Kaker til 17.mai:

3 festkaker med WOW-faktor!

Bygg herlighetene opp lag for lag med fløyelsmyk krem og friske bær. Disse kakene vil uten tvil ta alt fra 17. mai til konfirmasjon og sommerfesten til nye høyder.

KAKER TIL 17.MAI: Trenger du inspirasjon til hvilken kake du skal bake til 17.mai? Hva med en av disse tre godbidtene? FOTO: Betina Hastoft
KAKER TIL 17.MAI: Trenger du inspirasjon til hvilken kake du skal bake til 17.mai? Hva med en av disse tre godbidtene? FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Iskake med jordbær

6 porsjoner

Kjeksbunn:

200 g krydderkjeks, for eksempel Gjende Original75 g smør50 g mørk sjokolade

Is:

3 ½ dl kefir1 3/4 dl kremfløte170 g sukkerfrøene av 1 ½ vaniljestangsaften av 1 sitron

Pynt:

1 kurv friske jordbærmelis

Slik gjør du:

Ha kjeksen i en frysepose, og knus den til fine smuler med en kjevle. Ha smulene i en bolle.Smelt smøret, og bland det med kjekssmuler. Fordel massen i bunnen av en springform som måler 18 cm i diameter, og klem den godt sammen. Sett formen i kjøleskapet en liten stund.Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Bre den i et tynt lag på den avkjølte kakebunnen, og sett formen tilbake i kjøleskapet.Bland alle ingrediensene til isen, og kjør massen i en iskremmaskin.Fordel den ferdige iskremen oppå laget med sjokolade i formen, og sett formen i fryseren natten over.Rens jordbærene, og skjær dem i tynne skiver. Fordel dem på iskaken, og dryss over melis rett før servering.

LES OGSÅ: Frisk og eksotisk appelsinkake med en vri

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer