Oppskrifter:

4 deilige ­potetsalater

Trenger du tilbehør til grillmaten? Her har du fire oppskrifter på potetsalat.

OPPSKRIFTER: Hvem er vel ikke glad i en god potetsalat? Den kan lages på flere måter! FOTO: Stine Christiansen
OPPSKRIFTER: Hvem er vel ikke glad i en god potetsalat? Den kan lages på flere måter! FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Grillet potetsalat med sennepsdressing og dill

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
1 kg mellomstore nypoteter
olivenolje til pensling

Sennepsdressing
200 g crème fraîche, 18 %
1 ss grov sennep
1 ts dijonsennep
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
salt og pepper

Til servering
dill

1. Poteter: Skrubb potetene, og kok dem i lettsaltet vann i en kasserolle i 10 minutter. Skru av varmen, og la potetene trekke i ytterligere 5 minutter før du heller av vannet.
2. Sennepsdressing: Rør crème fraîche sammen med de to sennepstypene og eddik i en liten skål. Smak dressingen til med ekstra sennep, honning, salt og pepper.
3. Del potetene i to, og pensle dem med litt olje på skjæreflaten. Stek potetene på en varm hagegrill eller grillpanne med skjæreflaten ned i ca. 5 minutter, så de tar farge og blir lettere sprø.
4. Servering: Legg de varme potetene på et fat, fordel sennepsdressingen over, og dryss over litt dill.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Potetsalat med erter og ricotta

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
750 g nypoteter
1/4 dl sitronsaft
½ dl olivenolje
salt og pepper
½ kg erter, ferske eller frosne
1 bunt reddiker
1 bunt vårløk

Ricottakrem
170 g ricotta
2 ss kremfløte
salt og pepper

Til servering
100 g rugsprøchips (fås i velassorterte matbutikker)
gressløk
kjørvel

1. Skrubb potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann i en kasserolle i ca. 15 minutter. Avkjøl potetene, og del dem i to. Bland sitronsaft, olje, salt og pepper i en stor skål, og vend det sammen med potetene.
2. Rens reddikene, og skjær dem i tynne skiver. Rens vårløkene, og hakk dem fint. Vend erter, reddiker og vårløk sammen med potetene, og anrett det hele på et stort fat.
3. Ricottakrem: Rør ricotta sammen med fløte slik at det blir lett kremete. Ha i litt salt og nykvernet pepper. Fordel kremen oppå salaten i små topper.
4. Servering: Dryss 50 g rugsprøchips og masse hakket gressløk og kjørvel over potetsalaten. Server resten av rugsprøchipsene ved siden av.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Potet- og tomatsalat med basilikum og mozzarella

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
750 g nypoteter
500 g cherrytomater (gjerne i forskjellige farger)
2 rødløk
2 kuler fersk mozzarella

Hvitløkmarinade
1 fedd hvitløk
2 ss rødvinseddik
½ ts honning
4 ss olivenolje
salt og pepper

Til servering
100 g små svarte oliven (uten stein)
2 håndfuller fersk basilikum
pepper

1. Skrubb potetene, og kok dem møre i en kasserolle med lettsaltet vann i ca. 15 minutter. Renn av og avkjøl helt.
2. Hvitløkmarinade: Skrell og press hvitløkfeddet. Pisk rødvinseddik sammen med hvitløk, honning og olje i en liten skål. Smak marinaden til med salt og pepper. Del de kokte, kalde potetene i to, og vend dem sammen med marinaden på et stort fat. Skyll tomatene, og del dem i to. Skrell rødløkene, og skjær dem i tynne skiver.
3. Vend tomater og rødløk sammen med potetene i bollen. Renn av mozzarellaene, riv dem i store biter, og legg dem på fatet.
4. Servering: Dryss oliven og basilikum over salaten, og kvern pepper over.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Middelhavspotetsalat med kapers og oliven

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
750 g små nypoteter
2 rødløk
4 vårløk
2 ss kapers
100 g små grønne oliven

Vinaigrette
2 ss hvitvinseddik
½ ts flytende honning
1 ts dijonsennep
½ dl olivenolje
salt og pepper

Til servering
brønnkarse (hvis du får tak i)
kjørvel
gressløk

1. Skrubb potene, og kok dem møre i en kasserolle med lettsaltet vann i ca. 15 minutter. Hell av vannet, skyll potetene i kaldt vann, og la dem avkjøles helt. Skrell rødløkene, og hakk dem fint. Rens vårløkene, og hakk dem fint.
2. Vinaigrette: Rør eddik, honning, sennep og olje godt sammen i en liten skål, og smak dressingen til med salt og pepper. Del de kalde potetene i to, og vend dem i vinaigretten. Vend løk og vårløk inn i potetsalaten sammen med avrente kapers og oliven.
3. Anrett potetsalaten på et stort serveringsfat, og server med et dryss av brønnkarse, kjørvel og gressløk.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer