Annonsørinnhold

Santa Maria

Slik kan du nyte taco flere ganger i uka

Klassisk taco eller asiatisk biff-taco? Du trenger faktisk ikke å velge.

TACO MED BIFF: Om du ikke allerede har prøvd det, bør du teste asiatisk taco med biff.
TACO MED BIFF: Om du ikke allerede har prøvd det, bør du teste asiatisk taco med biff. Vis mer

I de norske hjem er det lite som er så populært som taco på fredager, og så mange som én million nordmenn spiser taco hver eneste helg. Vi rett og slett elsker taco her til lands!

Selv om den «klassiske tacoen» er selvskreven hos mange, er ikke taco bare taco. Taco kan serveres i uttalige varianter - og det er kun fantasien som setter grenser.

På den måten kan du nyte taco flere ganger i uka, uten å spise det samme hver gang. I tillegg til den folkekjære klassikeren med kjøttdeig, får du her en spennende oppskrift på en asiatisk-inspirert taco med biff. Den smaker fantastisk, og kommer garantert til å bli en ny favoritt!

For mer tips og inspirasjon se santamaria.no.

Asiatisk taco med biff

Dette trenger du (4 porsjoner):

Dette trenger du (4 porsjoner):

Biff:

  • 600 gram ytrefilet av storfe

Marinade til biffen:

  • 4 ss Santa Maria Ketjap Manis (Thaisoya) eller Teriyaki Sauce
  • 4 ss Santa Maria Fish Sauce
  • 1 lime, saften av
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss ingefær, finrevet
  • 1 rød chili, finhakket

Tilbehør:

  • 1/2 agurk
  • 1 paprika
  • 6 reddiker
  • 2 vårløk
  • Sukkererter
  • Frisk koriander
  • Santa Maria Tortilla Original

Guacamole:

  • 2 stk avokado
  • 1 pose Santa Maria Dip Mix Guacamole

Slik gjør du:

ASIATISKE SMAKER: Bifftaco med asiatiske smaker er enkelt å lage. I tillegg smaker det fantastisk. Vis mer

1. Finhakk hvitløk og chili, skrell og finriv ingefær. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og rør godt om.

2. Hell marinaden i en zip-pose og legg til biffkjøttet. Rist posen godt, og la kjøttet marineres i minimum to timer - helst over natten.

MARINADE: La kjøttet marinere i den deilige marinaden - helst over natten.
MARINADE: La kjøttet marinere i den deilige marinaden - helst over natten. Vis mer

3. Skjær opp grønnsakene. Agurk, paprika, sukkererter og vårløk i tynne strimler, og reddik i tynne skiver. Grovhakk koriander. Legg grønnsakene i hver sin serveringsskål.

4. Mos avokado og bland sammen med krydderblandingen.

5. Skjær ytrefileten i biffer. Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt. La biffene hvile et par minutter før du skjærer dem i tynne skiver.

SAFTIG KJØTT: Husk å la kjøttet hvile litt før du skjærer i det. På den måten beholder du saften.
SAFTIG KJØTT: Husk å la kjøttet hvile litt før du skjærer i det. På den måten beholder du saften. Vis mer

6. Varm tortillalefsene i henhold til instruksjonen på pakken.

7. Server varme tortillalefser med smaksrikt biffkjøtt, deilige grønnsaker og topp med guacamole.

Tips: Om du ikke ønsker å bruke tortillalefser, kan du fint bytte ut med hjertesalat.

Ønsker du flere tacotips fra Santa Maria? Klikk her

NY FAVORITT? Asiatisk taco med biff kan fort bli en ny favoritt ved middagsbordet.
NY FAVORITT? Asiatisk taco med biff kan fort bli en ny favoritt ved middagsbordet. Vis mer

Klassisk taco med kjøttdeig

Selv om det er spennende å variere innholdet i tacoen, er det alltid godt å kunne gå tilbake til den gode, gamle klassikeren.

Dette trenger du (4 porsjoner):

Dette trenger du (4 porsjoner):

Tacokjøtt:

  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 ss smør eller olje
  • 1 pose Santa Maria Taco Spice Mix
  • 1 dl vann

Guacamole:

  • 2 stk avokado
  • 1 pose Santa Maria Dip Mix Guacamole

Tilbehør:

  • 1 pakke Santa Maria Mini Tubs
  • 1 glass Santa Maria Taco Saus (mild, medium eller hot)
  • Agurk
  • Salat
  • Tomat
  • Paprika
  • Revet ost
  • Rømme

Slik gjør du:

KLASSIKEREN: Det enkle er ofte det beste, og det er lite som slår den klassiske tacoen. Vis mer

1. Brun kjøttdeigen i smør eller olje.

2. Tilsett krydderblandingen og vann. Rør om og la koke uten lokk i circa 5-10 minutter.

3. Varm Mini Tubs i henhold til instruksjonen på pakken.

4. Finkutt grønnsakene i små terninger.

5. Mos avokado og bland sammen med krydderblandingen.

Server Mini Tubs oppvarmet, fylt med kjøttdeig og deilig topping! Å servere tacoene i tacoskjell eller tortillaer smaker akkurat like godt!

Mer tips og inspirasjon finner du hos santamaria.no.

ENKELT OG GODT: Det er en grunn til at den klassiske «norske tacoen» spises om og om igjen. Det er rett og slett fantastisk godt.
ENKELT OG GODT: Det er en grunn til at den klassiske «norske tacoen» spises om og om igjen. Det er rett og slett fantastisk godt. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer