Grillet potetsalat med sennepsdressing og dill
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
1 kg mellomstore nypoteter
olivenolje til pensling
Sennepsdressing
200 g crème fraîche, 18 %
1 ss grov sennep
1 ts dijonsennep
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
salt og pepper
Til servering
dill
1. Poteter: Skrubb potetene, og kok dem i lettsaltet vann i en kasserolle i 10 minutter. Skru av varmen, og la potetene trekke i ytterligere 5 minutter før du heller av vannet.
2. Sennepsdressing: Rør crème fraîche sammen med de to sennepstypene og eddik i en liten skål. Smak dressingen til med ekstra sennep, honning, salt og pepper.
3. Del potetene i to, og pensle dem med litt olje på skjæreflaten. Stek potetene på en varm hagegrill eller grillpanne med skjæreflaten ned i ca. 5 minutter, så de tar farge og blir lettere sprø.
4. Servering: Legg de varme potetene på et fat, fordel sennepsdressingen over, og dryss over litt dill.


Derfor skal du oppbevare tomatene opp ned
Potetsalat med erter og ricotta
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
750 g nypoteter
1/4 dl sitronsaft
½ dl olivenolje
salt og pepper
½ kg erter, ferske eller frosne
1 bunt reddiker
1 bunt vårløk
Ricottakrem
170 g ricotta
2 ss kremfløte
salt og pepper
Til servering
100 g rugsprøchips (fås i velassorterte matbutikker)
gressløk
kjørvel
1. Skrubb potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann i en kasserolle i ca. 15 minutter. Avkjøl potetene, og del dem i to. Bland sitronsaft, olje, salt og pepper i en stor skål, og vend det sammen med potetene.
2. Rens reddikene, og skjær dem i tynne skiver. Rens vårløkene, og hakk dem fint. Vend erter, reddiker og vårløk sammen med potetene, og anrett det hele på et stort fat.
3. Ricottakrem: Rør ricotta sammen med fløte slik at det blir lett kremete. Ha i litt salt og nykvernet pepper. Fordel kremen oppå salaten i små topper.
4. Servering: Dryss 50 g rugsprøchips og masse hakket gressløk og kjørvel over potetsalaten. Server resten av rugsprøchipsene ved siden av.

Potet- og tomatsalat med basilikum og mozzarella
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
750 g nypoteter
500 g cherrytomater (gjerne i forskjellige farger)
2 rødløk
2 kuler fersk mozzarella
Hvitløkmarinade
1 fedd hvitløk
2 ss rødvinseddik
½ ts honning
4 ss olivenolje
salt og pepper
Til servering
100 g små svarte oliven (uten stein)
2 håndfuller fersk basilikum
pepper
1. Skrubb potetene, og kok dem møre i en kasserolle med lettsaltet vann i ca. 15 minutter. Renn av og avkjøl helt.
2. Hvitløkmarinade: Skrell og press hvitløkfeddet. Pisk rødvinseddik sammen med hvitløk, honning og olje i en liten skål. Smak marinaden til med salt og pepper. Del de kokte, kalde potetene i to, og vend dem sammen med marinaden på et stort fat. Skyll tomatene, og del dem i to. Skrell rødløkene, og skjær dem i tynne skiver.
3. Vend tomater og rødløk sammen med potetene i bollen. Renn av mozzarellaene, riv dem i store biter, og legg dem på fatet.
4. Servering: Dryss oliven og basilikum over salaten, og kvern pepper over.

Slik lager du en enkel og fruktig sommersorbet

Middelhavspotetsalat med kapers og oliven
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
750 g små nypoteter
2 rødløk
4 vårløk
2 ss kapers
100 g små grønne oliven
Vinaigrette
2 ss hvitvinseddik
½ ts flytende honning
1 ts dijonsennep
½ dl olivenolje
salt og pepper
Til servering
brønnkarse (hvis du får tak i)
kjørvel
gressløk
1. Skrubb potene, og kok dem møre i en kasserolle med lettsaltet vann i ca. 15 minutter. Hell av vannet, skyll potetene i kaldt vann, og la dem avkjøles helt. Skrell rødløkene, og hakk dem fint. Rens vårløkene, og hakk dem fint.
2. Vinaigrette: Rør eddik, honning, sennep og olje godt sammen i en liten skål, og smak dressingen til med salt og pepper. Del de kalde potetene i to, og vend dem i vinaigretten. Vend løk og vårløk inn i potetsalaten sammen med avrente kapers og oliven.
3. Anrett potetsalaten på et stort serveringsfat, og server med et dryss av brønnkarse, kjørvel og gressløk.
