Annonsørinnhold

ROEDE

Spis det du elsker

Det er en myte at du må kutte ut favorittmaten din for å gå ned i vekt.

Foto: ©Thomas Qvale/Tinagent
Foto: ©Thomas Qvale/Tinagent Vis mer

Har du lyst på pasta, så spis pasta. Har du lyst på pizza, så spis pizza. Men ikke den du finner i frysedisken. Meld deg heller på et Roede-kurs! Der lærer du å lage en skikkelig digg pizza som smaker himmelsk, er enkel å lage og som garantert skaper god stemning rundt bordet.

1500 fristende oppskrifter med anbefalte porsjoner

Nordmenn sliter seg ut på slanking

Folkehelseundersøkelse fra FHI i 2020 viser at to tredeler av befolkningen forsøker å gå ned i vekt eller gjør en innsats for å holde vekten stabil. Dessverre mislykkes de fleste. Den viktigste årsaken til dette er at de velger feil strategi. I stedet for å nyte livet og kose seg, velger mange den smertefulle veien med dietter som krever enorm viljestyrke.

Forskning viser at alle har en begrenset mengde viljestyrke, og når du er sulten har du enda mindre av den. Det er nemlig veldig vanskelig å sulte seg ned i vekt.

Hos Roede tenker vi motsatt. Du skal være mett! Og din vektnedgang skal ikke baseres på viljestyrke, men på vaner. Våre kursledere vet hvordan du kan trene på dette.

Meld deg på Roede-kurs her

EKSTREME DIETTER: Ikke ta den smertefulle veien med dietter, men kos deg ned i vekt!
EKSTREME DIETTER: Ikke ta den smertefulle veien med dietter, men kos deg ned i vekt! Vis mer

Mindful eating

Ved North Carolina State University har de lenge forsket på overvekt. De kan fortelle at det å være bevisst når du spiser, med andre ord spise helt uten at du har andre ting som distraherer deg, kan være en viktig nøkkel for å gå ned vekt.

- Vi ber folk spise det de elsker, og ikke kutte ut mat i det hele tatt, men å spise på en bevisst måte, sier Carolyn Dunn, en av hovedforfatterne bak en forskningsrapport som universitet har publisert.

Hun forklarer videre:

- For eksempel hvis man er i ferd med å spise mat med veldig mange kalorier, ber vi folk spise en og eller to biter, og spise de to bitene med full oppmerksomhet, slik at de får mest mulig glede ut av de to bitene. Det er de to første bitene som gir mest glede, hvilket betyr at hvis du spiser mer, så får du i deg flere kalorier, men ikke nødvendigvis mer glede.

Les også: Mindful eating - er du til stede når du spiser?

MINDFUL EATING: En metode der målet er å være til stede mentalt når du spiser.
MINDFUL EATING: En metode der målet er å være til stede mentalt når du spiser. Vis mer

Spis. Stopp. Spis.

Det er viktig å senke hastigheten når du spiser. Da får du med deg at kroppen forteller deg at du er mett. Spis gjerne mindre biter og legg fra deg gaffelen mens du tygger. Slik fristes du ikke automatisk til å spise mer.

Før hver eneste bit er det smart å tenke på om du har fått nok. Det tar vanligvis 20 minutter før kroppen din forteller deg at du er mett. Derfor er det veldig viktig å spise sakte.

Meld deg på kurset som passer best for deg her

TO STØRRELSER: Det gjør store utslag å spise opp all maten fra en stor og en liten tallerken.
TO STØRRELSER: Det gjør store utslag å spise opp all maten fra en stor og en liten tallerken. Vis mer
BRUK GOD TID: Det tar cirka 20 minutter før kroppen forteller deg om den er mett. Derfor er det smart å bruke god tid når du spiser. Foto: ©Thomas Qvale/Tinagent
BRUK GOD TID: Det tar cirka 20 minutter før kroppen forteller deg om den er mett. Derfor er det smart å bruke god tid når du spiser. Foto: ©Thomas Qvale/Tinagent Vis mer

Distraher deg selv

Når du er på vei til kjøleskapet og har lyst på noe godt, gjør noe helt annet i stedet: Ring en venn, kjør en tur, spis en sukkerfri tyggegummi, spill sjakk eller finn en annen måte å distrahere deg selv på.

Gjem bort det usunne

Det er så enkelt at det nesten er dumt. Plasser søtsakene på steder hvor det er vrient å få tak i dem. Vær gjerne ekstrem: Legg sjokoladen i kjellerboden! Putt alt du ikke vil spise i aluminiumsfolie. Og alt du vil spise i gjennomsiktig folie. Og tenk også motsatt: Sørg for at epler, bananer, gulrøtter står fremme, slik at det er det du velger når du MÅ spise.

Drikk vann! Hvis du drikker vann før og under måltidene, får du hjelp med å føle deg mett.

Les også: Vann - den beste tørstedrikken.

VELSMAKENDE VANN: Vann tilsatt frukt, grønnsaker og urter smaker utrolig god. Så mye sunnere enn saft og brus, selv om du velger sukkerfritt.
VELSMAKENDE VANN: Vann tilsatt frukt, grønnsaker og urter smaker utrolig god. Så mye sunnere enn saft og brus, selv om du velger sukkerfritt. Vis mer

Kos deg ned i vekt

Det aller smarteste du kan gjøre for å gå ned i vekt, er å melde deg på et kurs hos Roede. Da får du din egen personlige veileder, som hjelper deg å finne frem til små forandringer, som gjør en stor forskjell. Ikke bare for vekten, men også for humøret og viljestyrken. Hvordan du bruker Roede, er helt opp til deg.

Du kan velge mellom fysiske kurs og digitale kurs. De digitale kursene foregår på Teams eller skriftlig på nett. Kurslederen følger uansett med på hvordan det går med deg og vil gi deg motivasjon og omsorgsfull støtte.

Meld deg på kurset som passer deg her

Corona-trygghet på kurs

Fysiske kurs gjennomføres i faste grupper med god avstand og bruk av munnbind om nødvendig. Våre kursledere sørger for individuell tilrettelegging av alternative møteformer 1 til 1 og/eller teams når dette er ønskelig.

Se etter Roede-kurs nær deg!

  • Finn fram til ditt kurs og velg kursleder.
  • Deretter velger du om du vil gå for et abonnement eller en av våre kurspakker.
  • Velg den kurstypen som passer best for deg.

Meld deg på kurset som passer deg her

Velkommen skal du være!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer