Rotfrukter

3 deilige småretter med grønt gull

Disse er både enkle og skikkelig gode.

Saltbakte rødbeter. FOTO: Columbus Leth
Saltbakte rødbeter. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Saltbakte rødbeter

4 personerTid: 30 minOvnstid: 2 timer

Ingredienser750 g rødbeter200 g grovt salt10 stilkertimian

Kjørveldressing1 håndfull kjørvel50 g mandler5 dl olivenolje1 fedd hvitløksalt og pepper1 ss eplesidereddik

Til servering2 dl crème fraîche, 38 %1 ss revet pepperrotsalt og pepper

1. Skru ovnen på 180° varmluft. Rens rødbetene. Legg aluminiumsfolie i en langpanne, og ha på salt og timian. Legg rødbetene oppå, og lukk aluminiumsfolien.2. Stek rødbetene møre i ovnen i 2 timer. La dem avkjøles lett, og gni skinnet av under kaldt vann. Skjær rødbetene i båter.3. Kjørveldressing: Skyll kjørvelen (spar litt til pynt), og mos det i en blender, eller med en stavmikser sammen med mandler, olje og skrelt hvitløk. Smak til med salt, pepper og eddik.4. Servering: Smør crème fraîche ut på et fat. Legg rødbetene oppå. Avslutt med dressing, pepperrot, salt, pepper og kjørvel.

Gulrotsuppe med feta

4 personerTid: 30 min

Ingredienser3 fedd hvitløk1 løk15 g fersk ingefær1 purre7 gulrøtter25 g smør til steking1 ss olivenolje til steking1 ss karri1 l kyllingbuljong2 ½ dl kremfløtesalt og pepper1 sitron

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer