Annonsørinnhold

ROEDE

Slanket vekk 40 kilo – slik knekte Ellen koden

Da Ellen Hoel (57) bikket 113 kilo tilbake i 2013, var hun nødt til å ta grep om egen helse. Siden den gang har hun gått ned 40 kilo og klart å holde vekten: – Løsningen var overraskende enkel!

FANT LØSNINGEN: Etter flere år som overvektig knekte Ellen Hoel koden og gikk ned 40 kilo på 15 måneder. Nå deler hun hemmeligheten bak vektnedgangen. Foto: Roede AS
FANT LØSNINGEN: Etter flere år som overvektig knekte Ellen Hoel koden og gikk ned 40 kilo på 15 måneder. Nå deler hun hemmeligheten bak vektnedgangen. Foto: Roede AS Vis mer

– Jeg hadde vært en jojo-slanker siden jeg var 15 år og prøvd en rekke ulike slankemetoder uten hell, sier en åpenhjertig Ellen Hoel.

Ellen forteller at hun hadde slitt med overvekt helt siden ungdomsårene, og at hun i samråd med lege vurderte slankeoperasjon som en siste utvei. Men med en BMI på 42 og frykt for alvorlige bivirkninger, avlyste hun operasjonen og endret heller tankesettet sitt.

– Jeg var kanskje tjukk, men jeg var ikke syk. Jeg skjønte at en livsstilforandring måtte til og meldte meg derfor på Roede-kurs. Og du kan tro jeg er fornøyd med valget jeg tok i dag!

Nysgjerrig på Roede-metoden? Last ned appen gratis her!

LIVSSTILSENDRING: Ellen Hoel gikk ned 40 kilo etter Roede-kurs med tett og personlig oppfølging. Foto: Roede AS
LIVSSTILSENDRING: Ellen Hoel gikk ned 40 kilo etter Roede-kurs med tett og personlig oppfølging. Foto: Roede AS Vis mer

Nytt mindset

Roede-kurs fikk Ellen personlig oppfølging, og hjelp til å sette konkrete mål og lage en kostplan. Her lærte hun hvordan spise nok og sunn mat, og ikke minst riktig type mat som er bra for kroppen vår.

– Det var da jeg sluttet å slanke meg og heller så på det som en livsstilsendring, at brikkene falt på plass. Tidligere hadde jeg jo gått ned i vekt, men kiloene kom like fort tilbake igjen - jeg slanket meg rett og slett tjukk!

Videre tok Ellen et oppgjør med seg selv. Hun måtte slå opp med Freia og holde seg til snop og sjokolade kun én dag i uken.

– Å gå fra å daglig innta store mengder sjokolade, til å kun spise godteri på lørdager var både hardt og brutalt. Det er den største kjærlighetssorgen i livet mitt, ler hun.

Kom i gang og meld deg på Roede-kurs her!

FØR OG ETTER: På sitt tyngste veide Ellen 113 kilo. Så tok hun grep om egen helse. Foto: Privat/Roede AS
FØR OG ETTER: På sitt tyngste veide Ellen 113 kilo. Så tok hun grep om egen helse. Foto: Privat/Roede AS Vis mer

Enkle grep og konkrete mål

Noe av det viktigste Ellen lærte gjennom Roede-metoden handlet om mengde og porsjonskontroll rundt mat.

– Man tror ofte at man spiser sunt og riktig, men det hjelper ikke hvis man i tillegg spiser altfor mye. Det tar tid å legge på seg, og det tar tid og gå ned igjen. For meg som verken trener eller går tur, med mindre det innebærer å gå på høye hæler, måtte jeg passe ekstra på matinntaket.

– Dette var en svært viktig selverkjennelse, og jeg måtte ansvarlig gjøre meg selv for å lykkes.

TAKKNEMLIG: Ellen klarer endelig å holde vekten stabil, og takker Roede for hjelpen underveis. Foto: Roede AS
TAKKNEMLIG: Ellen klarer endelig å holde vekten stabil, og takker Roede for hjelpen underveis. Foto: Roede AS Vis mer

En annen viktig faktor var å sette seg helt konkrete mål: Ellen skulle ned 40 kilo på 15 måneder.

– Og du klarte jo det?

– Om jeg gjorde! Det hjalp veldig med en konkret kostplan og et konkret mål. Parallelt jobbet jeg også mye mentalt for å finne ut hvorfor jeg trøstespise og overspiste, noe jeg fikk gode verktøy til på Roede-kurs.

Hun påpeker det er viktig å legge opp en plan som man vil trives med, og at man får spise maten man liker – bare i riktig mengde.

– Det var her jeg fikk min store a-ha opplevelse, for jeg kunne jo spise slik jeg gjorde før, jeg måtte bare passe på porsjonene!

Last ned Roede-appen og få tilgang til 1500 fristende matoppskrifter!

HJELPER ANDRE: I dag jobber Ellen som kursholder i Roede og hjelper mennesker med sin livsstilsendring. Foto: Roede AS
HJELPER ANDRE: I dag jobber Ellen som kursholder i Roede og hjelper mennesker med sin livsstilsendring. Foto: Roede AS Vis mer

En helt ny hverdag

I dag jobber Ellen selv som kursleder og coach hos Roede, og hun forteller at suksessen med egen vektnedgang har bidratt til mestring i hverdagen og bedre selvfølelse.

– Jeg føler meg heldig som har mulighet til å hjelpe andre med sin livsstilsendring, og det er fantastisk å kunne bidra med egen erfaring i møte med andre.

Ønsker du også å gå ned noen kilo? Ikke nøl med å komme i gang. Meld deg på Roede-kurs i dag ved å klikke her!

Ellen Hoel har med tiden blitt en kjent navn i livstilsendringens verden, men hva er hennes historie og bakgrunn? I denne rørende filmen forteller hun om sin barndom, filosofi, og tilnærming til å lykkes med livstilsendring. Vis mer

Har du mulighet til å svare på noen korte spørsmål angående artikkelen? Klikk her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer