Annonsørinnhold

NIVEA

Triksene som faktisk bremser hudaldringen

- Det er spesielt én ting du bør unngå

Triksene som faktisk bremser hudaldringen
Publisert
Sist oppdatert

Rynker, eller fine linjer. Noen trives med dem, andre plages noe mer. Tilhører du siste gruppe har du kanskje også- til liten nytte- pløyd deg gjennom et hav av kjerringråd?

Men finnes det egentlig tips som faktisk bremser hudaldringen vår? Når bør man i så fall gå i gang og finnes det tabber vi gjør- uten å vite om det, som øker hudaldringsprosessen?

Vi har stilt hudekspert hos NIVEA Eliska Seredova fem spørsmål vi alltid har lurt på om hudaldring!

RYNKER: Finnes det egentlig noe som kan stagge det? Foto: NTB Scanpix
RYNKER: Finnes det egentlig noe som kan stagge det? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Først og fremst: Hvorfor får man egentlig fine linjer?

-Når huden eldres gjennomgår den en rekke endringer. Den blir tynnere, tørrere og får en nedsatt evne til å bekjempe frie radikaler. Disse endringene fører til tap av fasthet og elastisitet, som igjen fører til fine linjer.

-Med tanke på hudpleie. Hvordan tar man best vare på huden i 20, 30, 40 og 50-årsalderen?

-I 20-årene er det rett og slett bare viktig å gi huden nok fuktighet.

Ved fylte 30 år, legg til mer aktive ingredienser! Koenzym Q10 gir for eksempel huden din ekstra energi og fungerer som antioksidant mot frie radikaler

I 40-årene merker mange at ansiktet endrer seg. Konturene er ikke lenger så faste og avrundede som de pleide å være. Velg derfor kremer som støtter hudens fasthet. Nå er det også på tide å legge ansiktsserum til rutinen din, et produkt som kan øke effekten av ansiktskremer. Etter fylte 50 år kommer overgangsalderen og det er i denne perioden aldringsprosessen virkelig akselererer. I tillegg til dypere rynker, oppstår tap av elastisitet, og huden blir veldig skjør. Det er derfor bra å velge ansiktskremer med enda mer aktive ingredienser som gir fastere hud ved å øke hudcellenes egen produksjon av hyaluron og kollagen. Et eksempel på dette er NIVEA Cellular serien, som har regenerering og økt kollagenproduksjon som hovedmål.

Triksene som faktisk bremser hudaldringen

Hva er de vanligste "tabbene", som gir fine linjer, folk begår uten å vite det?

-At de kun bruker UV-beskyttelse om sommeren når de drar til stranden. UV-stråler er den viktigste ytre faktoren når det kommer til å fremskynde hudaldring, så det er essensielt å bruke ansiktskremer med SPF daglig.

-Hva er de beste tipsene dine for en ungdommelig hud?

-Det er viktig å bruke en ansiktskrem for alderstegn som passer din hudtype.

«Man har sett at kremer med koenzym Q10 eller Hyaluronsyre, har gitt gode resultater.»

HEMMELIGHETEN: Fått med deg NIVEAS nye stjerneprodukt mot rynker?
HEMMELIGHETEN: Fått med deg NIVEAS nye stjerneprodukt mot rynker? Vis mer

Dette er ingredienser man finner i NIVEA Q10 Power. Denne kremen inneholder også vitamin-E som beroliger huden og kreatin som stimulerer cellene til egen kollagenproduksjon. Fuktighet hjelper også for å fukte huden i dybden og forsinke fine linjer. I tillegg finnes det andre faktorer som spiller inn. Gener påvirker hvor raskt hudaldringen skjer og hvor dypt linjene går. Allikevel finnes det små justeringer en kan gjøre i hverdagen som kan bidra til en forskjell. Du kan blant annet:

  • Drikke mye vann!
  • Spise sunt -inkluder masse frisk frukt, grønnsaker og fisk med omega-3 fettsyrer!
  • Sove på ryggen slik at du unngår å komprimere huden din om natten
  • Alltid rense huden før du legger deg - selv når du er sliten! Sørg for å bruke gode produkter som passer til din hudtype.
  • Unngå sigaretter, store mengder alkohol, koffein, søte drikker og for mye salt i maten.

Psst! Fått med deg NIVEA sin fantastiske hudpleieserie mot rynker? NIVEA Q10 Power er en helt rå serie som reduserer fine linjer og rynker innen 4 uker og gjenoppbygger huden slik at den blir fastere innen bare 2 uker!

Slik endrer huden seg fra 20-50 årene

20+: Huden blir tørrere enn før, og vi begynner å se de første fine linjene.

30+: Fettcellene begynner å krympe og vi merker flere rynker i pannen.

40+: Huden blir tørrere og tynnere. Rynker vises rundt øynene.

50+: Huden mister sin elastisitet.

60+: Spentstapet fortsetter, huden blir tynnere og de første pigmentflekkene begynner å vises.

-Når burde man begynne med anti-age produkter, hvis man vil bremse hudaldring?

-Det ideelle er å starte når du ser de første fine linjene, men det er ikke for tidlig å starte allerede som 20-åring. Jo senere du begynner, desto vanskeligere er det å forhindre at huden får flere alderstegn.

Velg ansiktskrem nøye etter alder og behov, en krem beregnet på en hud i trettiårene kan være "svak" når du er femti. Og en krem laget til hud fra 50 år og oppover er unødvendig for et ungt ansikt. Begynner du for tidlig med slik intensiv behandling vil huden slutte å søke naturlig fornyelse og i stedet risikerer du en for tidlig aldring.

Fuktighetskrem fra NIVEA, maske fra NIVEA, nattkrem fra NIVEA, nattkrem fra NIVEA, øyekrem fra NIVEA, dagkrem fra NIVEA

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer