Sopp:

4 oppskrifter med skogens gull

Soppen spiller fint på lag med et vell av andre råvarer – enten den inntar hovedrollen eller en smakfull birolle.

SOPP: Det er så mye deilig du kan lage med skogens gull. FOTO: All over press
SOPP: Det er så mye deilig du kan lage med skogens gull. FOTO: All over press Vis mer
Publisert

Soppragu med bacon og potetmos

4 porsjoner

IngredienserSoppragu 500 g sopp1 fedd hvitløk2 sjalottløk50 g bacon i biter2 ss olivenolje10 stilker hakket timian1 dl sherry3 dl hvitvinsalt og nykvernet pepper

Potetmos 1 kg store poteter2 dl melk100 g smørsalt og nykvernet pepper

1. Soppragu: Rens soppen. Legg av et par hele sopp til senere, og del resten opp i mindre biter. Kjør soppen i en food-processor, så den blir hakket i bitte små biter. Hell soppen over i en skål.2. Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skjær bacon i små terninger. Ha bacon i en kasserolle sammen med olivenolje, hvitløk og sjalottløk. La det steke i 2–3 minutter på svak varme til løken er blank.3. Tilsett den hakkede soppen og litt av den hakkede timianen. Spar resten av den hakkede timianen til å drysse på toppen til slutt. La det hele steke i 4–5 minutter, så soppen tar litt farge og slipper litt væske.4. Tilsett sherryen og hvitvinen, og krydre med salt og nykvernet pepper. La soppen koke under lokk i 15–20 minutter på svak varme, så det koker inn til en tykk ragu. Smak raguen til med salt og nykvernet pepper og eventuelt en skvett sherry.5. Potetmos: Skrell potetene, og skjær dem i grove biter. Kok dem i en kasserolle med vann i 20–25 minutter, til de er helt møre. Hell vannet av potetene, og la dem stå i kasserollen og dampe av seg litt. Varm opp melken i en liten kasserolle. Skjær smøret i små terninger.6. Mos potetene, og vend inn melken og smørterningene med en sleiv. Smak potetmosen til med salt og nykvernet pepper, og server den lun.7. Anrett raguen på toppen av en klatt potetmos. Høvle noen tynne soppflak over, og dryss over resten av den hakkede timianen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.