Annonsørinnhold

Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i

Ønsker du deg en vakker hage, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Eller kunne du tenkt deg å lage dine helt egne utemøbler? Nå får du hjelp av ekspertene – fra din egen stue!

Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i

Sommeren er rett rundt hjørnet og hagesesongen er i gang for fullt. Enten det gjelder blomster eller møbler, er det mye som skal planlegges, og hvor enkel blir vel ikke jobben med tips fra hageekspertene Halvor Bakke og Ingunn Anvik og møbelsnekker Ole Rosén-Lystrup?

Med Fraxx, en norsk nettkursplattform som tilbyr spennende videobaserte kurs fra 10 kjente eksperter innen livsstil, underholdning og sport, får du muligheten til nettopp dette.

Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i

Noe for enhver smak

Nettkurs gir deg muligheten til læring kombinert med personlig og spennende innhold – servert på sølvfat. Med videokurs kan du lære av de aller beste, i ditt eget tempo akkurat når det passer deg. Nettkursene kommer også i gavekort med eksklusive spesialdesignede gavekortkonvolutter, med en hilsen fra kursholderen.

Les mer om Fraxx her

Skap unike hagerom du alltid har drømt om

Søskenduoen Halvor Bakke og Ingunn Anvik inviterer deg med inn deres egne hager og viser deg hvordan de arbeider seg gjennom de ulike sesongene. I nettkurset deres hos Fraxx lærer de deg å planlegge, plante og viser hvordan du skaper vakre og nyttige uterom i hagen med blomster, urter, dekor og utemøbler.

Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i
«Med hagekurset håper vi på å begeistre deg til å ta i bruk hagerommet du har, enten det er en balkong, terasse eller hage – så kan du kjenne alt det vil gi deg av glede, energi og samvær med familie og venner» Halvor Bakke og Ingunn Anvik
Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i

Tips fra Halvor om hvordan du kan lage rom i hagen din:

  1. Planlegg god tid i forveien, start gjerne på høsten eller om vinteren

  2. Tenk på hva du ønsker å oppnå med hagen din, hvem som skal bruke den og hvordan solforholdene er
  3. Bestem deg for hva du ønsker av oppholdsrom og hva du ønsker av planterom
  4. Få tankene dine ned på papiret, tegn opp hagen med soner og hvilke planter du vil ha hvor. Tegn inn hvilke hagerom du har behov for. Tegningene behøver ikke avanserte, men mål opp og se hvor mye plass du har å leke med. Videre kan du se på hvilke planter som kan egne seg til de hagerommene du har tenkt deg
  5. Utnytt plassen i hagen din - lag alt større enn du først hadde tenkt. Du blir aldri ferdig med å glede deg over hagen din.
  6. En del av hagegleden er å kunne gå og sanke blomster og planter fra hagen og å dekorere både uterom og innerom med disse. Uterom skal også gjøres hyggelige for at du skal kunne kose deg i hagen på høsten og om vinteren. Her er det viktig med ullpledd, saueskinn, lykter og høstblomster. Sett lyng i potter rundt omkring
  7. Fortsett å utvikle hagen din år for år. Hagelivet er en prosess hvor du stadig kan legge til nye hagerom
Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i

La Halvor og Ingunn vise deg veien til et vakkert uterom, slik at du også vil kunne glede deg over din hage, uansett årstid. I kurset tar de deg også med mens de gjennomfører hvert sitt nye hageprosjekt, som vi følger utviklingen til gjennom hele sesongen.

Kurset inneholder 19 videoleksjoner på til sammen 3 timer og 45 minutter. Det følger også med en kursbok på 38 sider med oppsummering og tips fra kurset.

Les mer om nettkurset til Fraxx her

Lær deg å lage dine egne møbler

Møbelsnekker Ole Rosén-Lystrup lærer deg å designe og skape dine egne møbler i dette digitale møbelsnekkerkurset. Ole viser deg alt du trenger å vite for å komme i gang, både av materialer og av verktøy som du trenger. Lær deg blant annet å snekre ditt eget spisebord, din egen innebygde bokhylle eller din egen hagestol i kombinasjon med kurset!

Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i
Med dette kurset vil jeg inspirere og vise deg hvor enkelt det er å snekre og lage noe selv! Ole Rosén-Lystrup
Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i

Tips fra Ole om hvordan gi nytt liv til gamle møbler

Ole har en forkjærlighet til gamle materialer og elsker å gi gamle planker og møbler nytt liv. En måte er for eksempel å lage et baderomsmøbel av en gammel kommode:

  1. Kjøp en servant sm kan hvile oppå toppen av kommoden og en passende kran
  2. Ta ut eventuelle skuffer som står i midten av kommoden der hvor det skal gå rør. Kutt deretter fronten av skuffen(e) og skru fronten(e) fast tilbake på kommoden
  3. Få en rørlegger til å bore hull for avløpet til servanten og vannkranen for å deretter koble disse opp til avløpet
Slik skaper du et uterom du vil elske å oppholde deg i

I kurset går Ole gjennom design og produksjon og viser deg steg for steg hvordan du lager dine egne møbler. Møblene har han selv designet og disse møblene kan du nå lage selv. Med Ole sine tips og trips lærer du også hvor enkelt det kan være å komme i gang med dine egne møbeldesign.

Kurset inneholder 12 videoleksjoner på til sammen 4 timer og 13 minutter. Det følger også med en kursbok med oppsummering og tips fra kurset.

Les mer om nettkurset til Fraxx her

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer