Oppskrifter:

3 gode retter fra Desirèe Andersen

Kanskje du finner en ny favoritt?

FOTO: Desirèe Andersen
FOTO: Desirèe Andersen Vis mer
Publisert

Hvit proteinpizza med kylling, sopp og løk

Denne pizzabunnen kan så klart brukes til en annen type fyll. Perfekt hvis du har rester av grønnsaker og pålegg som du gjerne vil bli kvitt!

Til 3 personer

Ingredienser
Bunn

6 dl havregryn
2 dl kokende vann
2 egg
1 ts salt
1 ts bakepulver

Fyll
1,5 dl lett crème fraîche
1 ts hvitløkpulver
salt og pepper
3 sopp skåret i skiver
1 rødløk skåret i ringer
1 kule fersk mozzarella skåret i skiver
100 gram kyllingpålegg skåret i små terninger

1. Sett ovnen på 220 grader. Bland havregryn, kokende vann og salt. Rør godt. Rør inn egg og bakepulver.
2. Legg deigen på et stekebrett med bakepapir. Ta et nytt bakepapir over og trykk eller kjevle ut en stor, tynn bunn. Forstek bunnen i 8 minutter.
3. Imens steker du sopp og rødløk i litt olje. Ha på litt salt og pepper. Rør sammen crème fraîche, salt, pepper og hvitløkpulver.
4. Ha hvit saus, ost, kylling, sopp og løk på bunnen. Stek i nye 10 minutter.

FOTO: Desirèe Andersen
FOTO: Desirèe Andersen Vis mer

Kyllingkjøttboller med mango og agurksalat

Disse kyllingkjøttbollene har en mild krydrete smak som på mange måter minner litt om taco. Smaker som de fleste barn er kjent med og glad i. Kombinert med søt mango og agurk er dette en slager rundt middagsbordet. Server med valgfri ris.

Til 3 personer

Ingredienser
400 gram kyllingkjøttdeig
1 boks kikerter
1 mango
½ agurk
1 potte koriander
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts karri
salt og pepper
valgfri ris

1. Skyll kikertene, og ha dem i en stor bolle. Bruk en gaffel, og mos dem grovt. Ha oppi kyllingkjøttdeigen og krydder. Bruk hendene, og miks dette godt sammen.
2.Ha litt olje i en panne. Form 20 små kjøttboller, og stek dem i litt olje. Del opp mango, agurk og koriander. Miks sammen.
3. Kok risen etter anvisning på pakken.

FOTO: Desirèe Andersen
FOTO: Desirèe Andersen Vis mer

Oreokake

Oreokake til frokost? Vel, når man leser ingredienslisten til denne kaken, så minner det kanskje mest om en frokostrett. Rik på proteiner, fiber og sunt fett som den er.

Ingredienser
Bunn

40 g havremel
30 g mandelmel
20 g bakekakao
1 ts bakepulver
100 g sukkerfritt eplesyltetøy
100 g mandelmelk
3 ss Sukrinsirup gold – kan sløyfes eller erstattes av annen søtning

Ostelag
600 g gresk yoghurt med vanilje
30 g maisenna
2 Oreo-kjeks, knust

Pynt
2 knuste Oreo-kjeks og litt sukkerfri vaniljeyoghurt

1. Bunn: Bland sammen alle ingrediensene. Røren skal ha konsistens som en kakerøre. Virker den for tykk, tilsetter du litt mer mandelmel. Ha røren i en form (ca. 16 × 16 cm) med bakepapir. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 10 minutter på 180 grader.
2. Ostekake lag: Bland sammen alle ingrediensene. Bre røren forsiktig over bunnen. Stek midt i ovnen i 15–20 minutter på 180 grader. Avkjøl, før du setter den i kjøleskapet i et par timer.
3. Bre over et par spiseskjeer vaniljeyoghurt, og avslutt med knust Oreo-kjeks rett før servering.

FOTO: Desirèe Andersen
FOTO: Desirèe Andersen Vis mer
Oppskriftene er hentet fra KK nr 01. som er i salg nå.
Oppskriftene er hentet fra KK nr 01. som er i salg nå. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer