Annonsørinnhold

Sensodyne

Sandra Lyng elsker is - det er bare én stor ulempe

– Ingenting kan måle seg med en god softis ved sjøen en varm sommerdag.

SOMMER OG SJØ: – Det er noe med den roen du finner ved sjøen, sier Sandra Lyng. Da smaker det godt med en is.
SOMMER OG SJØ: – Det er noe med den roen du finner ved sjøen, sier Sandra Lyng. Da smaker det godt med en is. Vis mer

– Det er noe med den roen du finner ved sjøen, sier Sandra Lyng drømmende.

I tillegg til å være en av landets mest kjente artister, har Sandra vist helt nye sider av seg selv den siste tiden. Blant annet som programleder i den populære podcasten Podepodden og nylig debuterte hun også som barnebokforfatter med serien om enhjørningen Corny.

I sommer har hun vært på turné med konserter for barn og hatt høytopplesning fra bøkene sine. Det har blitt en del is-spising!

Is hver dag

Også hjemme har Sandra is på lur i fryseren. Hele året. Det blir minst én is hver dag.

ELSKER IS: – Jeg elsker iskrem og har alltid is i fryseren, sier Sandra Lyng og legger til at is i sommervarmen er det aller best. Ising i tennene kan sette en demper på gleden, men dette har hun funnet en løsning på nå. Vis mer

– Det må jeg bare ha, ler hun og legger til at hun er nesten like glad i saftis som softis.

– Men jeg lager ikke is selv. Det blir for mye jobb. Bake kan jeg godt finne på å gjøre, men isen vil jeg gjerne ha ferdig og klar til å spises, innrømmer hun.

Men der er et skjær i sjøen; en stor ulempe i Sandras store kjærlighet til is. Helt siden hun var liten har Sandra hatt ubehagelig ising i tennene.

– Fra jeg var barn har jeg alltid fått en vond ising i tennene når jeg spiser is. Det er så utrolig ubehagelig. Det er som om smerten går rett i nervene, forteller Sandra. Hun legger til at surt godteri også kan gi henne det samme ubehaget.

Forsvant gradvis

– Først da jeg ble voksen fikk jeg anbefalt Sensodyne av tannlegen min. Etter å ha pusset tennene med Sensodyne forsvant isingen gradvis – og etter bare tre uker var den helt borte, forteller Sandra.

FANT LØSNING PÅ ISING: Først når Sandra var voksen fikk hun tips om å bruke Sensodyne mot ising i tennene. Etter tre uker forsvant ubehaget helt.
FANT LØSNING PÅ ISING: Først når Sandra var voksen fikk hun tips om å bruke Sensodyne mot ising i tennene. Etter tre uker forsvant ubehaget helt. Vis mer

Men hvorfor opplever noen egentlig ising i tennene?

Ising er en form for hypersensitivitet, eller overfølsomhet, som mange opplever når de spiser eller drikker kaldt. Sandra er slett ikke alene med dette problemet. Den ubehagelige isingen er et utbredt og vanlig problem. Mange opplever ising, enten i korte forbigående perioder, eller som Sandra, over flere år.

Ising forekommer når den indre kjernen av tanna blir eksponert for kulde fra iskrem eller kald drikke. Dette kan forekomme for eksempel om emaljen blir slitt eller om tannkjøttet har trukket seg litt tilbake.

Få råd fra tannlegen

Hvis du opplever ising i tennene bør du snakke med tannlege. Tannlegen kan finne årsaken til isingen og gi deg råd om hvilke grep du bør ta. For eksempel kan det hjelpe å kutte ned på matvarer som sliter ekstra på tennene, som syreholdig juice eller kullsyreholdige drikker. Eller å endre måten du pusser tennene på.

BRUKER SENSODYNE FAST: For å holde isingen borte pusser Sandra tennene regelmessig med Sensodyne. Da kan hun spise is uten den forferdelige isingen.
BRUKER SENSODYNE FAST: For å holde isingen borte pusser Sandra tennene regelmessig med Sensodyne. Da kan hun spise is uten den forferdelige isingen. Vis mer

Tannlegen kan også tipse deg om å bytte tannkrem til et produkt som er spesielt utviklet for å lindre ubehaget, som for eksempel Sensodyne.

Ved puss to ganger daglig, holder du tennene dine sunne og friske. For best effekt mot ising i tennene, er det anbefalt at du bruker en tannbørste med mykt tannbørstehode. Det kan være en god rutine å bruke Sensodyne fast for å holde ising borte.

– Nå bruker jeg Sensodyne jevnlig og merker ingenting til isingen lenger, sier Sandra fornøyd.

– Det er så utrolig deilig å kunne nyte isen uten å være redd for at det plutselig skal gjøre vondt.

Sandra Lyng elsker is - det er bare én stor ulempe
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer