Annonsørinnhold

APETINA
SOMMERFRISK: Denne salaten blir garantert en sommerfavoritt. Foto: Trine Sandberg
SOMMERFRISK: Denne salaten blir garantert en sommerfavoritt. Foto: Trine Sandberg Vis mer

Slik lager du årets beste sommersalat

Trines salat med jordbær, tomat, balsamico og Apetina blir garantert en hit rundt sommerbordet.

Publisert

Det finnes lite som er mer sommerlig enn en deilig og frisk salat. Og det fine med salater er at de fungerer ypperlig som tilbehør, eller som en egen rett.

Salaten gjør seg veldig godt på en sommerbuffet sammen med grillmat. Den er også veldig god å kombinere med kylling Trine Sandberg

Vi spurte Trine Sandberg som driver Norges største matblogg - nemlig Trines Matblogg, om hvilken salat som er hennes soleklare favoritt om sommeren. Valget hennes var enkelt.

TRINES MATBLOGG: Trine Sandberg står bak Norges største matblogg. Foto: Aller Concept Store
TRINES MATBLOGG: Trine Sandberg står bak Norges største matblogg. Foto: Aller Concept Store Vis mer

Salat med jordbær, tomat, balsamico og Apetina

- Dette er en av sommerens favorittsalater, med blant annet jordbær, cherrytomater, agurk, gulrot og en fyldig balsamicodressing. Det hele toppes med Apetina white cheese, sier Trine Sandberg.

Hun legger til at Apetina med sin salte og syrlige smak, og kremete konsistens, er en fin kontrast mot de søte elementene i salaten.

Hvordan kom du på denne oppskriften?

- Dette er en salatmiks jeg har testet en del tidligere, og som er en stor sommerhit. Det jeg tenkte var å få jordbær som er søte og gode mot det salte i osten fra Apetina. Så kombinere det med en søt og fyldig balsamico, i tillegg til basilikum, forteller matbloggeren.

MILD OG RUND: Apetina White Cheese er en selvsagt ingrediens i Trines sommersalat. Foto: Trine Sandberg
MILD OG RUND: Apetina White Cheese er en selvsagt ingrediens i Trines sommersalat. Foto: Trine Sandberg Vis mer

Dette er altså en fargerik salat som er en fryd for både øyet og ganen. Den kan nytes som den er sammen med godt brød, som del av en sommerbuffet eller som tilbehør til for eksempel grillmat.

INGREDIENSER:

SALATEN:
• 200 gram jordbær, i skiver
• 200 gram cherrytomater , delt i to
• 1/2 agurk , i halvmåner
• 1-2 gulrot , i strimler
• 50-100 gram småbladsalat f.eks. ruccula og babyspinat
• 1 neve basilikumblader
• 150 gram Apetina Original White Cheese, i terninger
• 4 ss pinjekjerner, ristet

DRESSING:
• 4 ss balsamicoeddik , vellagret type
• 3 ss ekstra virgin olivenolje
• 1 ts flytende honning
• 1 fedd hvitløk , knust
• 1/2 ts nykvernet sort pepper
• 1 klype flaksalt

Vis mer

Slik gjør du:

Skjær opp ingrediensene som angitt. Bruk en spiralizer eller en grønnsaksskreller og lag strimler av gulroten. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Ha grønnsakene i en stor salatbolle, og tilsett jordbær, pinjekjerner og Apetina. Vend salaten forsiktig sammen.

Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene.

Rett før servering drypper du litt av dressingen over salaten, og serverer resten ved siden av. Nytes umiddelbart sammen med godt brød, alene, som del av en buffet eller som tilbehør til for eksempel grillmat.

Vis mer

- Apetina gjør grønnsakene mer spennende. Smuldre gjerne Apetina over friske, ovnsbakte eller grillede grønnsaker, eller lag en deilig ostekrem (tilsatt litt hvitløk og chili) som tilbehør til grillede grønnsaker, legger Trine til.

Trines tips:

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer