TRE INGREDIENSER: Middag trenger ikke være tidkrevende og vanskelig, du kommer langt med bare tre ingredienser. Foto: Linda Marie Stuhaug
TRE INGREDIENSER: Middag trenger ikke være tidkrevende og vanskelig, du kommer langt med bare tre ingredienser. Foto: Linda Marie Stuhaug
Rask Middag

4 middager med 3 ingredienser

Enkelt, sunt og superraskt å lage.

KK.NO: Jobbdagen er endelig over og du står igjen overfor det evige spørsmålet; hva skal jeg ha til middag?

Det er få av oss som er flinke til å planlegge middagene for hele uka, og da ender man fort opp med impulshandling og kjappe løsninger. Men trenger det egentlig å være så vanskelig å lage en sunn og god middag?

Svaret er selvsagt nei. Du kan faktisk lage en fullverdig middag med kun tre ingredienser, og kanskje trenger du ikke engang gå i butikken.

LES OGSÅ: Kalorifattig middag på 1-2-3

SULTEN: Vet du ikke hva du skal ha til middag? Du må se muligheter og ikke begrensninger. Foto: REX/Voisin/Phanie/All Over Press
SULTEN: Vet du ikke hva du skal ha til middag? Du må se muligheter og ikke begrensninger. Foto: REX/Voisin/Phanie/All Over Press Vis mer

Enklere enn du tror

Du har sikkert stått skrubbsulten og tittet inn i kjøleskapet, og lurt på hva i alle dager du kan gjøre med så begrensede midler.

Men det handler om å se muligheter istedenfor begrensninger. 

– Dersom du sørger for å alltid ha litt hermetikk stående, så har du alltid noe du kan lage. For eksempel hermetiske tomater, mais og bønner. Dette koster nesten ingenting, og varer i evigheter, sier Marit Røttingsnes Westlie som driver bloggen Fru Timian, til KK.no

Har du en boks med hermetiske tomater så er du faktisk halvveis til en tomatsuppe.

Og denne kan du lage i utallige varianter – alt etter hva du har tilgjengelig.

– Jeg har i hvert fall fire ulike oppskrifter på tomatsuppe på bloggen min, så det er ingen begrensninger for hva du kan bruke. Har du for eksempel litt løk eller hvitløk er det ideelt å bruke, forteller hun.

Her har vi tatt utgangspunkt i middagsretter med kun tre ingredienser, for å vise at det faktisk er mulig å lage en sunn og god middag med så lite. Og du kan selvsagt bruke flere ingredienser dersom du ønsker det. Her er det ingen regler. 

Basisvarer som olje, smør, salt og pepper kommer selvfølgelig i tillegg. Dette er tross alt noe alle bør ha på et kjøkken. 

LES OGSÅ: Derfor bør du rive tomatene

TOMATSUPPE: Hermetiske tomater, gamle brødrester og litt ost er alt som skal til for å lage denne deilige middagsretten. Foto: Marit Røttingsnes Westlie, FruTimian
TOMATSUPPE: Hermetiske tomater, gamle brødrester og litt ost er alt som skal til for å lage denne deilige middagsretten. Foto: Marit Røttingsnes Westlie, FruTimian Vis mer

Tomatsuppe med ostelokk

Oppskrift fra: Fru Timian

Til 4 porsjoner trenger du:
2 bokser á 4 dl most hermetisk tomat
4 skiver daggammelt brød
50 g hvitost
1 ss olivenolje
vann
salt og pepper til krydring

Slik gjør du: Ha bokstomatene i en kjele. Bruk gjerne helt moste tomater, eller du kan bruke en stavmikser for å mose dem når suppa er ferdig kokt. Kok opp og la det småkoke i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper, og hvis suppa blir for tykk mens den koker, tilsetter du litt vann.

LES OGSÅ: Krydret tomatsuppe med pasta og kylling

PASTA MED TOMATPESTO: Denne pastaretten ser nydelig ut, og inneholder bare tre ingredienser. Foto: Marit Røttingsnes Westlie, FruTimian
PASTA MED TOMATPESTO: Denne pastaretten ser nydelig ut, og inneholder bare tre ingredienser. Foto: Marit Røttingsnes Westlie, FruTimian Vis mer

Pasta med tomatpesto

Oppskrift fra: Fru Timian

Til 4 porsjoner trenger du:
12–14 soltørkede tomater
½ dl pinjekjerner
Pasta
Salt og pepper til krydring, eventuelt litt hvitløk om du har det.
1 ½ dl olivenolje til saus

Slik gjør du: Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakken, og mens pastaen koker, lager du pestoen. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne i noen minutter til de tar litt farge.  Ha tomater, pinjekjerner og eventuelt hvitløk i en foodprosessor, og kjør til det er most. Spe med olivenoljen til du har fått en jevn, litt tykk saus. Smak til med salt og pepper. Bland inn pestoen mest pastaen fortsatt er varm.

LES OGSÅ: Knallgode middager til snaue 50-lappen

NAM: Laks og grønnsaker i kokosmelk. Kjapt og enkelt, og du kan selv velge hvilke grønnsaker du vil bruke. Foto: Linda Marie Stuhaug
NAM: Laks og grønnsaker i kokosmelk. Kjapt og enkelt, og du kan selv velge hvilke grønnsaker du vil bruke. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

Ovnsbakt laks med kremede grønnsaker

Oppskrift fra: Linda Marie Stuhaug

Du trenger:
Laksefilet
Valgfrie grønnsaker (du kan bruke en pose med frosne også).
Kokosmelk

Slik gjør du: Start gjerne med å krydre laksefileten med det krydderet du ønsker. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter mens du starter på grønnsakene. Kutt de grønnsakene du har valgt i passelige biter, og start med å woke de som trenger lengst tid. Tilsett deretter vanlig kokosmelk og la alt kreme seg sammen. Har du ikke kokosmelk kan du fint bruke creme fraiche, rømme, gresk matyoghurt eller kesam i stedet.

LES OGSÅ: Nå bør du ha spinat på menyen

KJEMPESUNT: Torsk, spinat og gresskarmos er både spennende, smaksfullt og kjempesunt. Du kan også velge å bruke søtpotetmos i stedet for gresskar. Foto: Linda Marie Stuhaug
KJEMPESUNT: Torsk, spinat og gresskarmos er både spennende, smaksfullt og kjempesunt. Du kan også velge å bruke søtpotetmos i stedet for gresskar. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

Torsk med gresskarmos

Oppskrift fra: Linda Mari Stuhaug

Du tenger:
Torskefilet
Gresskar
Spinat

Slik gjør du: Strø litt salt og pepper over torskefileten, legg i en ildfast form og bak i ovnen på 180 grader i cirka 15-20 minutter – gjerne litt lengre om du bruker fryst fisk. 

Gresskarmos kan lages i fersk hurtigversjon ved å grave ut litt av innmaten og mikrobake det til fruktkjøttet er mørt, cirka 5-10 minutter. Avslutt med å mose med stavmikser. Du kan også bytte ut gresskarmosen med søtpotetmos om du ønsker. Smak gjerne til med litt smør, salt og pepper. Server med ferske spinatblader.

Til forsiden