Oppskrifter:

4 enkle og digge salatoppskrifter!

Disse fire salatene metter godt og er skikkelig smakfulle.

OPPSKRIFTER: Her får du oppskrifter på 4 deilige og mettende salater. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling
OPPSKRIFTER: Her får du oppskrifter på 4 deilige og mettende salater. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling Vis mer
Publisert

Salat à la vitello tonato

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
600 g biff av storfe
salt og pepper
olivenolje til steking

Tunfisksaus
1 boks tunfisk i olje
½ sitron
1 dl olivenolje
½ dl vann
5 ansjoser
2 ss kapers
salt og pepper

Bønnesalat
100 g grønne bønner
1 radicchio rosso
125 g ruccola

Til servering
1 glass kapers
godt brød
Eventuelt rød gjøksyre til pynt

1. Sett ovnen på 180 °. Gni kjøttet med salt og pepper, og brun det i olje i en stekepanne som kan settes i stekeovnen. Sett stekepannen i ovnen, og la kjøttet steke i ca. 30 minutter, til kjernetemperaturen er 60 ° (bruk et steketermometer). La det hvile i 15 minutter.
2. Tunfisksaus: Hell oljen av tunfisken. Press sitronen. Kjør alle ingrediensene sammen i en food-processor eller blender. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Bønnesalat: Ta bønnene ut av belgen. Legg dem i en kasserolle med kokende vann i 2 minutter, legg dem i en sikt, og skyll dem under rennende kaldt vann. Skyll radicchioen, og skjær salatbladene i brede strimler. Skyll ruccolaen.
4. Servering: Fordel ruccola, radicchio og grønne bønner på et serveringsfat. Topp med tynne skiver kjøtt, og drypp over tunfisksausen. Fordel avrente kapers over salaten, og pynt med gjøksyre hvis du har. Server med godt brød og smør.

De røde bladene som denne retten er pyntet med, kalles gjøksyre. Den har en frisk og syrlig smak, men hvis du ikke får tak i gjøksyre, kan du fint droppe det. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling
De røde bladene som denne retten er pyntet med, kalles gjøksyre. Den har en frisk og syrlig smak, men hvis du ikke får tak i gjøksyre, kan du fint droppe det. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling Vis mer

Pastasalat med jordbær, skinke og balsamicoglace

4 porsjoner
Tid: 25 min

Ingredienser
400 g pastasløyfer (farfalle)
150 g serranoskinke
2 ss olivenolje
300 g jordbær
50 g ruccola
250 g små ferske mozzarellakuler
1 liten rødløk
½ potte basilikum
salt og pepper

Balsamicoglace
2 dl balsamicoeddik

1. Balsamicoglace: Kok balsamicoeddiken i en liten kjele til halvparten er fordampet. Hell den over på et kokt syltetøyglass. Oppbevar glacen i kjøleskapet.
2. Kok pastasløyfer etter anvisningen på pakken, og skyll dem i kaldt vann. La dem renne av seg i en sikt.
3. Sett ovnen på 175 °, og fordel serranoskinken ut over et stekebrett med bakepapir. Bak skinkeskivene i ovnen i ca. 5 minutter, til de er helt sprø.
4. Vend pastasløyfene sammen med olivenolje i en skål. Rens jordbær, og skjær dem i skiver. Skyll og tørk ruccolaen. Bland jordbær, ruccola og avrente mozzarellakuler sammen med pastaen.
5. Skrell rødløken, og skjær den i tynne skiver. Bland løkskivene i pastasalaten sammen med basilikum, salt og pepper.
6. Anrett salaten på et serveringsfat, og knekk den sprø skinken over. Drypp over balsamicoglace like før servering (glacen som blir til overs, kan settes i kjøleskapet).

Saftige jordbær er et skikkelig flott blikkfang i salatbollen. Og den sødmefulle jordbærsmaken passer overraskende godt til salt skinke og mild mozzarella. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling
Saftige jordbær er et skikkelig flott blikkfang i salatbollen. Og den sødmefulle jordbærsmaken passer overraskende godt til salt skinke og mild mozzarella. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling Vis mer

Middelhavssalat med bønnedipp

4 porsjoner
Tid: 20 min

Ingredienser
2 dl couscous
40 g pinjekjerner
1 håndfull bladpersille
1 boks smørbønner
75 g ruccola
1 glass grillede artisjokkhjerter
1 glass kalamataoliven
1 glass soltørkede tomater i olje
150 g feta

Smørbønnedipp
1 boks smørbønner
1 glass grillede artisjokkhjerter i olje
2 fedd hvitløk
1 dl tahini (sesampasta)
1 dl vann
½–1 sitron
salt og pepper

Til servering
grovt brød

1. Smørbønnedipp: Hell laken av smørbønnene og artisjokkhjertene. Rens og press hvitløk. Kjør smørbønner, artisjokkhjerter og hvitløk sammen med tahini og vann til en kremet konsistens i en food-prosessor. Smak til smørbønnedippen med nypresset sitronsaft, salt og pepper.
2. Hell 4 dl kokende vann over couscousen i en skål, og la den stå i 10 minutter. 3. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne til de er gylne. Skyll og grovhakk persillen. Bland pinjekjernene og persillen sammen med couscousen, og anrett couscousblandingen i det ene hjørnet av et stort serveringsfat.
4. Hell laken av, og skyll smørbønnene, og anrett dem på fatet sammen med skylt ruccola, artisjokkhjerter skåret i to, oliven, soltørkede tomater og smuldret feta.
5. Server middelhavssalaten sammen med smørbønnedipp og grovt brød.

Den kremete smørbønnedippen minner litt om hummus og bidrar med masse protein. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling
Den kremete smørbønnedippen minner litt om hummus og bidrar med masse protein. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling Vis mer

Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola

4 porsjoner
Tid: 35 min

Ingredienser
2 dl belugalinser
2 dl delikatesselinser (fås i helsekostbutikker)
8 dl grønnsakbuljong
100 g bacon i skiver
2 pærer
1 liten radicchio rosso
1 liten rødløk
50 g gorgonzola

Sennepsvinaigrette
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
1 ts dijonsennep
1 ts honning
salt og pepper

Til servering
grovt brød
smør

1. Kok beluga- og delikatesselinser i grønnsakbuljong i samme kasserolle i 20–25 minutter. La linsene avkjøles lett i kasserollen.
2. Sprøstek baconet i en tørr stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir. Brekk det stekte baconet i mindre biter.
3. Skyll pærene, fjern kjernehuset, og skjær pærene i båter. Stek dem på begge sider i litt av baconfettet i stekepannen til de blir gylne.
4. Skyll radicchioen, og skjær salatbladene i brede strimler. Skrell rødløken, og skjær den i papirtynne skiver.
5. Sennepsvinaigrette: Skrell og press hvitløk. Pisk alle ingrediensene til vinaigretten sammen i en skål. Vend vinaigretten sammen med de lune, kokte linsene, og fordel blandingen på et serveringsfat.
6. Vend linsene lett sammen med radicchioen. Topp med rødløk, bacon, pære og små biter gorgonzola. Server linsesalaten lun sammen med ristet brød og smør.

Grovbrød og linser metter godt. Er du ikke så glad i blåmuggost, kan du gå for mozzarella. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling
Grovbrød og linser metter godt. Er du ikke så glad i blåmuggost, kan du gå for mozzarella. FOTO: Winnie Methmann og Nina Malling Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer