Annonsørinnhold

Max Factor

- Rektor foreslo faktisk at jeg burde si fra meg skoleplassen

- Det syntes jeg at var en veldig rar beskjed å få.

- Rektor foreslo faktisk at jeg burde si fra meg skoleplassen
Publisert
Sist oppdatert

Det er i grunn vanskelig å ikke av og til kjenne på lysten til å være Pia Tjelta. Stavanger-kvinnen ser nemlig ut til å naile vel...ALT.

Ikke bare har hun oppnådd megasuksess på både film og teaterscenen, der hun blant annet har vunnet den prestisjetunge prisen for beste kvinnelige skuespiller på filmfestivalen i San Sebastian (en tittel bare Liv Ullmann av hennes norske kollegaer kan smykke seg med), tatt pusten fra kvinner landet over med sine vakre kjolekolleksjoner, og balansert det hele med en hverdag som trebarnsmamma.

Men livet har ikke alltid bydd på blonder og statuetter for Tjelta og at hun er der hun er i dag var ingen selvskreven bragd.

I videoen under forteller hun om da hun gikk på Teaterhøyskolen, og var overlykkelig for å ha kommet inn der som 22-åring. Så fant hun ut at hun var gravid, og var like lykkelig for det. Men reaksjonen hun fikk fra skolen, var ikke helt den hun så for seg.

- Rektor foreslo faktisk at jeg burde si fra meg skoleplassen.

PIAS HISTORIE: I denne videoen forteller Pia Tjelta historien om hvordan hun ble møtt da hun fortalte at hun var gravid. Vis merVis mer Vis mer

Det handler om kvinners historie

Tjeltas bakgrunn er en av flere i Max Factors nyeste kampanje, der de nettopp fokuserer på kvinners historie. Tematikken er på ingen måte tilfeldig:

- Grunnleggeren av Max Factor, Maksymilian Faktorowicz, mente at kvinners skjønnhet er unik nettopp fordi det er hennes historie og livserfaring som gjør henne vakker, forklarer Senior Brand Manager hos Max Factor, Silje Grimstvedt. (Psst! Nysgjerrig på Pias lekre look? Sjekk ut produktene her).

LES OGSÅ: Slik konturerer du øynene (noe SÅ fantastisk fint!)

- Rektor foreslo faktisk at jeg burde si fra meg skoleplassen

For å videreføre arven ønsker Max Factor å sette fokus på “skjønnhet med dybde” ved kampanjen #MaxFactorStories - som lanseres på selveste kvinnedagen. Her trekker de frem historier til kvinner viss skjønnhet er langt mer enn et vakkert ansikt.

- Disse kvinnene er ikke bare vakre, de er også mødre, entreprenører, aktivister og mye mer. Vi føler oss beæret av å kunne feire en så mangfoldig og inspirerende gruppe, forklarer Grimstvedt og fortsetter:

- Vi feirer kvinnen ved å lytte til hennes historie, som er både sterk og vakker på hver sin måte.

LES OGSÅ: Sminker du egentlig huden din riktig?

Teaterhøgskolen svarer Tjelta

Jeg kan ikke svare for hva den tidligere dekanen har hatt som praksis men vi har i dag ingen praksis som diskriminerer gravide studenter på Teaterhøgskolen. Det har vært svært få tilfeller hvor studenten har vært gravid under studiet, men det er høyst gjennomførbart for studenten.

Det er klart at det krever mye av skuespill- og registudenter når de har produksjoner samt timer over 3 år med høyt arbeidspress, men en graviditet er ingen hinder i studentens kapasitet om dette er tilfelle.

Min konklusjon er at i dag ville vi ha møtt denne situasjonen på en helt annen måte og det ville ikke vært et spørsmål om studenten skulle endre studieløp eller endre valgt studieretning.

Det er beklagelig hvis en student har blitt møtt med den type holdninger tidligere, men desto mer gledelig er det at Pia Tjelta fastholdt sitt studieløp og fullførte utdannelsen ved Teaterhøyskolen.

Teaterhøyskolen er svært stolt av Pia Tjelta og er glad for de store utfordringene hun får i dag.

Victoria Meirik, fungerende Dekan ved Teaterhøgskolen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer