Annonsørinnhold

Decubal

Triksene som redder deg fra tørre hender, hud og kropp

Disse skulle vi ønske vi hadde lært oss tidligere!

Triksene som redder deg fra tørre hender, hud og kropp
Publisert
Sist oppdatert

Ikke nok med at det fremdeles er vinter og kaldt ute – som generelt gjør huden vår tørrere og mer sensitiv i seg selv – i tillegg har COVID-19-viruset tatt oss på sengen, og vi vasker hendene våre mer enn noen gang! For ikke å glemme antibacen, som ikke spares på for tiden – for å si det mildt.

Med andre ord: De fleste av oss plages med ekstra tørr hud om dagen, på hendene, men også i ansiktet og resten av kroppen. Så for å sette en stopper for tørre hender, hud og kropp, tok vi en prat med Elin Car, International Brand Manager for Decubal, og it-jenta, Katarina Petrovic, som har satt sitt elsk på produktene fra Decubal, om hvordan vi kvitter oss med denne irriterende tørrheten!

Dette er it-jenta sine beste tips mot tørre hender:

INFLUENSER: Katarina Petrovic.
INFLUENSER: Katarina Petrovic. Vis mer

1. Mange plages med tørre hender om vinteren – i tillegg har COVID-19-viruset tatt oss på sengen denne sesongen. Hva er ditt beste tips mot tørre hender?

- Det merkes veldig godt på hendene om dagen ja! For en kombinasjon; vinter, corona-virus og antibac... MEN jeg har faktisk klart å bekjempe tørre hender, til og med i denne situasjonen – til tross for at jeg i vinterstid plages spesielt med tørre hender. Mitt beste tips må virkelig være å bruke gode og ikke minst RIKTIGE produkter til problemet man har. For min del har det vært en kombinasjon av flere produkter; god såpe, god håndkrem og et godt «spot treatment-produkt».

2. Hvilke produkter er disse produktene alle med tørre hender bør ha i hjemmet?

- For meg har det som sagt vært de tre nevne produktene; såpe, håndkrem og «spot treatment-produkt». Jeg har i kanskje et år nå brukt forskjellige produkter fra Decubal og kan faktisk anbefale alle disse tre fra dem, da ingen av dem inneholder parfyme og alle har gode ingredienser som både fukter og pleier.

Såpe: Decubal Hand Wash

Håndkrem: Decubal Hand Cream

«Spot treatment-produkt»: Decubal Lips and Dry Spots Balm

HÅNDKREM, SÅPE OG SPOT-TREATMENT: Håndkremen er fuktighetsgivende, pleiende og beskyttende. Såpen beskytter og beroliger tørr og irritert hud. Mens spot-treatmenten er fet, nærende og fuktighetsgivende. Alle passer til sensitiv og tørr hud.
HÅNDKREM, SÅPE OG SPOT-TREATMENT: Håndkremen er fuktighetsgivende, pleiende og beskyttende. Såpen beskytter og beroliger tørr og irritert hud. Mens spot-treatmenten er fet, nærende og fuktighetsgivende. Alle passer til sensitiv og tørr hud. Vis mer

Sistnevnte er uten tvil min must-have! Den bruker jeg både på spesielt tørre områder på hendene, men også på resten av kroppen.

3. Hva ser du etter i et produkt, når du leter etter produkter mot tørre hender?

- Det er en kombinasjon av flere ting. For det første at den gir nok fukt, og ikke minst fukt som varer – altså at jeg ikke trenger å gjenta smøringen mange ganger i timen. I tillegg er jeg veldig opptatt av at produkter jeg bruker på hendene ikke er «greasy», men likevel fete. Noe av det verste jeg vet om er håndkremer som ikke trekker godt inn, raskt og håndkremer som er for vannete. Med andre ord: En kombinasjon av mye fukt, at den er fet, MEN at den trekker raskt inn og gjør jobben.

4. Er det noen spesielle ingredienser man bør unngå og hvilke bør man se etter?

- Nå er ikke jeg en hudekspert, men jeg har jo lært noen triks igjennom årene med tørre hender vinter etter vinter. Jeg har i hvert fall blitt anbefalt å bruke fetere kremer – gjerne salver – og kremer med mindre vann i, siden jeg kan få nok så tørre hender. I tillegg har jeg god erfaring med forskjellige oljer og ingrediensene lanolin og Glyserin, som begge skal være fuktighetsgivende og pleiende.

Favoritten lips and dry spots balm fra Decubal inneholder blant annet lanolin og Ricinus communis-olje.

SALVE: Fet, nærende og fuktighetsgivende salve, som tilfører effektivt nytt fett til huden akkurat der det trengs. Perfekt for tørr og sensitiv hud. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SALVE: Fet, nærende og fuktighetsgivende salve, som tilfører effektivt nytt fett til huden akkurat der det trengs. Perfekt for tørr og sensitiv hud. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

5. Hva er den største tabben man gjør når det kommer til tørre hender?

- Den største tabben folk gjør må være å velge feil produkt til sitt problem. Noen har jo bare tørre hender, andre har kanskje en kombinasjon av tørrhet og eksem. Så det handler jo om å finne det rette produktet til problemet du har.

Og for min del har en annen tabbe vært; overvasking av hender. Det hjelper ikke særlig på tørre hender.

- I tillegg til antibac – som alle har i vesken om dagen – har du et produkt mot tørre hender i vesken din?

- Det har jeg, og det kommer nok ikke som et sjokk at det er Lips and Dry Spots balmen. Jeg bruker den til alt fra tørre hender og spotter på kroppen, til å fikse øyenbrynene mine og gi litt ekstra highlight i ansiktet i løpet av dagn.

- Og sist, men ikke minst: Har du en hemmelig hack du vil dele med alle oss som plages med tørre hender?

- Jeg ELSKER er å gi hendene mine ekstra pleie, så når jeg har tid og de er på sitt verste pleier jeg å lage et ‘håndbad’. Alt du trenger er varmt vann i en bolle, litt havsalt og litt olivenolje, evt. annen kroppsolje som denne. Jeg lar hendene ligge oppi bollen i hvert fall 15 min, mens jeg gnir litt salt og olje på dem. Saltet føler jeg gir litt peeling, mens oljen gir fukt. Jeg aner ikke om dette har noe for seg, men det hjelper i hvert fall meg. Og husk å smøre hendene etter ‘håndbadet’! Gjerne med litt ekstra salve rett før du legger deg.

KROPPSOLJE: Denne kroppsoljen er spesielt utviklet for svært tørr hud. Den virker mykgjørende og beroligende og absorberes raskt av huden. Veldig godt egnet for svært tørr hud og hud som trenger ekstra pleie.
KROPPSOLJE: Denne kroppsoljen er spesielt utviklet for svært tørr hud. Den virker mykgjørende og beroligende og absorberes raskt av huden. Veldig godt egnet for svært tørr hud og hud som trenger ekstra pleie. Vis mer

Body oil fra Decubal

Eksperten sine beste tips mot tørr hud og kropp:

1. Hvordan bør hudpleierutinen din være om du har tørr hud?

EKSPERTEN: Elin Car, International Brand Manager, for Decubal.
EKSPERTEN: Elin Car, International Brand Manager, for Decubal. Vis mer

- Her er det flere ting som er viktig: Hvilken såpe du bruker påvirker huden i stor grad, da vanlig såpe løser opp hudens naturlige fettlag. Dusjer du ofte er det viktig å finne en såpe som ikke gjør dette. Her er Decubals dusj og badeolje super da den gir fuktighet samtidig som den rengjør. Når det kommer til ansikt gjelder det samme; velg en rens som bevarer fuktigheten i huden. Min favoritt? Decubals face wash, som nettopp forhindrer at huden tørkes ut. Når det kommer til fuktighetskrem (som selvsagt er alfa omega om du har tørr hud) se etter et produkt med høyt fettinnhold. Face Vital Cream er min go-to i ansiktet og Clinic Cream på kroppen. Og ja, du må gjerne smøre deg inn flere ganger om dagen. Sist men ikke minst: Drikk mye vann, så du fukter huden innenifra!

Psssst! Nysgjerrig på produktene? Decubal kan kjøpes på alle apotek!

ANSIKTSVASK: Decubal face wash er et fuktighetsgivende og beroligende vaskeskum til daglig rens av ansiktshuden.Perfekt for alle tørrnoser der ute!
ANSIKTSVASK: Decubal face wash er et fuktighetsgivende og beroligende vaskeskum til daglig rens av ansiktshuden.Perfekt for alle tørrnoser der ute! Vis mer

2.Har du et must-have-produkt for dem med tørr hud?

Lips & Dry Spots balm. Perfekt for deg med tørre lepper eller andre tørre hudpartier. Den har jeg alltid i vesken!

3.Hva er den største tabben du begår om du har tørr hud?

- At man velger feil produkter eller ikke behandler den tørre huden. Har du tørr hud er det viktig å velge produkter som har høyt fettinnhold, samt noen utvalgte ingredienser som glycerin og parafin. Disse fukter, reparerer og motvirker tørr hud. Det er også viktig å fortsette å smøre seg, etter at man ser resultatene, for å beholde en frisk hudbarriere.

4. Hvilke ingredienser bør du unngå og hvilke bør du sikre deg om du har tørr hud?

- Generelt bør du holde utkikk etter allergivennlige produkter. Ingrediensene i disse produktene gjennomgår nemlig en nøye utvelging. Av ingredienser man bør være forsiktig med er parfymerte produkter.

Psssst! Flere som føler på behovet for fuktproduktene? Decubal kan kjøpes på alle apotek!

5. Mange, eller det vil si ryktene skal ha det til at tørr hud kan gjøre at du ser eldre ut. Stemmer dette og hva kan i så fall hjelpe?

-Ja, det kan stemme, en årsak til rynker og fine linjer er nemlig at huden mister evnen til å produsere tilstrekkelig med fett, som igjen holder på fuktigheten. Huden blir derfor tørr og ”tørrhetsrynker” kan oppstå. Og ja, det kan hjelpe mot linjene å holde huden fuktet, en god fuktighetskrem er derfor gull! Den vil generelt også gjøre huden glattere og smidigere, som gjør at den ser mer ungdommelig ut.

ANSIKTSKREM: Decubal face vital cream er utviklet for tørr hud med spesielt behov for næring og gjenoppbygging. Den er både Intensivt pleiende og fuktighetsgivende for huden i ansiktet og kan brukes dag og natt.
ANSIKTSKREM: Decubal face vital cream er utviklet for tørr hud med spesielt behov for næring og gjenoppbygging. Den er både Intensivt pleiende og fuktighetsgivende for huden i ansiktet og kan brukes dag og natt. Vis mer

6. Kan tørr hud gjøre at man ser mer sliten ut? Hjelper det om man gjør noe med det? For eksempel med hudpleie?

- Absolutt! Tørr og gusten. hud kan få deg til å se mer sliten ut. Velg derfor fuktgivende produkter for å få tilbake spenst og glød.

7. Hvilke konsekvenser har tørrhet på huden?

- Tørr hud har for lite fukt og fett og kan bli sensitiv, lett irritert, og klø. Det er viktig å behandle den tørre huden, da det også kan utvikle seg til eksem.

Pssst! Fått med deg Decubal basic face cream? Den virker nærende, fuktende, og mykgjørende - you name it!

DAGKREM: Visste du at Basic face cream også er perfekt under sminke?
DAGKREM: Visste du at Basic face cream også er perfekt under sminke? Vis mer

8. Hvordan påvirkes øyepartiet og leppepartiet av tørrhet? Kan det for eksempel få det til å se ut som man har flere fine linjer tidligere? Hva kan man i så fall gjøre for å forebygge det eller eventuell annen påvirkning?

- Absolutt, både øyet og leppepartiet kan få flere og tydeligere linjer hvis man er tørr. Trikset er å holde områdene fuktige, bruk derfor en fuktighetsgivende øyekrem daglig. Vær forsiktig med å ikke legge kremen for nærme øyet, så det blir irritert og for tørre lepper; bruk en fuktighetsgivende leppebalsam. Og ikke minst— drikk mye vann!

ØYEKREM: Decubals øyekrem inneholder ceramider, kollagen og keratin, som strammer opp den tynne huden rundt øynene, slik at man ser mer opplagt ut. Den inneholder også hyaluronsyre og vitamin E, som gir fuktighet og beskytter huden— HELLO!
ØYEKREM: Decubals øyekrem inneholder ceramider, kollagen og keratin, som strammer opp den tynne huden rundt øynene, slik at man ser mer opplagt ut. Den inneholder også hyaluronsyre og vitamin E, som gir fuktighet og beskytter huden— HELLO! Vis mer

9. Har du noe S.O.S hjelpeprodukt ved akutt tørr hud på lepper og øyeparti?

- Igjen Lips & dry spots; mitt absolutt favorittprodukt, jeg går ingen steder uten!

FAVORITT: Det er ikke bare Elin som elsker lips and dry spots balm - DET gjør vi også!
FAVORITT: Det er ikke bare Elin som elsker lips and dry spots balm - DET gjør vi også! Vis mer

10. Kan du fortelle litt om hvordan det nordiske klima påvirker huden og hvilke ingredienser man bør sikre seg og unngå i hudpleien om man bor her?

- Rundt 50 prosent av den nordiske befolkningen opplever å ha tørr eller sensitiv hud. Den kjølige vinterluften pleier å forverre problemet og spesielt ansiktet og hendene er utsatte steder. Den kalde/tørre vinterluften gjør også at de som vanligvis ikke har tørr hud, rammes. Det blir enda viktigere å bruke en mykgjørende og skånsom krem, unngå parfymerte produkter og invester i produkter som er spesielt designet for å passe til din hudtype.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer