ANNONSØRINNHOLD

Clas Ohlson
VIL HJELPE DEG: Synnøve Skarbø elsker å rydde, så mye at hun har opparbeidet seg noen geniale triks som alle kan ha nytte av. De deler hun i dette intervjuet!
VIL HJELPE DEG: Synnøve Skarbø elsker å rydde, så mye at hun har opparbeidet seg noen geniale triks som alle kan ha nytte av. De deler hun i dette intervjuet!Vis mer

Synnøves beste ryddetips

Bli en proff til å rydde med disse geniale rådene.

​Er det noen som virkelig kan å rydde, så er det Synnøve Skarbø. Hun har skrevet to bøker om temaet, og hjulpet mange nordmenn å rydde opp med TV-kamera på slep i sitt eget TV-program. Den populære sunnmøringen er nemlig så glad i å rydde at hun gjerne vil smitte andre med sin ryddeglede.

– Hva er det beste ryddetipset du kan gi oss?

– Hvordan du kan spare plass i klesskapet! Mange sliter nemlig med å få plass til alle klærne der de skal være, og så sprer de seg rundt i huset og skaper unødvendig kaos. Det er så lett å unngå hvis du sørger for å utnytte plassen best mulig.

– Fortell trikset ditt!

KLESHENGEREN AVSLØRER: Hvis hengeren er feil vei etter et halvt år eller et år, har du ikke brukt plagget – og det kan gis bort.
KLESHENGEREN AVSLØRER: Hvis hengeren er feil vei etter et halvt år eller et år, har du ikke brukt plagget – og det kan gis bort. Vis mer

– Bytt ut kleshengerne i tre, som du sikkert kjøpte fordi det så veldig pent ut, og erstatt dem med lekre, tynne metallhengere. Da får du nemlig dobbelt så god plass i skapet! Den ledige plassen må du selvsagt bare fylle med klær du faktisk bruker, ellers er det ingen vits.

– Men det er jo mange klær man kanskje får bruk for en vakker dag…?

– Ja, akkurat det er det lett å tenke! Men hvis du ikke har brukt klærne i løpet av det siste året, er det faktisk ingen vits i å spare på dem. Gi dem bort, eller selg dem på nett!

– Hvordan kan jeg være sikker på at jeg ikke har brukt dem da?

– Det er enkelt! Heng alle kleshengerne feil vei i klesskapet. Når du bruker et plagg, henger du kleshengeren riktig vei. Lag en avtale i kalenderen din om et halvt år eller et år, der det står at du skal sjekke hengerne. De plaggene som er på hengere som fremdeles henger feil vei, har du ikke brukt.

– Hva med sko?

– Sko, ja. De hører hjemme i gangen, og nettopp derfor er gangen et av de vanskeligste rommene å få det ryddig og fint i. Det har så lett for å bli et skokaos! Men jeg har funnet en smart løsning.

– Og det er...?

– En justerbar skohylle! Jeg har funnet en skohylle som kan tilpasses til antall sko, noe som er kjempepraktisk. Den er i tillegg skråstilt, så du kan også bruke den til sko med høye hæler. Men er det noen sko du er redd for, kan du legge dem i en sko-boks med luftehull for å ta godt vare på den. Boksen kan du selvsagt også sette i skohylla.

– Har du flere geniale produkter som kan hjelpe oss med å få det enda mer ryddig?

– Ja, vakuumposer! Det må være noe av det aller smarteste som er oppfunnet, rett og slett en genistrek hvis man har dårlig lagringsplass. Sommerdyner, boblejakker, ulltepper og uteputer – putt dem i en vakuumpose, sug ut luften av posen og se hvordan det krymper i størrelse foran øynene dine. Det er helt magisk, og gjør at tingene dine tar ekstremt mye mindre plass når de stues bort.

Synnøve er levende opptatt av at det skal være enkelt å holde det ryddig i hverdagen. Du skal ikke måtte bruke mye tid på rydding når du først har fått orden i kaoset. Derfor ivrer hun for at man lager gode systemer, med smarte produkter som sparer deg for tid når du skal fortsette å ha det ryddig i skap og skuffer.

– Hva kan vi gjøre for å kjapt få det mer ryddig på kjøkkenet?

Kjøp lufttette plastbokser og glasskrukker, og hell alle tørrvarene over på disse. Da unngår du at mel og frokostblanding drysser ut i skuffen, og irriterer vettet av deg. I tillegg ser det pent ut, og det går raskt å finne det du trenger.

– Men da vet vi ikke når varene går ut på dato?

– Joda! Sett en teipbit i bunnen av boksen eller krukka, og skriv best før-datoen der. Kjøp også en boks som du legger alle posesuppene i, en til alt krydderet, og så videre.

– Du er glad i plastbokser?

– Ja, det er en veldig smart måte å skape orden på. Et lurt tips er å ha en plastboks i kjøleskapet også. Her samler du alt pålegget, slik at du slipper unna med én runde til kjøleskapet når du skal lage frokst.

– Kan man bruke plastbokser til kjøkkenredskaper også?

– Her ville jeg heller brukt skuffeinnlegg. Sorter kjøkkenredskapene etter kategori, så blir det mye mer enkelt og effektivt når du skal lage mat. Da er det også lett å se om det er noen redskaper du har alt for mange av.

– Det var smart!

– Ja, og slike skuffeinnlegg er smarte for å holde orden på plastfolie, bakepapir og aluminiumsfolie også. Da får du full oversikt.

Her finner du alle Synnøves smarte ryddefavoritter fra Clas Ohlson.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: