Oil som bevarer fuktigheten i leppene, og har en mild duft av vanilje.
Leppepomaden er ekstra vannresistent og uten alkohol, parfyme og fargestoffer.

undefined
Til forsiden