MOT UBEHAG : Intimgel kan bidra til å opprettholde fukt i underlivet som bidrar til minsket irritasjon og kløe. Foto: Foto: Shutterstock
MOT UBEHAG : Intimgel kan bidra til å opprettholde fukt i underlivet som bidrar til minsket irritasjon og kløe. Foto: Foto: Shutterstock Vis mer

Marked

Plages du med tørrhet, kløe, sårhet og irritasjon i underlivet?

Kanskje synes du det er flaut å snakke om utflod, sopp eller urinveisinfeksjoner? Plager "der nede" er vanligere enn du tror!

Publisert

 

Vis mer

Underlivet vårt er et følsomt og fint "maskineri" hvor både indre og ytre påvirkning er avgjørende for hvordan vi har det. Er du av dem som sliter med gjentatte plager, kan det være lurt å ta noen forhåndsregler. Heldigvis finnes det også gode hjelpemidler som raskt kan lindre irritasjon, tørrhet, svie og ubehag.

- Tørre slimhinner i skjeden får man når østrogen-nivået er lavt. Dette gjelder etter menopause og mens man ammer. Ved seksuell opphisselse blir skjedeveggene spesielt fuktige. Hvis opphisselsen mangler når man skal ha  sex, kjennes skjeden tørr, sier doktor Britt-Ingjerd Nesheim. 

Gode tips for et friskere underliv

1. Unngå å bruke truseinnlegg eller bind daglig. For tett og varmt miljø skaper grobunn for infeksjoner og sopp.

2. Overdreven vask av skjeden ved å spyle eller skylle den i forbindelse med dusjing, forstyrrer den normale pH balansen i skjeden din og kan skape infeksjoner.

3. Tørk deg bakover og ikke forover etter avføring. Bakterier kan forflytte seg fra endetarmen til urinåpningen og resultere i blant annet en urinveisinfeksjon. Avstanden mellom anus og skjede er så liten at bakteriene lett forflytter seg og gir grobunn for infeksjoner.

FUKT: Det finnes gode hjelpemidler for tørre slimhinner både utvendig og innvendig.  Foto: Foto: Content Aller Media
FUKT: Det finnes gode hjelpemidler for tørre slimhinner både utvendig og innvendig. Foto: Foto: Content Aller Media Vis mer

4. Bruk truser som er laget av 100 prosent bomull. Undertøy som har god luftsirkulasjon holder underlivet tørt, noe som reduserer risikoen for bakterievekst.

5. Vask undertøy separat eller sammen med sengetøy og håndklær på 60 grader. Skadelige bakterier kan forårsake hud- og urinveisinfeksjoner på lavere temperaturer.

6. Tiss alltid etter sex. Å unnlate å tømme blæren etter et samleie er faktisk en av de vanligste årsakene til at man får urinveisinfeksjon. 

RFSU Klick Remoist Gel er en langtidsvirkende hormonfri vaginal gel for kvinner med tørre og sensitive slimhinner i skjeden. Den gjenoppretter fuktigheten i slimhinnene og mykgjør på en naturlig måte. Gel’en gir en rask lindring av tørrhet, kløe, irritasjon, ubehag og gir en langvarig fukt. Klick Remoist Gel kan brukes før sex i kombinasjon med glidemiddel. Det beste resultatet oppnås ved å bruke Remoist Gel om morgenen hver 3. dag, og ikke bare før samleie. Gel’en kan for øvrig brukes oftere eller sjeldnere, avhengig av graden av tørrhet.

RFSU Intim Cream er en dobbeltvirkende intimkrem for tørr hud og ytre behandling av slimhinner. Kremen lindrer irritasjon og fukter. Den har en pH på 5,5 og inneholder melkesyre som gjør at skadelige bakterier ikke forårsaker lukt, irritasjon og ubalanse.

Har du problemer med kløe og irritasjon? Av de som har et slikt problem og som da har testet Klick Remoist, anbefaler hele 85% produktet til en venn. Les om testen her.

Både gel'en og kremen er gynekologisk og dermatologisk testet. Intim cream får du kjøpt på Boots Apotek og Remoist gel får du kjøpt på Vitusapotek, Ditt Apotek og Boots Apotek

FUKT: God hygiene og daglig pleie er viktig for hele kroppen.  Foto: Foto: Shutterstock
FUKT: God hygiene og daglig pleie er viktig for hele kroppen. Foto: Foto: Shutterstock Vis mer

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer