Annonsørinnhold

Huawei

Huawei P30 Pro:

Slik tar du de beste bildene med mobilen

Det er spesielt et par ting du bør ha i bakhodet!

PROFFE MOBILBILDER: Ifølge fotografene trenger man ikke mer enn en god telefon og et par triks for å få proffe bilder med mobilkameraet. Foto: Erik Madigan Heck med Huawei P30 Pro
PROFFE MOBILBILDER: Ifølge fotografene trenger man ikke mer enn en god telefon og et par triks for å få proffe bilder med mobilkameraet. Foto: Erik Madigan Heck med Huawei P30 Pro Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vår og sommer er for de fleste av oss høysesong for fotografering. Med både nasjonaldag, konfirmasjoner, bryllup og ikke minst sommerferie rett rundt hjørnet er det mange gode grunner til å friske opp fotokunnskapene litt.

For i tillegg til å være til stede på feiringene og i opplevelsene, er det ikke til å legge skjul på at det er ekstra hyggelig å senere kunne se tilbake på de gode minnene. Og det beste av alt? Du trenger hverken å investere i et dyrt kamera eller leie inn fotograf!

Ifølge fotografen Øyvind Rødeseike Losnegard, er det eneste du trenger en god telefon og et par gode fototriks i bakhodet! Så vi tok en prat med eksperten om hvordan men selv kan ta bilder som en proff.

LES OGSÅ: Huaweis nye toppmodell har det råeste mobilkameraet vi har testet

Slik tar du de beste bildene med mobilen

Les mer om Huawei P30 Pro her

Rødeseike Losnegards beste foto-tips:

Ifølge Rødeseike Losnegard er det først og fremst viktig med godt utstyr - men det betyr ikke at det må koste en formue! Han forteller at en god mobiltelefon er mer enn nok, og at det nye mobilkameraet til Huawei skiller seg ut fra konkurrentene:

– Kameraet på P30 Pro er definitivt i en klasse for seg, både når det gjelder bilder og video. Det fungerer svært godt i mange situasjoner hvor man ellers ville tatt med seg et stort og tungt speilreflekskamera, sier Rødeseike og legger til:

- Særlig er jeg imponert over lyssensoren som bidrar til svært klare og fargesterke bilder i mørket, og den knallsterke zoomfunksjonen som lar deg gå tett på fra lang avstand, sier han.

1. Ikke vær redd for å utforske og eksperimentere

– Ikke vær redd for å teste ut funksjoner eller leke med effekter – det koster ingenting å prøve. Det er enkelt å slette bilder som ikke ble vellykket, så det spiller ingen rolle om du må ha hundre forsøk før motivet sitter.

2. Gå tett på

– Med zoomen på Huawei P30 Pro kan du komme tett på selv på lang avstand, men ikke glem å utforske det å gå veldig nært. Makrofunksjonen er nemlig helt utrolig, og gir sylskarpe bilder helt ned til 2.5 cm, sier Rødeseike og fortsetter:

- Skal du fotografere mennesker, gir portrettfunksjonen en nydelig bokeh-effekt i bildet. Generelt oppleves bilder som mer personlige om man går tettere på motivet.

Slik tar du de beste bildene med mobilen

3. Ta bilder som ikke er oppstilt

– De beste bildene tar du når menneskene du skal fotografere ikke er bevisst på at du tar bilde av dem. Forsøk å knipse når folk ikke er oppmerksomme på at du tar bilder, da kan du fange de aller fineste øyeblikksbildene.

Slik tar du de beste bildene med mobilen

Fotograferer du med Huawei P30 Pro, har du muligheten til å holde deg på avstand, men likevel fange øyeblikk tett på. Fordi du har muligheten til å zoome inn opptil femti ganger, kan du for eksempel ta bilde av barna dine i sandkassen, uten å måtte forstyrre dem i leken.

LES OGSÅ: Denne telefonen får toppscore av Dinside

4. Sørg for skarpe bilder

– Skal du fange en eksepsjonell solnedgang, eller ta bilder i litt vanskelige lysforhold, trenger man i mange tilfeller også hjelp for å få bildet så skarpt som mulig. Mange bruker en liten tripod til dette, forklarer Rødeseike og legger til:

- Bruker du Huawei P30 Pro er det derimot ikke nødvendig å ha med seg et stativ. Kameraet har en innebygget sensor som hjelper deg å stabilisere motivet ved å gjenkjenne motivet du fotograferer og justere deretter.

Swipe i bildekarusellen for å oppleve superzoomen!

5. Velg proffmodus for flere muligheter

– Hvis du har litt fototeknisk kunnskap fra før, finnes det en modus som heter Proff på Huawei P30 Pro. Her har du muligheten til å justere ISO, lukkertid og stille den digitale «blenderåpningen», i tillegg til å kunne stille hvitbalansen. I proffmodusen kan du også fotografere i RAW, som gir deg større muligheter i etterbehandling av bildene.

Kjøp den nye Huawei P30 Pro HER.

Se Therese Johaug teste nye Huawei P30 Pro:

*Redaksjonelt innhold: Les mer om undersøkelsen til Elektronikkbransjen her

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer