Annonsørinnhold

KappAhl

Høsttrender:

Slik styler du dressen i høst

Enten du skal på jobb, middag eller fest!

DRESS DEG OPP: Dressen er hottere enn noen gang og vi kunne ikke vært lykkeligere! Den redder oss nemlig i enhver kleskrise. Foto: Youna Baupoux.
DRESS DEG OPP: Dressen er hottere enn noen gang og vi kunne ikke vært lykkeligere! Den redder oss nemlig i enhver kleskrise. Foto: Youna Baupoux. Vis mer
Publisert

Høsten er en av våre favorittsesonger når det kommer til trender; strikk, lange kåper, lag på lag og lune materialer. Gjerne en kombinasjon av alle disse i ett og samme antrekk!

Men er det en trend vi virkelig er glade for at følger oss videre inn i høsten, er det dressen - enten den kommer med skjørt eller bukse, er dobbeltspent eller singel. Ikke bare er dressen utrolig trendy, lærer du deg et par enkle triks kan den bli din aller beste venn i klesskapet, da den passer til uendelig mange anledninger. Med andre ord: Høsten og vinterens redning!

Vi tok en prat med motejournalist og influenser, Katarina Petrovic - som vi stadig vekk ser i dresser - om hvorfor hun tyr til dressen sesong etter sesong og hvordan hun vil style den denne høsten.

LES OGSÅ: 5 trender du IKKE vil gå glipp av denne høsten

Se Katarina style dressen til hverdags, jobb og fest lenger ned i artikkelen!

INGEN PLAGG SOM DRESSEN: Motejournalisten og Influenseren forteller at det for henne ikke finnes et like anvendelig plagg som dressen. Foto: Youna Baupoux.
INGEN PLAGG SOM DRESSEN: Motejournalisten og Influenseren forteller at det for henne ikke finnes et like anvendelig plagg som dressen. Foto: Youna Baupoux. Vis mer

- Den redder meg i enhver kleskrise

Petrovic forteller at det ikke er et annet plagg i garderoben hun bruker like mye som dressen, og det av en enkel årsak:

- Dressen redder meg i enhver kleskrise. Det er ingen andre plagg som gjør det på samme måte, sier hun og utdyper:

- Dressen passer til enhver anledning - enten du skal på jobb, middag og fest - og er det perfekte «go-to»-plagget.

- Hva legger du i «det perfekte go-to-plagget»?

- At den er utrolig lett å style om når man er på farten eller har dårlig tid, sier hun og fortsetter:

- For eksempel, skal du rett på en fest etter jobb, kan du være klar på under 5 minutter. Det er bare å bytte ut sneakersene og t-skjorten med et par høye hæler, en fin bluse og legge til litt smykker. Min favoritt er å droppe alt man har under, å gå uten noen ting under dressjakken, sette opp håret i en stram knute i nakken og legge til et par fine øredobber eller et chunky smykke.

LES OGSÅ: Dette er høstens hotteste trender

DRESS TIL HVERDAGS OG FEST: Velger du riktig dress og styler den riktig kan den brukes til både hverdags og fest. Foto: Youna Baupoux.
DRESS TIL HVERDAGS OG FEST: Velger du riktig dress og styler den riktig kan den brukes til både hverdags og fest. Foto: Youna Baupoux. Vis mer

- Det er ikke bare å kaste på seg en dress

Influenseren understreker nok en gang at dressen virkelig kan brukes til alle anledninger, men at man selvsagt må tenke på styling og ikke minst type dress til anledningen det gjelder.

- Det er ikke slik at et bare er å kaste på seg en dress og så sklir man rett inn. Man må velge riktig dress og styling til anledningen, forteller Petrovic og fortsetter:

- Jeg har jo en del forskjellige dresser, siden jeg bruker dem veldig ofte, men man bør alltid ha en klassisk sort og en grå hengende i skapet, da er man sikret, og så kan man bygge opp «dress kolleksjonen» etter det, med litt mer vågale dresser.

- Hvordan velger du dress og styling til anledninger da?

- Til jobb og hverdags bruker jeg som oftest klassiske dresser, og styler dem ned med sneakers og loafers og en t-skjorte eller genser. Til fest derimot, kan jeg finne på å ha mer statement dresser uten noe under - enten det er et litt mer vågalt material, som silke eller bare en sterkere farge - og jeg styler som oftest med hæler eller høyhælte boots, forteller hun og legger til:

- Denne høsten og vinteren kommer jeg til å investere i et par nye i cord. Enten et par klassiske sorte eller et par i en farge. Ikke bare er materialet som skapt for skandinavisk vær, det gir dressen (som fort kan fremstå som litt hard, pyntet og maskulin) en mer nedtonet, varm og hverdagslig look, samtidig som den er lett å pynte opp med sofistikert tilbehør.

LES OGSÅ: Slik styler vår moteekspert høstens fineste trender

Shop Katarinas dress-stil nederst i saken!

Denne dresstabben bør du unngå

Vi er overbeviste; dressen skal få en sjanse denne sesongen! Men før vi kaster oss over det som muligens også kan bli vår favorittrend: Er det noen dress-tabber vi bør unngå?

- Tabbe og tabbe, det er jo også en smaksting. Men for meg er kanskje det største tabben - i tillegg til at man styler den feil til anledningen - at man gjør dressen til et «advokatantrekk». Altså at looken blir for enkel og «workwear»-aktig, ved at stylingen blir for forutsigbar. Et eksempel er en tettsittende dress, hvit skjorte med klassisk krage og høye hæler med rund tupp, forklarer hun og legger til:

- Dressen skal ikke se ut som en uniform. Så et tips er selvsagt å leke med stylingen, men også å velge dresser som er mer lekne. Enten man går for en som er en eller to størrelser for stor, for en mer «oversized» og avslappet look, eller man velger dresser med detaljer, enten det er i snittet, knappene eller materialet.

Shop dress-stilen:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer