Annonsørinnhold

RAYMOND WEIL

Vinterens aller heteste klokkemote

Og slik lykkes du med å gi bort en klokke til jul, som din kjære vil elske!

Vinterens aller heteste klokkemote

Det kan være vanskelig å finne den perfekte klokken til seg selv, men kanskje enda mer utfordrende å treffe blink når du skal gi bort en klokke til en du er ekstra glad i.

Pris, farge og form er bare noe av det du skal ta hensyn til. I tillegg skal klokka passe både stilen og livsstilen til personen som skal bære den.

Vi har snakket med Andreas Ness Bakkemo, produktansvarlig i Raymond Weil. Han avslører hvilke klokker du bør satse på for å lykkes med årets julegave, og hvilke klokketrender som gjelder nå.

Psst! Vinterens klokkemote er ikke bare brennhet. Den oser kvalitet, er tidløs, og du kan faktisk få den til en ganske så okay penge!

Finn din drømmeklokke her

Vinterens aller heteste klokkemote

- Aller først, fortell litt om Raymond Weil.

- Siden 1976 har Raymond Weil laget kvalitetsklokker til en god pris. Klokkene deres oppnår en perfekt balanse mellom eleganse og funksjonalitet. Siden de er vanntette og har ripefritt glass, og er de ideelle for daglig bruk. I tillegg har Raymond Weil truffet godt med fargevalgene - enten det er stål, bicolor eller forgylt.

- Hvilken klokketrend er mest gjeldene nå?

Klokketrendene varer lengre enn moten ellers. Men unisex klokker er en tydelig trend, der størrelsen på klokka er den største forskjellen. En dameklokke kan derfor være en liten herreklokke, mens noen kvinner vil gå for en større herremodell. Men du kan gjøre klokka mer feminin med diamanter og valg av farge på urskiven.

Usikker på hvilken klokke du skal velge? Klikk her

Vinterens aller heteste klokkemote

- Hvilken form på urskiven er den hotteste nå?

- Firkantede klokker kommer for fullt, både for herre og dame. Raymond Weil har vært tidlig på ballen med sin kolleksjon av firkantede klokker, som kombinerer tidløshet og moderne stil på en subtil måte. Disse klokkene formidler en unik vintage-sjarm, samtidig som de holder seg relevante i dagens motebilde.

- Klokker er personlig, men en veldig fin gave å få. Hvordan unngår man skivebom om man vil gi klokke i julegave til sin kjære?

- Alle trenger en tidløs klokke i garderoben, og klassisk klokke er derfor et sikkert valg. Klassiske modeller går aldri av moten, er klokker du har glede av i veldig mange år. En typisk klassisk klokke er med reim, og den passer til dress eller til en klassisk jobbstil.

Se utvalget av firkantede Toccata-klokker her

Vinterens aller heteste klokkemote

- Ja, hvor mange klokker trenger man egentlig i garderoben?

- For italienere er det naturlig å ha mange klokker som matcher ulike farger og stiler. Nordmenn flest har en, kanskje to, klokker, men bør ha fire klokker. En elegant, men robust hverdagsklokke som tåler riper, en robust dykkerklokke som tåler vann og en klassisk klokke.

I tillegg kan det være spennende å ha en klokke med funksjoner, for eksempel en kronograf, som har tidtaker.

SE ALLE KOLLEKSJONENE HER

Vinterens aller heteste klokkemote

- En ide er vel å tenke over hvilken stil og farger personen du skal gi til har. Men hva bør du tenke på?

- Vurder størrelse og form. Klokkens størrelse og form kan variere betydelig. Tenk på om kjæresten foretrekker en stor og iøynefallende klokke, eller en mer delikat og minimalistisk en. Se også på form på klokken – om den er rund, firkantet eller rektangulær.

- Materiale og fargevalg: Valget av materiale og farge spiller en avgjørende rolle når det gjelder utseende og følelsen til klokken. Det er viktig å tenke på hvilke rem-materialer som passer best til din personlige stil, enten det er rustfritt stål, lær eller keramikk.

I tillegg bør du ta hensyn til hvilken farge kjæresten foretrekker, om det er den klassiske sølvfargen, gull, svart eller kanskje en tofarget variant.

- Om du selv skulle kjøpt en klokke akkurat nå?

- Maestro er en utrolig flott kolleksjon med elegante herreklokker med mange elementer som klokkesamlere bør like. For det første er klokkene veldig «fair» priset, og de fleste koster under 20000 kroner.

- De har ofte funksjoner som dato, månefase eller lignede, samt innsyn til urverket bak, som er pent å se på. Skivene har også ofte såkalte guilloché-mønstre som gjør at det blir en flott detaljrikdom i skivene. Foldespennen som gjør at remmen varer ekstra lenge, gjør også klokken hakket mer eksklusiv, kontra en mer vanlig stiftspenne.

SE MAESTRO-KOLLEKSJONEN HER

Vinterens aller heteste klokkemote

- Hva er kvalitetstegnene på en klokke?

- Kvalitetstegnene på en klokke inkluderer bruk av materialer i høy kvalitet, pålitelige urverk, vanntetthet og generell funksjonalitet.

Sveitsiske klokker, som Raymond Weil, er høyt ansett på grunn av grundig kvalitetskontroll, lang tradisjon innen urmakeri og ekspertise, samt innovasjon innen teknologi og design. Sveitsiske klokker har også et solid omdømme for pålitelighet og presisjon.

- Hvor lenge kan man forvente at Raymond Weil-klokkene varer?

- Ved jevnlig vedlikehold kan klokken i prinsippet vare livet ut. Bytte av batteri er normalt hvert andre år, og man bør sjekke pakninger jevnlig om man skal bruke klokken i vann. Service på automatiske klokker bør gjøres etter fem til sju år. Batteriklokker trenger vanligvis ikke service, men man kan ofte enkelt bytte verket om det skjer noe galt med dem.

Se klokker for dame og herre her

Vinterens aller heteste klokkemote

Tabbene som kan, koste deg dyrt!

Unngå å kjøpe klokken din i utlandet: - Når du kjøper en klokke fra et annet land, kan du bli pålagt å betale toll, avgifter eller moms i tillegg til prisen på selve klokken.

Vær oppmerksom på garantien og service: - Enkelte klokkemerker kan ha begrensninger når det gjelder garantien eller serviceomfanget utenfor det landet der klokken ble kjøpt. Det kan være vanskeligere eller dyrere å få utført reparasjoner, service eller garantiarbeid hvis klokken er kjøpt i utlandet.

Unngå å kjøpe klokker fra uautoriserte nettbutikker: - Uautoriserte nettbutikker kan ikke garantere ektheten eller kvaliteten på klokkene de selger. Det er større risiko for å kjøpe falske eller lavkvalitetsprodukter som ikke oppfyller forventningene.

Manglende vedlikehold: - En klokke er en investering, og det er viktig å ta vare på den. Følg produsentens instruksjoner for vedlikehold, slik at klokken holder seg i god stand over tid.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer