ANNONSØRINNHOLD

Visit Sweden

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

Høsten er tid for egenpleie. Skal det være en rygg-massasje i champagneolje, ansiktsmaske av grønnkål, meditativ pilegrimsvandring, eller vil du bare til Sveriges svar på The Hamptons?

Etter en herlig sommer med sol, varme og bading kommer høstmørket krypende. Da er det tid for å søke seg mot litt ekstra selvpleie og velvære.

Her er en guide til noen virkelige spa-perler langs Sveriges vestkyst, enten du drømmer om venninnetur, alenetid eller en romantisk weekend med kjæresten. På svenske spa er du aldri langt unna glitrende skjærgårder, høye fjell, knallblå vann eller dype skoger. Selv i storbyer er du aldri langt borte fra naturen.

Svenske spahoteller har gjennomgående høy standard og byr på en rekke ulike opplevelser, god service, og velsmakende, næringsrike måltider, både fra det svenske og internasjonale kjøkken. Du kan velge mellom nyåpnede og toppmoderne anlegg, og de med historisk sus som startet som kurbad på 1800-tallet. Det finnes noe for enhver smak, og uansett hva du velger er du sikret et behagelig opphold der det er lagt vekt på hvile, bevegelse og ernæring.

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

1. Hotel Tylösand, The Spa

The Spa har Roxette-stjernen Per Gessle på eiersiden, et 23 000 kvadratmeter stort fotokunstgalleri i verdensklasse med storheter som Anton Corbijn, Mary McCartney og Mick Rock, og fire innovative restaurantkonsepter.

De var det første spahotellet i verden som tilbød Shandithi-massasje. Shandithi betyr grenseløs harmoni, og behandlingen påvirker hele kroppens energisystem. I Tylösands luksuskur får du tranebærskrubb, ryggmassasje i champagne-olje og en innpakning i en luftig pæresufflé, som er helt himmelsk. Og en lokal spesialitet fra Halland: Ansiktsmaske med grønnkål. Her finner du også Sveriges første miksologi-lab, hvor du kan blande din egen peeling med økologiske ingredienser.

I Happy Lounge er det 15-årsgrense. Her får du utendørs og feelgood-basseng, fotbad, dampbadstu, soft sauna, dusjer, hvilerom, fitnessområde og spa-terrasse.

Les mer om Tylösand

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

2. Falkenberg Strandbad, The Retreat Club

Falkenberg er alt annet et vanlig spa. Her får du 25 grader i luften, 33 grader i vannet, 365 dager i året, pulserende musikk og gode drinker. Det ærverdige strandbadet, som med rette kalles Falkebergs svar på The Hamptons, har røtter tilbake til 1937. Her får du en 3000 kvadratmeter stor ocean beach club, Skrea strand og følelsen av å ha hverdagen på god avstand.

I spa-senteret The Retreat Club er det oppvarmede basseng både inne og ute, champagne-boblebad, badstu, relax-rom med peis, hvilesenger, te og frukt, spa-lounge med bar, orangeri og en 600 kvadratmeter grønn oase. Du kan også teste utendørsbadstuen med havet som nærmeste nabo, og hive deg uti de forfriskende bølgene i Kattegat.

Ta fotbad, ansiktsmasker, is-skrubb for hele kroppen, aromabadstu, hamam, rasul, og bare slapp av og nyt.

Les mer om Falkenberg Strandbad

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

3. Varbergs Kusthotell

Thalassoterapi er basert på havvann, leire og tang. Algenes rikhet på mineraler, vitaminer og enzymer kan redusere stress og gi kraft både mentalt og fysisk. Varbergs prisbelønte thalassospa ligger perfekt til rett ved Kattegats blå horisont, og du har stranden og havet som nærmeste nabo.

Saltvannsbassenget har tilførsel rett fra sjøen og varmes opp til behagelige 32 grader. Badstuer, varme og kalde basseng og ulike dusjeventyr myker opp muskler og ledd.

I kaldbadehuset kan du la bølgene omfavne deg – en opplevelse du sent vil glemme. Du kan også sette sammen din egen spa-opplevelse med alger og mineraler fra Phytomer, og nytt av i år er eget champagne-basseng.

Les mer om Varbergs Kusthotell

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

4. Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Anlegget har aner fra 1902. Her blandes den historiske atmosfære med moderne teknologi og tusenårige asiatiske tradisjoner. I restauranten hentes inspirasjonen fra de fire årstidene, du spiser og drikker sesongbasert og kortreist. I den japanske izakayaen får du deilig avslappet stemning, og mat som er enkel, fresh og velsmakende.

Asia Spa ligger i øverste etasje med spektakulær utsikt over Varbergs festning, havet og småbyidyllen. Stig inn i stillheten og la deg omslutte av varme og behagelige dufter i et asiatisk miljø på 2300 kvadratmeter. Aldersgrensen er på 15 år.

Her er flere ulike badstubad, tropisk regndusj, japanske kilder og helkroppsmassasje i Vitality-bassenget, som holder 30 grader.

Les mer om Varbergs Stadshotell

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

5. Strömstad Spa & Resort

Ti meter fra havkanten i Bohuslän ligger Strömstad Spa & Resort og tilbyr også båtturer. For eksempel kan du dra på reketråling.

Aroma Spa Ritual er en deilig badsturunde du kan ta i ditt eget rolige tempo. Start med et forfriskende fotbad, gå så videre til finsk sauna, eventyrdusj, dampbadstu, nedkjølende snø, tecaldarium, varmt og kaldt kneipp-fotbad, så jacuzzi før du avslutter herlighetene i en hvilestol på relax-dekket.

I ritualet inngår utvalgte produkter fra Decléor – Aroma Spa Ritual Kit for både ansikt og kropp: rens, ansiktsvann, dusjgel, peelingduk, kroppspeeling, ansiktsmaske, beroligende serum, dagkrem og body milk.

Les mer om Strömstad Spa

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

6. Stenungsbaden

Området rundt Stenungsön har vært en plass for avkobling og rekreasjon helt siden 1870-tallet. I 1963 åpnet Stenungsbaden. Hotellet henter sin inspirasjon fra den amerikanske østkysten, så her er alt preppy, maritimt og lekkert. Det er ikke uten grunn at stedet vant prestisjefylte World Luxury Spa Awards 2018.

På Bluewater Sports & Health Club kan du skjemme deg bort med massasje og ansiktsbehandling. Du kan velge mellom to varme kilder, boblebad, velværebasseng og et helt badstulandskap. Nede ved sjøen ligger badstueflåta, så her er det gode forhold for dukkerter hele året.

En båttur til Korsholmen anbefales, det samme gjør de deilige rettene kjøkkensjef Mattias Nordevik tryller fram av utvalgte lokale og superferske råvarer fra havet.

Les mer om Stenungsbaden

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

7. Tanumstrand

Utsikten over havet og skjærgården her er til å ta pusten fra deg. Og på Spa Horisont får du koble av i magiske basseng, badstu, lysrom, varme heller, fotbad, relax-soner og en koselig buffé med frukt og te.

Det er 16 års aldersgrense på spa-senteret. Prøv massasje, ansiktsbehandlinger, eller hva med et velgjørende parafinbad for hendene? Gjør underverker for stive ledd og tørr hud.

Tanumstrand er også et perfekt sted å ta med hele familien. På badelandet Stora & Lilla Blå er alle velkomne, og her får du basseng både innendørs og utendørs, 25 meter vannsklie, boblebad og et lite grunt småbarnsbasseng.

Les mer om Tanumstrand

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

8. Marstrands Havshotell

På den ytterste kaikanten ved fergeleiet ligger Marstrands Havshotell.

Her kan du prøve pilegrimsvandring, en slags fotsoneterapi du gir deg selv, som etter tre runder hensetter deg i en meditativ tilstand. Du kan svømme i motstrømsanlegg. Ta en havskur og kjenn duften av tjæret brygge. Ta to ulike boblebad, først et svalt, så et varmere med harde massasjebobler.

Her er både dampbadstue med 40 grader, nordisk badstue med 80 grader, iskalde bøtter, saltgrotte, selberg med varme heller, varme tønner med storslått utsikt.

Les mer om Marstrand

Vi guider deg til Sveriges beste spa-perler

9. Vann

Vann Spa Hotell omfavner virkelig vannet som livets kilde. Gjennom panoramavinduene kan du nyte den magiske utsikten over Gullmarsfjorden.

I Stora Tjärnen og Lilla Tjärnen blir du omfavnet av veltemperert vann mens du drømmer deg bort i skjærgårdslandskapet. La bobler, jetstråler og lysterapi gi kroppen nytt liv. Her er også tre ulike badstuer, inkludert en strandbadstu.

Du kan også prøve kurbad, varme steiner, rensende alger, havsaltskrubb og ulike massasjebehandlinger. Alt her er skapt for å ta deg fra stresset og småtrøtt, til harmonisk, uthvilt og energiladet.

Les mer om Vann

Ønsker du å lese mer om spa i Sverige? Sjekk dette!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: