Runde småkaker med bringebær
Til 20 stk.
Ingredienser
125 g mykt smør
225 g sukker
2 egg
375 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
¼ ts salt
Bringebærmarmelade og pynt
225 g bringebær (ferske eller frosne)
60 g sukker
3 ss vann frysetørket bringebær
1. Småkaker: Pisk smør og sukker sammen i en skål inntil det er lyst og luftig. Tilsett eggene, 1 om gangen, mens du fortsatt pisker. Sikt mel, bakepulver og salt sammen, og bland med de våte ingrediensene. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
2. Kjevle deigen ut på et meldrysset bord, og stikk ut små sirkler. Stikk deretter ut et mindre hull i midten av halvparten av sirklene.
3. Legg småkakene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen ved 165° varmluft i 8–10 minutter. La dem avkjøles på en rist. 4. Bringebærmarmelade og pynt: Varm bringebær opp i en kasserolle med sukker og vann. La det småputre, men ikke fosskoke. Rør av og til, og ta det av varmen når massen er tyknet. Press bringebærmarmeladen gjennom en finmasket sil, så kjernene siles vekk. Sett marmeladen til siden.
5. Samle småkakene ved å smøre en klatt bringebærmarmelade på en av de hele runde småkakene, og plasser deretter en småkake med hull oppå. Dryss litt frysetørket bringebær over.


Oppskrift: Småkaker med smak av jul
Kakaosmåkaker med peppermyntecrunch
Til 20 stk.
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKOIngredienser
Kakaosmåkaker
225 g mykt smør
120 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
250 g hvetemel
50 g rent kakaopulver
¼ ts salt
Pynt
200 g hvit sjokolade
4 peppermyntestenger
1. Kakaosmåkaker: Pisk smør og melis sammen til det er lyst og luftig. Tilsett vaniljeekstrakt, og rør igjen. Tilsett mel, kakaopulver og salt, og rør til deigen blir ensartet. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet natten over.
2. Kjevle deigen ut på et meldrysset bord til den er ca. ½ cm tykk, og skjær den ut i 20 avlange firkanter. Fordel kakene på en stekeplate med bakepapir. Sett platen i kjøleskapet i 40 minutter, eller i fryseren i 20 minutter.
3. Forvarm ovnen til 175°. Stek kakene i ovnen i 9–11 minutter. Avkjøl.
4. Pynt: Smelt den hvite sjokoladen, og dypp kakaosmåkakene halvt nedi. Dryss med knuste peppermyntestenger.

Pepperkakekringler
Til 50 stk.
Ingredienser
Pepperkaker
140 g mørk sirup
¼ dl vann
100 g sukker
125 g smør
1 ts revet sitronskall
¾ ts natron
1 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
¼ ts pepper
240 g hvetemel
Pynt
150 g hvit sjokolade
2 ss sukker
1 ts frysetørket bringebærpulver
1. Pepperkaker: Kok opp sirup, vann og sukker i en kasserolle. Tilsett smør og sitronskall, og rør om. La massen avkjøles. Bland natron og krydderne med litt av melet. Bland det i sirupsblandingen sammen med resten av melet. Rør og elt til du får en fast deig. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet natten over.
2. Kjevle deigen ut på et meldrysset bord, og trykk ut figurer med en utstikkerform. Stek pepperkakene ved 200° i 8–10 minutter.
3. Pynt: Smelt den hvite sjokoladen, og ha den i en sprøytepose. Pynt pepperkakene med sjokoladen. Bland sukker med bringebærpulver, og dryss det over sjokoladen før den stivner.
