Annonsørinnhold

ANICURA

Slik holder du Pus og Fido frisk

Visste du at din hund eller katt får livsstilsykdommer, akkurat som oss?

GODE VALG: Det er mulig å forebygge og lindre helseplager hos kjæledyr ved å ta de riktige valgene til rett tid.
GODE VALG: Det er mulig å forebygge og lindre helseplager hos kjæledyr ved å ta de riktige valgene til rett tid. Vis mer

Vi er som regel ganske flinke til å ta vare på vår egen helse, men det er ikke alltid vi tenker at kjæledyrene har behov for den samme sjekken som oss.

AniCura Dyreklinikk har utviklet AniPlan, en helseplan for kjæledyret ditt.

AniPlan fokuserer på å redusere risikoen for helseproblemer. Du får en årlig helsekontroll med vaksine, som gjør det enklere for veterinæren å oppdage endringer og helseplager tidlig.

Gjennom AniPlan får du også tilgang til veterinær via chat, telefon eller videosamtale på AniCura-appen. I tillegg tilbyr de en ekstra helsesjekk med tannsjekk, samt flere tjenester og rabatter.

ANIPLAN: Veterinærer hos AniCura har utviklet AniPlan, en skreddersydd helseplan for ditt kjæledyr, der du får automatisk innkalling og oppfølging.
ANIPLAN: Veterinærer hos AniCura har utviklet AniPlan, en skreddersydd helseplan for ditt kjæledyr, der du får automatisk innkalling og oppfølging. Vis mer

- Målet er å forebygge sykdom med en årlig helsesjekk og vaksine, der kjæledyret blir undersøkt fra nese til hale. Det er bedre å oppdage sykdom tidlig og starte forebyggende behandling, enn å behandle fremskreden sykdom, sier veterinær Maria Tysnes hos AniCura Dyreklinikk Ekeberg.

På en helsekontroll undersøker veterinæren alt fra ører, tenner, øyne og pels, til ledd, kjønnsorganer og indre organer. Om nødvendig tas det blod- og urinprøver.

- En årlig sjekk kan spare kjæledyret og deg for mye styr, kostbare behandlinger og smerter. Det gir trygghet og forutsigbarhet for både kjæledyret og deg, og på sikt vil det lønne seg, både for kjæledyrets livskvalitet, og for økonomien din, sier Maria Tysnes.

Les mer om AniPlan her

VETERINÆR: Maria Tysnes er veterinær ved AniCura Dyreklinikk Ekeberg.
VETERINÆR: Maria Tysnes er veterinær ved AniCura Dyreklinikk Ekeberg. Vis mer

Vonde tenner og ledd

Maria Tysnes mener at god dyrevelferd innebærer at ditt kjæledyr slipper smerter og ubehag.

- Når en hund er mer enn 7 år anses den som en senior. Da kan den få flere plager som tannverk og betennelser i tannkjøttet. For eksempel når kjæledyret foretrekker å være mer i ro enn vanlig, kan det være fordi det gjør vondt å bevege seg. Dessverre er leddplager som artrose en snikende tilstand, som rammer mange hunder og katter. Jo tidligere det oppdages, jo mer kan det lindres, sier veterinæren.

Det kan være vanskelig å tolke tegn på sykdom eller smerte hos dyret. Derfor kan en god helseplan være befriende.

Hun forteller at også kjæledyr kan få alvorlige sykdommer. Jurkreft er den vanligste kreftformen hos hunder, mens nyresykdommer er spesielt vanlig hos eldre hunder og katter. Heldigvis kan du få sjekket dette med AniPlan.

Så viktig er vaksine

AniCura anbefaler grunnvaksiner på hund og katt, samt årlig vaksine mot kennelhoste og katteinfluensa. Hunder vaksineres mot parvovirus, valpesyke, smittsom leverbetennelse og kennelhoste, mens katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa.

Vaksinene beskytter hunden og katten mot virussykdommer som det ellers ikke er noen behandling mot. Noen av sykdommene er svært alvorlige, og kan ha dødelig utfall.

Ved å vaksinere kjæledyret ditt mot disse sykdommene beskytter du ikke bare ditt eget dyr mot smitte. Du bidrar også til å holde det totale smittepresset, det vil si mengden smittestoffer i hunde- og kattepopulasjonen, på et lavt nivå.

Les mer om AniPlan her

KLOKLIPP: Synes du det er komplisert å få til kloklipp selv? Med AniPlan kan du få klippet klør når som helst.
KLOKLIPP: Synes du det er komplisert å få til kloklipp selv? Med AniPlan kan du få klippet klør når som helst. Vis mer

Tilpasset fôr

En balansert diett er nøkkelen til en sunn og frisk hund eller katt. Kosthold kan faktisk betegnes som forebyggende behandling, og beskytte mot sykdommer. For eksempel kan fôring forebygge urinveisproblemer, tannsykdom, hud- eller pelsproblemer.

En god start er å snakke med eksperter på området, og det finner du på AniCura.

Med AniPlan får du gode råd og rabatter på flere typer fôr. Eldre hunder kan ha nytte av tilpasset fôr for stive ledd, og overvektige hunder bør ha fôr med færre kalorier. Hunder med matallergi kan få et liv uten kløe, og andre kan få bedre fordøyelse. Godt fôr kan rett og slett bidra til å slippe en rekke medikamenter.

Les mer om AniPlan her

HELSESJEKK: Mange plager kan lindres med regelmessig helsesjekk, som gjør at du og din firbente venn kan få flere gode år sammen.
HELSESJEKK: Mange plager kan lindres med regelmessig helsesjekk, som gjør at du og din firbente venn kan få flere gode år sammen. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer