Annonsørinnhold

Lindex

Slik finner du drømmeplaggene (som virkelig varer!)

Aldri mer kleskrise? Ja, takk!

Slik finner du drømmeplaggene (som virkelig varer!)
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er solen her, og klart vi gleder oss til å starte på sommergarderoben! Likevel skal det ikke mer til enn ett blikk på klesskapet og bunken med ubrukte plagg for å skjønne at vi rett og slett trenger littegranne hjelp.

Planen i år er å gå knallhardt for plagg vi virkelig kommer til å bruke sommer etter sommer, som redder enhver kleskrise og som kan brukes langt utover høsten. For å lande disse virkelig geniale plaggene har vi snakket med Mariannne Bones, personlig shopper hos Lindex Strømmen.

Her røper hun sine beste tips, triks og tabber i jakten på de perfekte sommerplaggene.

-Først og fremst, hvordan finner man den PERFEKTE sommerkjolen?

-Se etter en kjole som er lett og luftig i varmen, og i en farge eller et mønster som du liker godt slik at det blir en garderobefavoritt du føler deg trygg på at du faktisk vil bruke igjen og igjen. Ha i bakhodet at kjolen bør kunne brukes til forskjellige anledninger. Kjolen bør kunne bli med deg på stranden og videre til restauranten på kvelden, ved at man ved enkle grep kan dresse kjolen opp med si et vakkert silkeskjerf, smykker, et belte for å markere midjen, en lett blazer eller linskjorte. Når det er sagt, er skillet mellom pent og hverdags blitt mindre. Nå er det helt innafor å pynte seg like mye en tirsdag formiddag som en torsdag kveld. Dette betyr at man kan bruke kjolene og skjørtene man har enda mer. La kjolene få komme ut av klesskapet nå som det er sommer!

Slik finner du drømmeplaggene (som virkelig varer!)

- Hvordan kan man style sommerkjolen slik at man kan bruke den videre utover høsten?

- Sommerkjolen kan du fint fortsette å bruke! Den kan lett styles med jeans eller strømpebukser. Og ikke minst med en deilig strikk over, med for eksempel et fint lærbelte i midjen. Kjoler er dessuten like fint over smale bukser som til de litt vide, her er det bare smak, behag, og fantasien som setter en stopper.

- Så til en av våre all- time favoritter; jumpsuiten, men den kan sannelig være tricky å lande. Derfor spørsmålet: Hvordan finner vi frem til den ultimate buksedressen?

-Det viktigste er å finne en fasong som fremhever deg og formene dine; det er som regel alltid fint om man kan markere midjen. Er man brystfager kan det være fint om man har v-skjæring i halsen. Jumpsuiten er fin å pynte opp med et lite skjerf eller belte i livet. Ta en liten jeansjakke eller linskjorte over så er du klar for en litt kjøligere sommerkveld. I jumpsuiten har du et plagg som virkelig er anvendelig. Den er utrolig tøff og passer like bra til sightseeing som til middagen senere.

Slik finner du drømmeplaggene (som virkelig varer!)

- Hva er den vanligste tabben folk gjør når de skal kjøpe en jumpsuit? (for det kan være ganske så vrient!)

- Kjøper den enten for liten eller for stor. Her er man nødt til å tenke på hvordan man ønsker at den skal sitte, og hvordan snittet i den er i utgangspunktet. Noen jumpsuiter skal jo sitte etter kroppen, mens andre skal være mer loosefit. Da er de gjerne sydd deretter. Om man for eksempel vet at man er lang i ryggen, kan det være greit å ta høyde for at man trenger litt ekstra stoff og kanskje en jumpsuit som er av en løsere fit, slik at man lett kan bevege seg og bøye seg i den uten at det blir ubehagelig. Og sist, men ikke minst, er det mange som kanskje glemmer at en jumpsuit har mange bruksområder. Så tenk gjerne på at den skal fungere fint med andre basicplagg du har i garderoben slik at du kan style den med både dressede plagg som blazeren eller med jeansjakken over. La jumpsuiten bli et flerbruksplagg!

LES OGSÅ: Disse trendene er BRENNHEITE nå!

- T-skjorten er selvfølgelig også et must! Men hvilken skal vi velge? V-eller rund hals for eksempel, hvordan vet vi hva vi bør gå for?

- I jakten på den perfekte t-skjorten bør man tenke over hva slags fasong man er ute etter.

Her er det viktig at du tenker over hva du vil fremheve. Er du brystfager kan det være fint med v-hals, for da forlenger du halsen. Ønsker du å fremheve midjen din er det fint med en smalere fasong. Som oftest har man en fasong man er mer komfortabel med enn andre. Har man en vid underdel, er det ofte mest flatterende med en smal overdel. Men alle kroppsfasonger kan ha alle mulige t-skjorter spør du meg, alt avhenger av hva slags uttrykk man ønsker i antrekket. De t-skjortene man ser mest av i motebildet nå er de som sitter litegranne løst. Disse t-skjortene er like fine til jeansshortsen som til det fine skjørtet ditt. Putt t-skjorten oppi skjørtet og du er klar for en kveld ute.

- Hva er den vanligste tabben folk gjør når det kommer til t-skjorte valg?

- At man ikke har funnet ut av hva slags fasong eller kvalitet man ønsker på t-skjorten. Noen kjøper den for liten, og andre kjøper den for stor og opplever de som formløse. Husk å vær tro til den fasongen du føler deg vel i, og ikke minst den fargen du trives med.

Tips! Sjekk gjerne også vaskelappen om det er beregnet noe krymp ved vask, da er det alltid greit å ha litt å gå på.

Slik finner du drømmeplaggene (som virkelig varer!)

En annen ting vi har lurt på er pakking. Kofferten, eller reisebagen, blir jo en slags mini-versjon av sommergarderoben. Hvordan pakker vi egentlig best? Og hvilke pakketabber bør vi unngå?

Her har Bones 5 lure triks!

1. Gå over antrekkene når du pakker kofferten. Vi har vel alle endt opp med plagg man ikke brukte, eller så vidt ofret et blikk, i løpet av ferien.

2. Tenk komfort og tenk bruksmåter. Pakk smartere ved å tenke plagg som kan brukes på flere måter.

3. Legg frem antrekk, og tenk hva man kan bruke på tvers av hverandre. Jeansshortsen kan jo like gjerne brukes på dagen som på kvelden, bare pynt den opp med en fin skjorte eller bluse på kvelden. Det samme gjelder sommerkjolen eller skjørtet.

4. Rull klærne når du pakker fremfor å brette, da blir det mindre skrukker.

5. Pakk med deg en liten hånddamper! Genialt!

LES OGSÅ: Dette er sommerens aller, aller fineste trender!

- Sist, men ikke minst, hva er dine must haves i kofferten i sommer?

- Jeg føler jeg har lært mye opp gjennom årene når det gjelder hva som er vesentlig i min koffert når jeg reiser på ferie. Det aller viktigste for meg er at jeg har med meg plagg som er komfortable og anvendelige. Når det er sagt så har jeg noen must haves. Mine must haves i kofferten er lette og deilige sommerkjoler, en shorts som kan brukes til både dag og kveld, en deilig linskjorte, et par enkle t-skjorter, et lite skjerf som kan brukes på utallige måter, badedrakt, solhatt , stråbag og en strandkjole. Pakker du med deg et skjerf, har du mange muligheter til å friske opp et antrekk. Du kan knyte det i livet, på vesken, rundt halsen eller i håret. Og vips; et nytt antrekk!

Psst! Synes du det er vanskelig å finne frem til klær du liker? Lindex tilbyr en gratis personal shopper, som kan hjelpe deg med å plukke ut klær til en garderobe du virkelig trives med.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer