Clas Ohlson:

Ryddeekspert Synnøve Skarbø: Slik får du det ryddig og fint før jul

Med noen enkle triks (og litt robothjelp) går julevasken som en drøm.

Julen står for døren, og det er mye som må gjøres før julaften. Gaver må handles, pynt må henges opp, og helst bør også gulvet vaskes. Heldigvis har ryddeekspert Synnøve Skarbø noen gode tips for å gjøre jobben lettere nå i førjulstiden!

Få hjelp av en robot eller to

Synnøve er som kjent veldig glad i å rydde, men innrømmer at hun ikke er like begeistret for å vaske og støvsuge – og det kan nok mange kjenne seg igjen i. Heldigvis finnes det i dag smarte roboter som kan både støvsuge og vaske gulvet for deg.

Med en robotstøvsuger i hus trenger du bare trykke på en knapp, og så gjør roboten resten. Den kan også styres via en app på mobilen, slik at du har full kontroll på hva den driver med. Og når gulvet er ferdig støvsugd, kan du begynne med vaskingen.

– Her er det samme prosedyre, smiler Synnøve.

Med en robotgulvvasker trenger du også bare trykke på en knapp – husk bare å fylle på vann først. Robotgulvvaskeren går effektivt til verks og vasker bort flekker og smuss slik at gulvet blir skinnende rent til jul.

Og mens robotene tar seg av gulvet, kan du bruke tiden på andre ting.

Slik får du orden på badet

– Badet er et rom som er veldig mye i bruk, og da er det fort gjort at det blir rotete og uoversiktlig, sier Synnøve. Men også her har hun en smart løsning.

Det er nemlig ikke bare på kjøkkenet et klassisk skuffeinnlegg er kjekt å ha – det er minst like lurt på badet! Skuffeinnlegget kan brukes til å organisere småting og sminke, slik at det ikke ligger og flyter utover.

Synnøve anbefaler også å bruke større esker i tre for å oppbevare hårfønere, barbermaskiner og andre elektriske ting. Da ligger ikke ledningene i veien.

– Hvis du vil sette prikken over i-en, kan du legge q-tips over på en fin flaske, sier Synnøve.

Rot i dusjen?

Også i dusjen er det fort gjort at det blir rotete. Sjampoflasker og såper blir ofte stående på gulvet, og det er ikke spesielt fint. Men Synnøve har løsningen på det også.

– Skaff deg en dusjhylle, er svaret.

Dusjhyllen festes enkelt med sugekopper, så du slipper bore hull i flisene. Enklere blir det ikke!

Synnøve har også et supersmart tips dersom du har en glassvegg du ønsker å feste hyllen på.

– Ta en klut med litt rødsprit på, råder hun. – Stryk over glasset først, så sitter sugekoppene som støpt!

Få styr på adventsstjernen

Å henge opp adventsstjernen kan være et litt klønete prosjekt, men heldigvis har Synnøve knekt koden. Alt du trenger er en smart magnetdings.

– Du fester bare magnetplaten der du vil, og deretter kroken som du kan henge ledningen i, forklarer Synnøve.

Dermed blir det ingen stygge hull, og den hvite magnetplaten er såpass diskret at den likegodt kan henge der til neste år.

Og sliter du med å få adventsstjernen til å henge rett? Det finnes en dings for det også.

Glem det dryssende juletreet

– Det er bare én ting jeg ikke liker med jul, og det er når juletreet begynner å drysse, sier Synnøve.

– Heldigvis er det veldig lett å jukse!

Juletrærne i plast er ikke hva de en gang var. Dagens plasttrær har tette og frodige grener som ser naturtro ut – pluss at de ikke drysser det grann, og kan brukes igjen år etter år.

Et annet supertips til juletreet er å oppgradere den gamle juletrebelysningen (du vet, den med ledningene det alltid blir kaos med ...) – til flunkende ny trådløs juletrebelysning som styres med fjernkontroll. Ingen ledninger, ikke noe kaos! Og så er det bare å gjøre treet fint med blanke juletrekuler og glitter.

God jul!

undefined
Til forsiden