OVERSKUDD: Det er et faktum at du orker mer når du sover bedre. Søvn er en investering i livskvalitet. Du tilbringer tross alt en tredjedel av livet ditt i sengen! Foto: NTB/Scanpix
OVERSKUDD: Det er et faktum at du orker mer når du sover bedre. Søvn er en investering i livskvalitet. Du tilbringer tross alt en tredjedel av livet ditt i sengen! Foto: NTB/Scanpix
HELSE

Slik får du den gode søvnen tilbake

Alt for mange av oss sliter med å få de sterkt tiltrengte timene på øyet. Er du lei av å våkne utslitt og med rødkantet blikk, ja da skal du høre her!

Opp med hånden de som aldri har ligget og vridd seg en søvnløs natt. «Hvis jeg ikke sovner nå», tenker du «Hvis ikke jeg sovner nå, kommer jeg meg aldri gjennom den travle dagen jeg har planlagt i morgen. Jeg forsover meg sikkert også. Jeg orker i hvert fall ikke å gjennomføre treningen som jeg hadde tenkt, og burde jeg egentlig kjøre bil om jeg ikke har fått nok søvn?» Du snur deg hvileløst rundt og finner ikke riktig stilling. Du føler deg overopphetet, undrer deg om madrassen er for myk eller for hard og det verker i hele kroppen. De slitsomme tankene får tumleplass og jakten på den gode søvnen er i full gang.

Vi leser om søvnbøker, sovekurs, innsovningsapper, -filmer og -lamper.For ikke å snakke om te, urter og i verste fall piller. Vi sover for lite, vi prioriterer ikke søvn godt nok, og vi innser slett ikke hvilke konsekvenser det har. Stadig finner forskere nye sammenhenger mellom søvn og diabetes, overvekt, hjertesykdom, alzheimer og for ikke å snakke om kreft. Bare tanken på hvor farlig søvnunderskudd kan være er til å bli søvnløs av.

Men, når det er sagt, søvn er en forutsetning for liv og er en livsviktig tilstand som verken mennesker eller dyr kan overleve mange dager uten. På kort sikt kan dårlig søvn gi oss konsentrasjonsvansker, humørsvingninger og vi blir trafikkfarlige. På lengre sikt gir det redusert motstandskraft mot sykdom, påskynder aldringsprosessen, tapper oss for energi og får sosiale konsekvenser. I tillegg til riktig kost og trening, er faktisk søvn en av de viktigste grunnpilar for god helse.

En ny søvnopplevelse

Er du nå lei av å hangle rundt sliten og uopplagt eller ønsker du bare å legge til rette for en god natt søvn, er valg av seng og ikke minst madrass et smart sted å starte.

Tenk deg at du etter en lang og slitsom dag kryper til køys. Du kjenner med ett at hofter og skuldre synker behagelig ned i madrassen. Pusten blir merkbart roligere. Du merker at korsryggen hviler og at hele kroppen får støtte akkurat der den trenger det. Det er det magiske øyeblikket som gjør at du kan slappe helt av. Du snur deg lett, fra rygg til siden og tilbake før du finner riktig stilling. Det er bare deg og kroppen din. Tankene har allerede fløyet et sted hvor selv Peter Pan ville misunt deg. Øyelokkene glipper, kroppen er i vater og natten klar for å ta deg inn i de vakreste drømmer.

Men, hallo! Denne madrassen er faktisk ingen drøm. Jensen madrasser er i høyeste grad virkelig og klar for å gi deg de beste søvnopplevelser. Med Jensen får du et unikt utviklet sonesystem som er like selvsagt som det er naturlig. En madrass med ulike soner som støtter hele kroppen når du hviler og sover. Korsryggstøtte i kombinasjon med myk skuldersone vil gi deg en helt ny søvnopplevelse. De fleste av oss er bredere over hofter og skuldre, samtidig som midjen er tyngst og vanligvis smalere. Ettersom madrassens oppgave er å bære kroppen, gir den soneinndelte madrassen en jevnere og mer behagelig støtte hvor skuldre og hofter synker dypere ned i madrassen, samtidig som midjen møtes av en fastere støtte.

DESIGNVINNER: Sengen skal også være vakker å se på. Med skandinavisk design, nye naturinspirerte materialer, innebygde tekniske løsninger og moderne tekstiler blir Jensen sengen et helt unikt møbel. Styling: Tone Kroken Foto: Yvonne Wilhelmsen
DESIGNVINNER: Sengen skal også være vakker å se på. Med skandinavisk design, nye naturinspirerte materialer, innebygde tekniske løsninger og moderne tekstiler blir Jensen sengen et helt unikt møbel. Styling: Tone Kroken Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

En smart investering

SVEVER: Sengekonseptet Jensen Nordic Line viser et helt nytt uttrykk. Det nye nattbordet Add-on forsterker den nette følelsen. Et stativ i svart pulverlakkert stål festes til sengerammen og gir inntrykk av at nattbordet svever fritt. Nattbordet finnes i tre ulike utførelser: lakkert eik, hvitbeiset eik og svartbeiset eik. Styling: Tone Kroken Foto: Yvonne Wilhelmsen
SVEVER: Sengekonseptet Jensen Nordic Line viser et helt nytt uttrykk. Det nye nattbordet Add-on forsterker den nette følelsen. Et stativ i svart pulverlakkert stål festes til sengerammen og gir inntrykk av at nattbordet svever fritt. Nattbordet finnes i tre ulike utførelser: lakkert eik, hvitbeiset eik og svartbeiset eik. Styling: Tone Kroken Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Vi har alle ulike kropper og en spesialtilpasset seng for nettopp deg, din vekt og høyde, kan være en veldig smart investering. Når du skal ut å kjøpe deg ny seng se etter en madrass som kan gi deg behagelig støtte og holde ryggsøylen din mest mulig rett. I tillegg skal den gi riktig motstand slik at kroppen får hvile. Valget av fasthetsgrad er viktig. Ta deg god tid til å prøveligge sengen i butikken. Spesielt viktig er det at skuldre og hofter får synke godt ned i madrassen. Når kroppen slapper av, slipper du å våkne stiv og støl på morgenen. Men husk at det noen ganger kan ta litt tid for kroppen å tilpasse seg en ny seng. Det anbefales at man sover på ryggen eller på siden. Andre liggestillinger enn dette vil gi større belastning på kroppen.

Med riktig madrass reduserer du også faren for feilbelastning, vond rygg, og urolig søvn. Jensen gir deg unike produkter som er konstruert for å gi kroppen din optimal støtte og liggekomfort. Nærmere enn dette kommer du ikke drømmene!

Les også: Skap ditt personlige rom for drøm og glede

Til forsiden