Annonsørinnhold

LINICIN

Sjekk ut hvordan du kan bli kvitt hodelus

Høsten er her og det betyr mer lek og moro for barna innendørs. Det betyr også spredning av hodelus. De ekle små krabatene som forårsaker kløe og frustrasjon. Men fortvil ikke, du blir enkelt kvitt dem med Linicin®.

Sjekk ut hvordan du kan bli kvitt hodelus

Hvordan sjekke seg for lus?

Et typisk tegn på lus er kløe, fordi det utvikles en allergisk reaksjon på stoffet i lusespyttet. Er det første gang du har lus, kan det ta uker før kløen kommer, og derfor er det mange som først oppdager at de har lus når hodebunnen er full av liv.

Den beste måten å sjekke om du har lus, er ved å gre håret, men før du begynner er det lurt å legge et håndkle rundt skuldrene for bedre å få øye på lus eller luseegg.

Kjøp Linicin-produkter her

Sjekk ut hvordan du kan bli kvitt hodelus

Hva er hodelus?

Hodelus er blodsugende parasitter som lever i menneskehår nær hodebunnen. Lusene kan være vanskelige å få øye på, da de bare er 1-4 millimeter lange, er gjennomsiktige, grå, svarte eller røde, avhengig av om de har sugd blod.

Ofte er det barn som utsettes for hodelus, fordi de har mye nærkontakt gjennom lek, men alle mennesker med en hårlengde på mer enn noen få millimeter kan få hodelus.

Kjøp Linicin-produkter her

Sjekk ut hvordan du kan bli kvitt hodelus

Hvordan smitter lus?

De fleste tror at lusene kommer flyvende, eller hopper fra et hode til et annet, men lus har ingen vinger.

Lus forlater ikke et hode frivillig, med mindre de har mulighet til å krype over til et annet. Det kan skje når barn leker, når du klemmer, omfavner, eller hvis flere bruker samme hårbørste i løpet av kort tid osv.

Forebygg og sjekk regelmessig for lus

Mange sjekker altfor sjelden for lus, og det gjør at det alltid vil være noen som går rundt med lus i håret uten å vite det. For å unngå luseangrep er det viktig å sjekke seg selv og barna minst en gang i måneden, og gjerne hver uke.

Ved utbrudd av lus på skolen eller i barnehagen, kan du redusere risikoen for å bli smittet av lus med Linicin® Prevent Spray. Linicin® Prevent Spray avgir en duft som vi mennesker knapt registrerer, men som holder lus på avstand i opptil 7 timer.

Kjøp Linicin-produkter her

Sjekk ut hvordan du kan bli kvitt hodelus

Behandling av hodelus

Finner du lus, må dette behandles så raskt som mulig for å redusere spredningen av lus. Det er viktig å vite at hodelus ikke forsvinner av seg selv, og at en behandling med et lusemiddel alene ikke er nok, men at greing er nødvendig for å sikre at du blir kvitt problemet.

Med Linicin® lusemiddel kan du enkelt behandle lus og luseegg. Linicin® er skreddersydd for ulike hårtyper, er fri for skadelige stoffer, luktfri og er lett å vaske ut. Linicin® dreper lus og egg ved kvelning, og dermed blir ikke lusen motstandsdyktig mot produktet.

Uansett hvilket produkt du velger, er det lurt å gjenta behandlingen etter ca. 10 dager, for å sikre at eventuelle oversette lus eller egg fjernes.

Les mer på Linicin.no

Alle Linicin-produktene selges reseptfritt på apoteket. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer