KJAPT OG GREIT: I en hektisk hverdag må middagen være rask å lage. Her gir vi deg fem fantastiske oppskrifter på sunne og kjappe retter. Foto: MAGGI
KJAPT OG GREIT: I en hektisk hverdag må middagen være rask å lage. Her gir vi deg fem fantastiske oppskrifter på sunne og kjappe retter. Foto: MAGGI
Annonsørinnhold fra MAGGI:

Travle dager? Disse fem middagsoppskriftene må du prøve!

Her får du fem fantastiske oppskrifter på sunne og kjappe retter.

Sliter du med å få den hektiske hverdagen til å gå opp? Hoper ettermiddag og kveld seg opp med aktiviteter som trening, lekselesing, møtekvelder, foreldremøter og korpsøvelser? Slapp av, du er ikke alene.

«Hva skal vi ha til middag i dag?», er spørsmålet mange stiller seg flere ganger i løpet av uka. Har du ikke middagsplanene klare, kan det være kjekt med noen raske og enkle oppskrifter du kan ty til. Det trenger nemlig ikke være vanskelig å lage god mat.

MAGGI-produkter bidrar til å bringe frem det beste i hvert eneste måltid. Det er raske og enkle løsninger. Buljonger, fond cups, flytende fond og kryddermikser med fantastiske smaker hjelper deg med middagen hver eneste dag.

Delta i en rask undersøkelse? Vi i MAGGI er også opptatt av tilbakemeldinger fra dere som lager middag hjemme - svar på 9 enkle spørsmål her!

Vi har samlet fem enkle og kjappe oppskrifter på hverdagsmiddager. I tillegg smaker de fantastisk, og blir garantert en hit rundt bordet!

Mandag: Glasert hel kylling med bakte rotgrønnsaker

Slik gjør du:

1. Vask, skrell og del rotgrønnsakene i små biter. Hakk persille. Legg grønnsakene i en ildfast form og hell over litt olje, strø på persille, salt og pepper. Bak i ovnen på 180ºC ca 1 time.

2. Del kyllingen på langs ved brystbenet slik at den kan flates ut på et stekebrett med skinnsiden opp.

3. Pensle over med fond og stek den 45 min - 1 time på 180ºC. Pensle over med fond 3-4 ganger i løpet av steketiden. Server med de ovnsbakte grønnsakene.

GLASERT KYLLING: Dette er en lekker rett som de fleste liker. Foto: MAGGI
GLASERT KYLLING: Dette er en lekker rett som de fleste liker. Foto: MAGGI Vis mer

Tirsdag: Fondbakte poteter med svinekoteletter

Slik gjør du:

1. Del potetene i tykke skiver og legg i en ovnfast form. Dryss over salt, pepper og tørket oregano. Hell over vann og fond. Stek i ovnen på 180ºC i 45 min -1 time.

2. Stek svinekotelettene gylne i en grillpanne eller stekepanne. Når de er ferdig stekt, dryss over salt og pepper. Vask og del opp salaten.

3. Server de varme kotelettene med bakte poteter og salat.

FONDBAKTE POTETER: Bakte poteter er perfekt tilbehør til kotelettene. Foto: MAGGI
FONDBAKTE POTETER: Bakte poteter er perfekt tilbehør til kotelettene. Foto: MAGGI Vis mer

Onsdag: Kald nudelsalat med chilireker

Slik gjør du:

1. Kok nudlene ifølge instruksjonen på pakken. Skyll i kaldt vann, sil og sett til side. Lag dressingen til nudlene. Bland sammen og hell over nudlene i en bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet.

2. Vask og del vårløk og finhakk hvitløk og chili. Varm en liten kjele, tilsett chiliolje og stek rekene på høy varme. Når de er nesten klare, tilsett vårløk, chili og hvitløk. Rør det rundt i kjelen i 2 min og tilsett så kyllingfond.

3. Kok opp og fjern fra varmen. Legg chilirekene på toppen av den kalde nudelsalaten og garner med fersk koriander, tørr løk og sesamfrø.

KALD NUDELSALAT: Dette er en frisk og herlig middagsrett. Foto: MAGGI
KALD NUDELSALAT: Dette er en frisk og herlig middagsrett. Foto: MAGGI Vis mer

Torsdag: Kylling quesadillas med salat

Slik gjør du:

1. Vask salaten og del den i biter. Skjær tomatene i halve båter. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Sil maisen og bland alt i en bolle. Stek kyllingkjøttet. Bland i chilli corn carne mixen. NB: Bruk litt mindre vann enn det står på posen.

2. Legg ut fire tortillalefser, og strø på litt ost. Fordel chilli con carne kyllingsaus på lefsene. Legg en håndfull spinat på hver lefse og strø på mer ost. Legg de siste fire lefsene på toppen og press dem forsiktig sammen.

3. Sett en stor panne på middels varme og stek de sammenlagte lefsene én og én på begge sider – ca 5-7 min på hver side. Når osten har smeltet og tortillalefsene har fått en gyllen farge er de klare. Del hver tortilla i fire og server med salat.

QUESADILLAS: En klassiker, gjort på hverdagsmåten. Foto: MAGGI
QUESADILLAS: En klassiker, gjort på hverdagsmåten. Foto: MAGGI Vis mer

Fredag: Sopprisotto

Slik gjør du:

1. Skrell og finhakk hvitløk og løk. Skrell og del opp sellerirot i små terninger. Rens bønner og sopp. Varm opp en stor sautépanne med halvparten av olivenoljen. Stek hvitløk, løk og sellerirot lett. Tilsett ris mens du rører lett, la det steke 2-3 min uten å brune. Hell i vinen, fortsett å røre og når vinen er nesten kokt inn, hell i en tredjedel av vannet og all fonden. Skru ned varmen, fortsett å røre og la småkoke ca 10 min. Tilsett mer av vannet om nødvendig.

2. Stek soppen gyllen i resten av olivenoljen i en annen gryte. Når soppen er klar, tilsett de grønne bønnene, bland forsiktig og la steke 2 min til. Tilsett soppen og bønnene i risottoen. Hell i mer vann når det trengs og kok i enda 10 minutter.

3. Når den er ferdig, fjern fra varmen og tilsett revet parmesan. Bland lett og server med hakket persille og nykvernet pepper.

SOPPRISOTTO: Risotto er lettere å lage enn mange kanskje tror. Foto: MAGGI
SOPPRISOTTO: Risotto er lettere å lage enn mange kanskje tror. Foto: MAGGI Vis mer

Vi i MAGGI er også opptatt av tilbakemeldinger fra dere som lager middag hjemme - svar på 9 enkle spørsmål her!

Til forsiden