Annonsørinnhold

Max Factor

Slik finner du riktig foundation

— Til voksen, tørr, kombinert, fet eller rosacea-preget hud

FOUNDATION: Nei, ifølge makeup-artist Linda Wickmann er det ikke ett fett hvilke foundation du bruker! Foto: NTB Scanpix
FOUNDATION: Nei, ifølge makeup-artist Linda Wickmann er det ikke ett fett hvilke foundation du bruker! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opplevd at foundationen din forsvinner, legger seg i linjer eller rett og slett ikke blir særlig pen? Da er sjansen stor for at du bruker feil variant.

Men det er sannelig ikke så lett! Derfor har vi spurt ansvarlig makeupartist for Max Factor, Linda Wickmann, om hvordan man finner riktig foundation til de vanligste hudtypene, hvor vi bommer og hva vi bør unngå.

Her er hennes beste tips!

Slik finner du riktig foundation til voksen hud

— Etter fylte 25 år produserer huden stadig mindre hyaluronsyre. Velg derfor en foundation som inneholder syren for å fylle på, tipser Wickmann og forklarer videre at foundationen også bør inneholde solfaktor for å jobbe mot aldringsprosessen.

En annen ting du bør tenke på er hudens fuktighet.

— Når man blir voksen blir huden stadig tørrere. Så fuktighetsgivende produkter er viktig. Gå derfor for kremete og flytende produkter for et lett dekke.

Hva slags foundation skal du IKKE bruke ved voksen hud?

—Ikke velg en som er veldig tykk, da det lett kan legge seg i linjer og gjøre at huden ser eldre ut enn den er. Pudderet kan du derfor også trappe ned på, med ett unntak: overgangsalderen. Ved hetetokter kan det være greit å ha et pudder i vesken for å matte litt ned.

Hva er den vanligste tabben vi med voksen hud begår når det kommer til foundation?

—At man bruker for tykke produkter. Gå for lette foundations som smelter godt inn i huden og ikke legger seg i linjene. Mange har også en tendens til å velge en litt mørk farge, så vær gjerne obs her.

Voksen hud? Da er disse produktene perfekte for deg!

Foundation fra Max Factor, primer fra Max Factor

Slik velger du riktig foundation til rosacea-preget hud

— Fordi sollys kan gjøre betennelsen verre, velg en foundation med solfaktor. Grønn te og vitamin C og E, kan også virke positivt. Dette finner du blant annet i Miracle Primeren.

I følge makeup artisten bør du også gå for produkter som er milde mot huden og som er lett å bygge opp der du er mest rød.

En annen ting du kan investere i er en grønn primer, som du kan legge over de røde områdene. Denne, forklarer makeup artisten vil roe ned det røde og nøytralisere.

— Men husk at foundationen der den grønne primeren har vært, ikke vil oksidere og bli mørkere. Det er derfor spesielt viktig med en foundation som matcher hudfargen din perfekt, så du ikke blir flekkete. Sist, men ikke minst anbefaler Wickmann å velge en nokså lett, flytende variant.

—Du trenger en foundation som dekker det røde, men som samtidig kan gi et lettere lag der du ikke er rød. Velg derfor gjerne en du heller kan bygge opp der du skulle trenge det.

Hva slags foundation skal man IKKE bruke om man har rosacea?

—Ikke velg en med parfyme og dersom du ønsker å skjule rosaceaen, ikke gå for en veldig tyntflytende, som for eksempel en BB-cream. Disse forsvinner fort og rosaceaen vil vises nesten med en gang.

Hva er den vanligste tabben vi med rosacea- preget hud begår når det kommer til foundation?

— At man dropper solfaktor eller bruker for sterke produkter. Gjør man det over tid kan tilstanden forverres.

Rosacea-preget hud? Da er disse produktene perfekte for deg!

Foundation fra Max Factor, primer fra Max Factor

Slik finner du riktig foundation til tørr og sensitiv hud

—Her er fuktighet og pleie nøkkelord. Se etter foundationer som inneholder ekstra vitaminer, antioksidanter, hyaluronsyre og naturlige oljer, sier Wickmann og legger til:

—Tanken er å tilføre huden din det som mangler, samtidig som du unngår ting som kan irritere. Eksempler på dette kan være parfyme og alkohol. Solfaktor er også viktig. Dersom foundationen din ikke har det, velg en primer, eller simpelthen solfaktor før du legger sminken.

Hva slags foundation skal man IKKE bruke om man har tørr eller sensitiv hud?

—Matte og long lasting varianter med mye parfyme. Har du tørr hud behøver du også sjeldent pudder.

Hva er den vanligste tabben vi med tørr og sensitiv hud begår når det kommer til foundation.

—Den største feilen du kan gjøre er å bruke pudder! Da ser det ut som huden din flasser. Har du veldig sensitiv hud så ikke bruk sterke produkter med parfyme, da det kan gjøre at den ser mer rød og stresset ut.

Tørr og sensitiv hud? Da er disse produktene perfekte for deg!

Primer fra Max Factor, foundation fra Max Factor.

Slik velger du riktig foundation til fet hud

—Unngå å tilføre huden mer olje. Velg derfor oljefrieprodukter, og se etter dem som gir et matt resultat, sier hun og legger til:

—Mange med fet hud sliter også med at sminken sklir og forsvinner. Velg derfor et long lasting produkt, så sminken sitter godt.

Et annet tips er å alltid ha ett ekstra pudder i vesken:

—Da kan du matte ned huden til en hver tid, tipser hun.

Hva slags foundation skal man IKKE bruke om man har fet hud?

— Foundation med olje .

Hva er den vanligste tabben vi med fet hud begår når det kommer til foundation.

—Det er veldig trendy med glød om dagen, og her bommer mange ved at de rett og slett sminker huden feil, så det blir for shiny. Ønsker du ekstra glød og har fet hud må du huske å først matte den helt ned, med matte, longlasting produkter. Deretter kan du gå inn for eksempel med en highlighter på kinnbena, og andre steder du ønsker glød.

Fet hud? Da er disse produktene perfekte for deg!

Foundation fra Max Factor, primer fra Max Factor, foundation fra Max Factor

Slik velger du riktig foundation til kombinert hud

Kombinert hud innebærer ofte at du er fet i T-sonen og tørr rundt øyne og kinn.

—Her er det viktig at huden får det den trenger, der den trenger det, forklarer Wickmann og understreker at riktig underlag til foundationen er spesielt viktig. Cluet ligger nemlig i å angripe de ulike sonene, med ulike produkter.

—Begynn med en primer for fet hud i T-sonen og for tørr på resterende områder. Legg deretter en foundation.

Her bør du likedan gå for en foundation for fet hud i T-sonen og tørr der du er tørr. Men hvis du skal velge én har Wickmann følgende tips:

—Velg en oljefri, men bare husk å preppe huden med mye fukt der huden er tørr først.

Hva slags foundation skal man IKKE bruke om man har kombinert hud?

—En med olje, men husk at det er viktig at de tørre områdene blir preppet godt før man legger en foundation med fukt. Bruker du pudder, legg det kun i T-sonen.

Hva er den vanligste tabben vi med kombinert hud begår når det kommer til foundation?

—Faktisk at underlaget ikke er godt nok, fordi man ikke bruker riktig hudpleie, noe som kan gjøre at sminken forsvinner lettere og ikke ser like pen ut, sier hun

Kombinert hud? Da er disse produktene perfekte for deg!

Foundation fra Max Factor, primer fra Max Factor, primer fra Max Factor, foundation fra Max Factor, foundation fra Max Factor

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer