Annonsørinnhold

Castello

Slik lager du den perfekte sommerpaien

Om du vil overraske med noe ekstra godt, bør du teste Trines rustikke pai med spinat, paprika, bresaola og Castello Chili.

SMAKFULLT: Denne deilige paien blir garantert en hit rundt bordet i sommer. Foto: Trine Sandberg
SMAKFULLT: Denne deilige paien blir garantert en hit rundt bordet i sommer. Foto: Trine Sandberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pai er populær mat når det går mot varmere tider, og smaker like godt kald som varm. Det fine med pai er at den kan varieres etter smak og behag, og hva du har tilgjengelig.

Vi har tatt en prat med matikonet bak Norges største matblogg – nemlig Trine Sandberg som drifter Trines Matblogg. Og er det noen som kan pai, så er det Trine!

TRINES MATBLOGG: Trine Sandberg står bak Norges største matblogg. Foto: Aller Concept Store
TRINES MATBLOGG: Trine Sandberg står bak Norges største matblogg. Foto: Aller Concept Store Vis mer

Rustikk pai med det lille ekstra

Når vi spør matbloggeren om å plukke ut en paioppskrift hun vil dele med oss, forstår vi at det kan være vanskelig å velge kun én fra hele hennes pai-arsenal. Men «Rustikk pai med spinat, paprika, bresaola og Castello White med Chili» ble den heldige vinneren.

Hvordan kommer du frem til oppskrifter som dette?

– Jeg tar utgangspunkt i en paioppskrift som fungerer veldig bra. Og for å gjøre denne litt sunnere, valgte jeg å bruke litt grovt mel. Resten av paideigen er egentlig standard. Så tenker jeg hvilken grønnsaker jeg vil bruke. Bresaolaen (italiensk lufttørket storfekjøtt) gir en veldig god smak og fin farge, og løfter denne retten visuelt, sier Trine Sandberg.

SNADDER: Italiensk bresaola, gode grønnsaker og chiliost gjør denne paien til en sikker hit. Foto: Trine Sandberg
SNADDER: Italiensk bresaola, gode grønnsaker og chiliost gjør denne paien til en sikker hit. Foto: Trine Sandberg Vis mer

Trine er glad i å eksperimentere med nye smaker og kombinasjoner, og mener at det kun er fantasien som setter grenser på hva en pai kan inneholde.

– I denne paien har jeg puttet mye godt, blant annet løk, paprika, bresaola og spinat. I tillegg har jeg tilsatt Castello White with Chili, som er en smøremyk hvitmuggost som er blandet med smakfulle biter av jalapeñochili, som gir en varm og god munnfølelse i den ellers milde paien, sier hun.

Paieksperten legger til at osten også er perfekt på burgeren, ostesmørbrødet eller på pizzaen, og setter en spicy smak på helgekosen.

CASTELLO WHITE WITH CHILI: En god og kremet ost med chili er perfekt i pai, på burger, ostesmørbrød eller pizzaen. Foto: Trine Sandberg
CASTELLO WHITE WITH CHILI: En god og kremet ost med chili er perfekt i pai, på burger, ostesmørbrød eller pizzaen. Foto: Trine Sandberg Vis mer

.

Slik lager du den perfekte sommerpaien

Slik gjør du

Ha smør og mel i en kjøkkenmaskin med kniver/K-spade, og kjør på middels hastighet til smøret og melet er smulete. Tilsett kaldt vann, så mye som er nødvendig for at deigen samler seg i en klump.

Ikke kjør deigen mer enn det som er strengt nødvendig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i minst en halvtime, men gjerne lengre.

Det er viktig at du ikke rører deigen mer enn nødvendig. Den skal akkurat samle seg
Slik lager du den perfekte sommerpaien

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Pensle paiformen (ca. 25 cm i diameter) med smeltet smør eller nøytral olje, strø deretter ca. 1 ss hvetemel oppi formen og fordel det over det hele.

Snu formen på hodet (over bakebordet eller vasken/søppelbøtta) og dunk lett på den, slik at du får fjernet overflødig mel. Kjevle ut deigen til en jevn leiv som er litt større enn paiformen.

Trykk deretter deigen ut i formen, og la «overskuddsdeigen» henge over på kantene. Sett gjerne formen kaldt 15–30 minutter før steking for å unngå at deigen krymper.

Et godt tips til steking av paideigen er å bruke keramiske bakekuler som legges oppå deigen. På den måten beholder den formen bedre
Slik lager du den perfekte sommerpaien

Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet på midterste rille i 15–20 minutter, til det så vidt begynner å få litt farge. Skjær av overskuddsdeigen umiddelbart og avkjøl paiskallet noe på rist.

Mens paiskallet avkjøles skjærer du opp grønnsakene som angitt. Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Stek løken i nøytral olje på middels varme til den er blank og myk. La paprika og hvitløk steke med mot slutten av steketiden.

Man kan også bruke grillet paprika i paien. Det gir enda mer smak, og en mer konsentrert smak

Tilsett så spinaten og la den surre med til den begynner å falle sammen. Krydre med salt og pepper. Fordel grønnsakblandingen, bresaola og Castello chili i paiskallet.

Slik lager du den perfekte sommerpaien

Visp sammen egg, melk, salt, pepper, friske krydderurter og eventuelt en klype chiliflak eller to dersom du ønsker litt ekstra varme i paien din, og fordel blandingen jevnt over paiskallet.

Perfekt pai til lunsj eller middag, spesielt på sommerhalvåret. Og den er like god kald som varm

Stek paien midt i ovnen i 25–30 minutter, til paifyllet har stivnet. Sjekk ved å skyve litt forsiktig på formen, når fyllet i midten ikke «disser» er paien ferdig.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de er lett gylne. Bland sammen salat, tomater og pinjekjerner i en liten bolle. Drypp over litt av din beste olivenolje, vellagret balsamico, og krydre med litt flaksalt.

Server paien varm eller kald, med salat og godt brød som tilbehør.


Slik lager du den perfekte sommerpaien
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer