Annonsørinnhold

ZENDIUM

Tannlegens overraskelse: Så ofte skal du pusse - og slik gjøres det

- Det her er sånt jeg tenker at alle vet, men sånn er det kanskje ikke? Programleder Vibeke Klemetsen blir arrestert av tannlege Carl-Henrik Gullaksen under Zendiums livesending.

PUSSER FEIL: Programleder og Zendium-ambassadør Vibeke Klemetsen får en demonstrasjon på hva hun gjør feil når hun pusser tennene under livesendingen fra Gullaksens tannlegesenter.
PUSSER FEIL: Programleder og Zendium-ambassadør Vibeke Klemetsen får en demonstrasjon på hva hun gjør feil når hun pusser tennene under livesendingen fra Gullaksens tannlegesenter. Vis mer

Tannlege Gullaksen og programleder Klemetsen er godt i gang med Zendiums timelange livesending om tannhelse i september, da spørsmålet kommer på direkten.

- Hvor ofte og hvor lenge skal man pusse tennene?

Klemetsen henvender seg til Gullaksen med undring, da det hun oppfatter som barnelærdom dukker opp fra en ivrig seer. Men tannlegen mener definitivt spørsmålet er på sin plass.

Vil overraske mange

- Hovedregelen er kanskje ett minutt oppe og ett minutt nede, det blir to minutter til sammen. Men svaret på «hvor ofte» vil definitivt overraske mange, sier Gullaksen og fortsetter:

Tannlegens overraskelse: Så ofte skal du pusse - og slik gjøres det

- Man sier morgen og kveld, men hvis man børster ordentlig grundig, noe de færreste gjør, så holder det egentlig med en gang om dagen. Pusser du en gang om dagen skal det utføres om kvelden.

Men tannpuss handler jo for mange om mer enn rene tenner? spør Klemtsen

- Det handler om å være fresh, derfor pusser mange oftere, medgir eksperten.

Men det er en type tannpuss tannlegen mener du skal stå over. Se hvilken i videoklippet!

Uheldige følger

Det kom inn flere spørsmål om hvordan holde tennene rene fra seerne, dette er langt fra barnelærdom for mange av oss. Men Gullaksen er langt mer opptatt hvordan tannpussen utføres. Det handler ikke på noen måte bare om hyppighet og tidsbruk.

For når det gjelder tannpuss er det spesielt en feil mange gjør med tannbørsten. Og den tabben kan få uheldige følger for tannkjøttet.

Programleder Klemetsen er en av mange som arresteres av tannlegen, og irettesettes på nettopp feil teknikk og gale bevegelser.

- Jeg tror jeg gjør dette litt feil!

Se hvordan det skal gjøres i videoklippet!

Gnikker vekk tannkjøtt

I livesendingen fra Oslo sent i september forteller tannlegen om pasienter som dukker opp med det de tror er hull i tennene. Men de har bare pusset feil med tannbørsten, og på den måten påført seg selv skader.

- Det de har gjort er å gnikke vekk tannkjøttet, slik at de får skader bortover tannhalsen. Da iser det, sier Gullaksen.

Elektrisk versus vanlig

Det finnes elektriske tannbørster som piper når riktig tannpuss-tid er etterfulgt. Tannlegen sammenlikner elektriske versjoner med den ordinære tannbørsen, på oppfordring fra Klemetsen.

Programlederen har barn som synes det er mest stas med elektriske børster.

- Begge deler er like bra, avhengig av hvordan det utføres, sier tannlegen.

I videoklippet under ser du hvorfor tannlegen likevel trekker fram elektrisk tannbørste som en vinner på ett viktig felt.

For å sikre god tann- og munnhelse holder det ikke bare med riktig tannpuss, det kreves også en god tannkrem. Zendium er, basert på en uavhengig undersøkelse fra 2017, den flest tannleger i Norge stoler på.

Det kan skyldes at Zendium har mildere skumme- og slipemiddel, i tillegg til at den er tilsatt beskyttende enzymer og proteiner som allerede finnes i munnen. Dét bidrar til å øke andelen positive bakterier i munnhulen og dermed redusere andelen sykdomsrelaterte bakterier – helt naturlig.

- Det er kroppens eget system som forsterkes for bedre hygiene, sier tannlegen.

På tampen av Zendiums direktesending fra Dentalia legesenter påpekte Gullaksen en viktig faktor når tannkremer sammenliknes: Såpe! For selv om han medgir at skummet fra såpen kan føles friskt, er det bedre for munnhelsen med en tannkrem uten den ingrediensen.

- Såpe er utelatt i Zendium, og det med stor fordel. Det er det stoffet som medvirker til at mange får after (munnskold). Det tørker ut slimhinnene våre, slik at mange lettere får sår i munnhulen, sier Gullaksen.

Se tannlegen forklare i videoklippet!

Kliniske bevis på at Zendium virker

  • Kliniske studier viser at Zendium øker gode bakterier, forbedrer tannkjøtthelsen og er skånsom mot mykvev.
  • Styrker munnens mikribiom: Etter 14 uker hadde Zendium-brukere et sunnere mikrobiom enn personer som brukte en standard tannkrem.
  • Forbedrer tannkjøtthelsen: 100% av personene som pusset tennene med Zendium hadde sunnere tannkjøtt etter tre måneder*
  • Skånsommere enn andre tannkremer: Zendium er fire ganger mildere for munnen enn en standard tannkrem som inneholder SLS** et hardt skummiddel.
  • * Refererer til en undersøkelse om tannkjøtthelse (Kina 2019) med 109 testpersoner, etter 13 uker. ** Mildere på mykt vev, 30 minutter etter bruk. Klinisk dokumentert, UK 2016, n-30
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer