Blomkål- og potetsuppe med sopp
2 personerTid: 35 minKoketid: 20 min
Ingredienser 1 løk1 ss olivenolje til steking1 blomkål1 bakepotet2 fedd hvitløk1 l grønnsakbuljong½ sitronsalt og pepper
Til servering 150 g blandet sopp1 ss smør til stekingsalt og pepper1 håndfull frisk timian
1. Rens og hakk løken, og stek den i olje og smør i en gryte uten at den tar farge.2. Rens blomkål, og del den i små buketter. Skrell poteten, og skjær den i grove terninger. Vend begge deler i gryten, og la det steke med i et par minutter.3. Tilsett presset hvitløk. Hell på buljong, og la det småkoke under lokk i 20 minutter.4. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Varm den opp igjen, og smak til med friskpresset sitronsaft og salt og pepper. La suppen trekke litt under lokk.5. Servering: Rens soppene, og stek dem i smør på en panne til de tar farge og fuktigheten fordamper. Krydre med salt, pepper og frisk timian. Server suppen toppet med soppen.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger