Oppskrifter:

4 kaker som gir deg energi!

Klart du kan lage deilige kaker uten å bruke masse smør og sukker. Det er disse supergode bevis på.

OPPSKRIFTER: Gulrotkake. FOTO: All over press
OPPSKRIFTER: Gulrotkake. FOTO: All over press Vis mer
Publisert

Gulrotkake

8 porsjoner

Ingredienser2 egg1 dl nøytral matolje, f.eks. rapsolje2 modne bananer250 g ananas4 store dadler1 ts vaniljesukker125 g hvetemel (ca. 2 dl)1 ts bikarbonat1 ts bakepulver1/4 ts salt1 ts kanel1/4 ts revet muskatnøtt1 knivspiss malt nellik1–2 gulrøtter (125 g revet)

Frosting 250 g mascarponeost1 dl kremfløte1 vaniljestang

Til pynt 12 valnøtter

1. Forvarm ovnen til 185 °. Smør en springform med avtakbar kant.2. Vips sammen egg og olje. Mos bananene, og vend dem i eggblandingen.3. Skjær ananas i grove biter. Spenn et rent kjøkkenhåndkle over en bolle. Legg ananasbitene oppå, og la dem renne av seg. Spar 1–2 ss av saften til frostingen. Bland den avrente ananasen i egg- og bananblandingen.4. Ta steinene ut av dadlene, finhakk dadlene, og vend dem i røren.5. Bland vaniljepulver, mel, bikarbonat, bakepulver, salt, kanel, revet muskat og malt nellik. Vend alt i røren.6. Skrell og riv gulrøttene. Vend dem i røren.7. Hell røren i formen, og sett kaken inn i den varme ovnen. La steke i ca. 35 min. Avkjøl.8. Visp mascarponen luftig i en skål. Rør inn 1 ss fløte, litt om gangen, og fortsett å vispe til du får en tjukk, kremete masse. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Vend dem i kremen, og rør inn 1–2 ss av ananassaften. 9. Smør frostingen over kaken, og pynt med valnøtter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer