Annonsørinnhold

Lindex

Slik kler du deg mer bærekraftig – med stil

Bygg en garderobe du elsker – og som varer lenge.

Selvsagt vil du kle deg mer klimavennlig! Det krever at du planlegger innkjøpene dine. Og ikke minst at du føler deg skikkelig fin i klærne. Vi spurte proffene i Lindex om råd.

Det er ikke bærekraftig å kjøpe klær du ikke bruker. Da har det gått med materialer og energi til ingen nytte. Når klærne først er kjøpt inn, er det viktig at du bruker dem lenge. Det krever at du både føler deg fin i dem og at du kjøper kombinerbare nøkkelplagg, sier personal shopper Marianne Bones på Lindex på Strømmen storsenter.

– I den perfekte basisgarderoben, er det noen nøkkelplagg du bør ha i bunn. Det er plagg du kan bruke til forskjellige anledninger. De plaggene du bør ha i bunn, er en fin jeans, en svart bukse, en klassisk skjorte, basic T-skjorter, blazer, en strikkegenser og en perfekt BH til å ha under T-skjortene.

Slik kler du deg mer bærekraftig – med stil

– Når du handler, tenk også flere kombinasjoner for hvert plagg. Når du henger dem på plass i skapet, og ser de mange bruksmulighetene, blir du ekstra fornøyd. For da er det enkelt å finne noe å ha på seg uansett hvor du skal. Når det kommer til farger på klærne, bør du finne en farge du trives i og inkludere den i basisgarderoben.

Smart garderobe

Lindex lanserer konseptet Your Smart Wardrobe som skal inspirere deg til å sette sammen en bærekraftig garderobe bestående av plagg du elsker og som funker overalt. Og ikke minst plagg som funker sammen.

Det er tre enkle steg du bør følge til en bærekraftig garderobe:

1. Finn stilen din

2. Finn fargene dine

3. Legg til dine trendfavoritter

Men det første du må gjøre, er å finne ut hva som er deg, sier Bones. Finn en stil du elsker og plagg som du virkelig kommer til å ville bruke. Men hvordan gjør man nå egentlig det?

– Jeg har stor tro på at du må føle deg vel i klærne. For å finne din egen stil, må du kanskje teste ut litt farger og fasonger. Det er alltid like morsomt når kundene mine utfordrer seg selv og prøver farger de ellers ikke ville ha valgt, og så ser jeg bare at de gløder. Våg å prøve, men vær tro mot deg selv! En av de største tabbene du kan gjøre, er å hoppe på trender uten helt å «føle dem». Da ender du ofte opp med plagg du bruker bare én gang.

– Jeans er viktig. Hvordan finner jeg en perfekt jeans jeg kan ha lenge?

– Å finne den perfekte jeansen kan være en treningsøkt i seg selv. Her er det en del ting du bør tenke på før du starter å prøve. Hvordan ønsker jeg at den skal sitte i livet? Ønsker jeg smale eller vide ben? En basic jeans bør være en modell du trives i enten den er slim eller har bootcut.

– Hvilke feil gjør folk når de kjøper jeans?

– En klassisk tabbe er at du kjøper dem for store. Da vil man ikke bruke dem. Jeans har en tendens til å vide seg ut, så den bør sitte litt trangere enn ønskelig når du prøver dem på første gang. Da blir de PERFEKT etter en time eller to. En annen ting du bør ha i tankene, er plasseringen på lommene. Lommene bør ikke være plassert for høyt eller for langt ut på siden.

Slik kler du deg mer bærekraftig – med stil

– Hvordan finne riktig T-skjorte?

– Det viktigste når du skal velge en basic T-skjorte, er å fokusere på kvaliteten. Den bør ha en behagelig og god bomullskvalitet. Det kan være greit å ha en T-skjorte som er litt vid, og en som er litt smalere. Da har du T-skjorter til de forskjellige uttrykkene du vil ha. En typisk feil som gjør at folk ikke bruker T-skjorta slik de planla, er at de kjøpte dem for store.

– Når jeg først har funnet favorittene mine, må jeg gi dem et langt liv. Hva kan jeg gjøre for at de holder seg over sesonger?

– For at du skal beholde klærne dine lenge, må du rett og slett vaske klærne riktig, og ikke for ofte. Strekk klærne i fasong etter vask, og brett eller heng dem pent inn i skapet. Et annet tips for å få klærne til å vare lenge, er å tenke på det du allerede har i skapet når du kjøper nye plagg. Å kombinere «gammelt» med nytt er alltid like gøy. Plutselig kan det bli nytt liv i den gamle toppen eller skjørtet. Da kan du bruke også dem lengre.

Her er de 6 nøkkelplaggene

1. T-skjorter i forskjellige vidder

2. En klassisk skjorte

3. Strikkegenser

4. Blazer

5. Jeans

6. T-skjorte-BH

Her finner du klassikere du kan ha lenge.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer