Annonsørinnhold

RAYMOND WEIL

Slik finner du drømmeklokken

— Og dette er sommerens hotteste modeller!

Slik finner du drømmeklokken

Det er nesten utrolig, er det ikke, hvor mye finesse og eleganse en klokke gir? Selv enkle antrekk løftes og gis noe chic, til og med eksklusivt, og hvem drømmer vel ikke om det?

Men hva skal man egentlig se etter når man leter etter den perfekte klokken? For å svare på dette spørsmålet har vi spurt klokkeekspert og butikkleder hos Thune Majorstuen, Julian Berntzen.

Han avslører triksene som vil hjelpe deg å finne den ultimate klokken – en klokke som gir deg mye for pengene. Han deler også noen tabber du bør unngå, da de kan koste deg dyrt.

Finn din drømmeklokke her

KLOKKEEKSPERT: Butikkleder hos Thune Majorstuen, Julian Berntzen, forteller hvordan du finner den perfekte klokken.
KLOKKEEKSPERT: Butikkleder hos Thune Majorstuen, Julian Berntzen, forteller hvordan du finner den perfekte klokken. Vis mer

- Først og fremst, er det verdt å bruke penger på klokker?

- Absolutt! Og det er flere grunner til det. For det første er en klokke et estetisk vakkert smykke som du bruker hver eneste dag. Den har også en praktisk funksjon ved å vise tid og dato, og ikke minst kan den løfte antrekket ditt og gi det det lille ekstra, sier Julian Berntzen.

- Hvordan finner man den perfekte klokken?

- Identifiser din personlige stil. Tenk over hvilken stil du vanligvis foretrekker når det gjelder klær og tilbehør. Er du mer tilbøyelig til et klassisk, moderne eller sporty stil? Dette vil hjelpe deg med å finne en klokke som komplimenterer din generelle estetikk.

Usikker på hvilken klokke du skal velge? Klikk her

Slik finner du drømmeklokken

- Vurder størrelse og form. Klokkens størrelse og form kan variere betydelig. Tenk på om du foretrekker en stor og iøynefallende klokke, eller en mer delikat og minimalistisk en. Se også på form på klokken – om den er rund, firkantet eller rektangulær, og velg den som appellerer mest til deg.

Materiale og fargevalg: Valget av materiale og farge spiller en avgjørende rolle når det gjelder utseende og følelsen til klokken. Det er viktig å tenke på hvilke rem-materialer som passer best til din personlige stil, enten det er rustfritt stål, lær eller keramikk.

I tillegg bør du ta hensyn til hvilken farge som passer best til garderoben din, enten det er den klassiske sølvfargen, gull, sort eller en tofarget variant. Dersom du er mye i vann, vil jeg anbefale en lenke i stedet for en rem. Det er også verdt å merke seg at tofargede klokker er svært trendy for øyeblikket.

Finn din drømmeklokke her

Slik finner du drømmeklokken

Urskivens form: Det er også viktig å vurdere hvilket uttrykk du ønsker å gi med klokken din. En rund klokke kan gi klassiske assosiasjoner, mens en firkantet form kan gi et mer vintage-preg.

- I den sistnevnte kategorien vil jeg spesielt anbefale de firkantede klokkene i Raymond Weil Toccata- kolleksjonen. Disse klokkene er virkelig populære og av god grunn.

Se hele Toccata-kolleksjonen her

Slik finner du drømmeklokken

- Raymond Weil har skapt en uimotståelig appell med sin kolleksjon av firkantede klokker, som kombinerer tidløshet og moderne stil på en subtil måte. Disse klokkene formidler en unik vintage-sjarm, samtidig som de holder seg relevante i dagens motebilde.

Kolleksjonen deres oppnår en perfekt balanse mellom eleganse og funksjonalitet. Ikke bare er de estetisk tiltalende, men de er også svært praktiske i bruk. Med vanntett design og ripefritt glass er de ideelle for daglig bruk. I tillegg har Raymond Weil truffet godt med fargevalgene - enten det er stål, bicolor eller doube.

- Hvilken prisklasse bør man legge seg i om man ønsker en klokke av god kvalitet som varer?

- Når det gjelder prisklasse for kvalitetsklokker, anbefales det å vurdere «Value for Money»-klassen. Disse klokkene ligger på 10.000-30.000 kroner, og her utmerker Raymond Weil seg virkelig! De tilbyr sveitsiske kvalitetsklokker til en langt mer konkurransedyktig pris sammenlignet med mange andre produsenter.

- Hva er årets heteste klokkemote?

- Hva angår årets hotteste klokkemote, er det de fargerike urskivene i Raymond Weil Tango-kolleksjonen som skiller seg ut. Disse klokkene finnes i rosa, blå, lilla og grønn, og er virkelig i tråd med dagens trend.

Se hele Tango-kolleksjonen her

Slik finner du drømmeklokken

- Anbefales det å ha flere klokker? I så fall, hvor mange?

- Det anbefales ideelt sett å ha to til tre klokker i garderoben, slik at man kan variere i henhold til antrekk og anledninger. Det er godt å ha en hverdagsklokke som er robust og tåler litt, for eksempel en vanntett klokke med ripefritt glass. I tillegg kan det være fint å ha en mer leken klokke og en elegant klokke, slik at man har variasjon.

- Hva er kvalitetstegnene på en klokke? Og kan du forklare hvorfor sveitsiske klokker skal være så bra?

- Kvalitetstegnene på en klokke inkluderer bruk av høykvalitetsmaterialer, pålitelige urverk, vanntetthet og generell funksjonalitet. Sveitsiske klokker er høyt ansett på grunn av grundig kvalitetskontroll, lang tradisjon innen urmakeri og ekspertise, samt innovasjon innen teknologi og design. Sveitsiske klokker har også et solid omdømme for pålitelighet og presisjon.

Slik finner du drømmeklokken

- Hvor lenge kan man forvente at Raymond Weil-klokkene varer?

- Med riktig pleie og vedlikehold, som å gå til en autorisert forhandler for batteribytte og utvendig rengjøring, kan man forvente at en Raymond Weil-klokke varer i 10-20 år før den trenger full service. Etter dette kan den fortsatt vare i 10 år eller mer før den igjen trenger service. Ved å fortsette med jevnlig vedlikehold kan klokken i prinsippet vare livet ut. Det er ikke uvanlig å se Raymond Weil-klokker som ble kjøpt for 15-20 år siden, og som fortsatt ser like fine ut.

- Vi har blitt forelsket i både Toccata og Tango kolleksjonen. Hvem ville du anbefalt Toccata til?

- Jeg vil anbefale Toccata-kolleksjonen til personer som elsker et sofistikert, klassisk og raffinert uttrykk. Disse klokkene passer godt for de som ønsker en tidløs stil som kan brukes til enhver anledning.

- Og Tango?

- Tango-kolleksjonen passer best for de som ønsker en kombinasjon av eleganse og sporty stil. Disse klokkene har en markant design med kraftigere lenker og tydeligere bezel, noe som gir et mer dynamisk og sporty uttrykk. Tango-klokkene er perfekte for de som leter etter en klassisk klokke som kan brukes til daglig.

Slik finner du drømmeklokken

Tabbene som kan, koste deg dyrt!

Unngå å kjøpe klokken din i utlandet: - Når du kjøper en klokke fra et annet land, kan du bli pålagt å betale toll, avgifter eller moms i tillegg til prisen på selve klokken.

Vær oppmerksom på garantien og service: - Enkelte klokkemerker kan ha begrensninger når det gjelder garantien eller serviceomfanget utenfor det landet der klokken ble kjøpt. Det kan være vanskeligere eller dyrere å få utført reparasjoner, service eller garantiarbeid hvis klokken er kjøpt i utlandet.

Unngå å kjøpe klokker fra uautoriserte nettbutikker: - Uautoriserte nettbutikker kan ikke garantere ektheten eller kvaliteten på klokkene de selger. Det er større risiko for å kjøpe falske eller lavkvalitetsprodukter som ikke oppfyller forventningene.

Manglende vedlikehold: - En klokke er en investering, og det er viktig å ta vare på den. Følg produsentens instruksjoner for vedlikehold, slik at klokken holder seg i god stand over tid.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer