Oppskrifter:

3 deilige retter med kylling

Prøv en av disse deilige middagene med kylling.

Kyllingsalat med sprøtt kyllingskinn. FOTO: Columbus Leth
Kyllingsalat med sprøtt kyllingskinn. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Kylling Kiev

4 personer
Tid: 50 min

Ingredienser
4 kyllingfileter
100 g hvetemel
salt og pepper
2 egg
150 g pankorasp
50 g parmesan
rapsolje til steking

Tilbehør
1 kg poteter
1 ss olivenolje
salt
1 pose blandet grønn salat

Kryddersmør
bunt persille
3 fedd hvitløk
100 g mykt smør

1. Tilbehør: Skru ovnen på 200°. Skrell potetene, skjær dem i mindre biter, og tilsett olje og salt i en ildfast form. Stek dem gylne og sprø i ovnen i ca. 45 minutter. Skyll og tørk salaten, og legg den i en skål.
2. Kryddersmør: Skyll persillen, og hakk den fint. Rens hvitløkene, og hakk dem fint. Rør persille, hvitløk og smør sammen i en skål. Legg blandingen på et stykke plastfolie, og rull den til en pølse. Frys den i minst 30 minutter.
3. Skjær smøret i 4 biter. Skjær en lomme i hver kyllingfilet med en skarp kniv, og press kryddersmøret inn i lommen. Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken. Hell egg i en annen tallerken, og pisk dem lett sammen. Bland brødrasp (pankorasp) og revet parmesan i en tredje tallerken. Vend kyllingfiletene i først mel, deretter i egg og til slutt i panko-parmesan.
4. Varm en panne opp med 2 cm olje til ca. 170°. Stek de panerte kylling­filetene i 4–5 minutter på hver side. Legg dem på fettsugende papir, og la dem dryppe av i 4–5 minutter.
5. Server de sprø kyllingbitene med ovnsbakte poteter og salat.

Denne retten inneholder en overraskelse i form av kryddersmør, som åpenbarer seg når man skjærer i den panerte kyllingfileten. FOTO: Columbus Leth
Denne retten inneholder en overraskelse i form av kryddersmør, som åpenbarer seg når man skjærer i den panerte kyllingfileten. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Kyllingsalat med sprøtt kyllingskinn

4 porsjoner
Tid: 40 min
Ovnstid: 20 min

Ingredienser
2 hele kyllinglår
salt og pepper
1 rødløk
1/2 fennikel
50 g sylteagurk
3 stilker frisk timian
3 ss majones
2 ss crème fraîche, 18 %
1 ss grov sennep

Til servering
1 romanosalat eller annen sprø salat
ev. godt brød

1. Skru ovnen på 180°. Fjern forsiktig skinnet fra kyllinglårene. Brett skinnet ut på en bakeplate med bakepapir, og krydre det med salt og pepper. Legg et stykke bakepapir oppå og deretter enda en bakeplate, så kyllingskinnet presses flatt. Stek det i ovnen i ca. 20 minutter, til det er sprøtt og gyllent.
2. Legg kyllinglårene i en gryte, og dekk dem med vann. Krydre med salt og pepper, og la det koke opp. La det småputre i 30 minutter. Skru deretter av varmen, og la dem trekke i 15 minutter.
3. Ta kyllinglårene opp av gryten, og plukk kjøttet av beinet med 2 gafler. Skjær kjøttet i mindre biter, og la det avkjøles.
4. Rens løk, og skjær den i tynne strimler. Skyll fennikelen, og skjær den i tynne strimler, gjerne på et mandolinjern. Skjær sylteagurkene i små biter. Hakk timian fint. Vend kylling, løk, fennikel, sylteagurk og timian sammen i en skål. Tilsett majones, crème fraîche og sennep, og rør det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
5. Servering: Skyll og tørk salaten, og legg den i bunnen av et stort fat. Fordel kyllingsalaten oppå. Server eventuelt med brød til.

Tips! Serverer du godt brød til denne, blir retten mer mettende. FOTO: Columbus Leth
Tips! Serverer du godt brød til denne, blir retten mer mettende. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Kyllingform med poteter og paprika

4 porsjoner
Tid: 30 min
Ovnstid: 45 min

Ingredienser
400 g poteter
2 løk
1 squash
2 paprikaer
4 fedd hvitløk
2 pakker kikerter
10 stilker frisk timian
10 stilker frisk basilikum
1 boks hakkede tomater
salt og pepper
4 hele kyllinglår

Til servering
1/2 potte frisk basilikum

1. Skru ovnen på 200°. Skrell potetene, og del dem i to. Rens løkene, og skjær dem i båter. Skyll squash og paprikaer, og skjær dem i grove biter. Rens hvitløk, og hakk dem fint. Skyll og renn av kikertene. Skyll og tørk krydderurtene.
2. Legg poteter, løk, squash, paprikaer, hvitløk, kikerter og krydderurter (spar litt til pynt) i en ildfast form. Vend det godt sammen med hakkede tomater. Krydre med salt og pepper, og legg kyllinglårene oppå. Sett fatet i ovnen, og stek i ca. 45 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og sprøtt, og server.

Ha herligheten i en form, og la den passe seg selv i ovnen, mens du bruker tiden på noe annet. Tips! Server kyllingformen med friske urter på toppen. FOTO: Columbus Leth
Ha herligheten i en form, og la den passe seg selv i ovnen, mens du bruker tiden på noe annet. Tips! Server kyllingformen med friske urter på toppen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer