Saltbakte rødbeter
4 personerTid: 30 minOvnstid: 2 timer
Ingredienser750 g rødbeter200 g grovt salt10 stilkertimian
Kjørveldressing1 håndfull kjørvel50 g mandler5 dl olivenolje1 fedd hvitløksalt og pepper1 ss eplesidereddik
Til servering2 dl crème fraîche, 38 %1 ss revet pepperrotsalt og pepper
1. Skru ovnen på 180° varmluft. Rens rødbetene. Legg aluminiumsfolie i en langpanne, og ha på salt og timian. Legg rødbetene oppå, og lukk aluminiumsfolien.2. Stek rødbetene møre i ovnen i 2 timer. La dem avkjøles lett, og gni skinnet av under kaldt vann. Skjær rødbetene i båter.3. Kjørveldressing: Skyll kjørvelen (spar litt til pynt), og mos det i en blender, eller med en stavmikser sammen med mandler, olje og skrelt hvitløk. Smak til med salt, pepper og eddik.4. Servering: Smør crème fraîche ut på et fat. Legg rødbetene oppå. Avslutt med dressing, pepperrot, salt, pepper og kjørvel.
Gulrotsuppe med feta
4 personerTid: 30 min
Ingredienser3 fedd hvitløk1 løk15 g fersk ingefær1 purre7 gulrøtter25 g smør til steking1 ss olivenolje til steking1 ss karri1 l kyllingbuljong2 ½ dl kremfløtesalt og pepper1 sitron
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger