Kakefest

4 sommerkaker du kan imponere gjestene dine med!

Friske, søte og syrlige.

HAVREKAKE MED IS OG SITRONKREM: Dette er sommerens enkleste kake. Vaniljeis, frisk sitronkrem og ferske bær er prikken over i-en på denne sprø havrebunnen. Foto: All Over Press
HAVREKAKE MED IS OG SITRONKREM: Dette er sommerens enkleste kake. Vaniljeis, frisk sitronkrem og ferske bær er prikken over i-en på denne sprø havrebunnen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er bærene på sitt beste, skogen bugner av blåbær og villbringebærene lyser rødt mot oss mange steder. Plukk selv, eller kjøp ferdig i butikken, og lag imponerende kaker til noen du er glad i. Disse oppskriftene er enkle og det tar ikke lang tid å trylle fram de lekreste godbiter. Fortsatt god sommer!

Havrekake med is og sitronkrem

ISKAKE: Så enkelt kan det være å lage «din egen» iskake. Her lages den med pistasieis og sitronsorbet, men andre smaker fungerer like bra. Jordbæris og bringebærsorbet er også en god kombinasjon. Hvis du ikke har italienske amaretto­kaker, går det fint å bruke havre- eller mandelflarn i bunnen. Foto: All Over Press
ISKAKE: Så enkelt kan det være å lage «din egen» iskake. Her lages den med pistasieis og sitronsorbet, men andre smaker fungerer like bra. Jordbæris og bringebærsorbet er også en god kombinasjon. Hvis du ikke har italienske amaretto­kaker, går det fint å bruke havre- eller mandelflarn i bunnen. Foto: All Over Press Vis mer

(8 biter)
Bunn:
100 g smør
2 dl havregryn
¾ dl sukker
¾ dl hvetemel
1 ts bakepulver
Topping:
3 dl kremfløte
1 dl lemoncurd
½ dl vaniljeis
ferske bær
1. Sett ovnen på 200°. Tegn en sirkel på 25 cm på et bakepapir. Smør og strø litt mel på og legg papiret på stekeplate.
2. Smelt smør i en stor kjele. Rør i ­havregryn, sukker, mel og bakepulver.
3. Trykk deigen ut i sirkelen. Stek ­bunnen midt i ovnen i ca. 12 minutter og avkjøl.
4. Pisk fløten til krem og bland med lemoncurd, som du kjøper ferdig i mange dagligvarebutikker. Skjær is i biter og legg på bunnen. Topp med kremen og rikelig med bær. LES OGSÅ: 6 fantastiske jordbæroppskrifter

Iskake med mandelbunn

LANGPANNEKAKE MED RIPS: Denne langpannekaken med en bunn av sukkerbrød og marengs er en populær klassiker og perfekt når dere blir mange. På denne ­årstiden passer det godt å fylle kaken med friske bær sammen med den søte marengsen. Foto: All Over Press
LANGPANNEKAKE MED RIPS: Denne langpannekaken med en bunn av sukkerbrød og marengs er en populær klassiker og perfekt når dere blir mange. På denne ­årstiden passer det godt å fylle kaken med friske bær sammen med den søte marengsen. Foto: All Over Press Vis mer

(8-10 biter)
Bunn:
200 g småkaker
100 g smeltet smør
250 g lett tinte blåbær
Topping:
2 ss sukker
1 liter halvtinet vaniljeis
1 liter halvtinet sitronsorbet
ferske bær til pynt
1. Klem et bakepapir i bunnen av en form, 26–28 cm i diameter.
2. Bland blåbærene med sukkeret og la det safte seg en stund.
3. Kjør kakene til smuler i en blender og bland med smøret. Trykk smulene ut i formen.
4. Fordel is over bunnen. Strø på blåbær og avslutt med sorbet. Sett kaken i fryseren.
5. La kaken stå framme i romtemperatur i ca. 10 minutter, før den løsnes ut av formen og serveres. Pynt med bær. LES OGSÅ: Ti gode grunner til å spise jordbær

Langpannekake med vaniljekrem og rips

PAVLOVA MED PISTASJ: En lekker og sprø pavlova er alltid populært. Marengsen kan du bake et par dager på forhånd og opp­bevare i romtemperatur. Men gjør kaken ferdig like før servering slik at marengsen holder seg sprø. Foto: All Over Press
PAVLOVA MED PISTASJ: En lekker og sprø pavlova er alltid populært. Marengsen kan du bake et par dager på forhånd og opp­bevare i romtemperatur. Men gjør kaken ferdig like før servering slik at marengsen holder seg sprø. Foto: All Over Press Vis mer

(ca. 12 biter)
Bunn:
100 g mykt smør
1 ½ dl sukker
5 eggeplommer
4 ss melk
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Marengs:
5 eggehviter
2 ½ dl sukker
1 dl gresskarfrø
Fyll:
5 dl kremfløte
2 ss vaniljesukker
rips
1. Sett ovnen på 150°. Pisk smør og sukker luftig. Pisk i eggeplomme, en av gangen. Tilsett melken og til slutt melet som er blandet med bakepulver. Rør til en glatt røre.
2. Lag marengsen. Pisk egge­hvitene med halvparten av ­sukkeret til et stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og fortsett å piske til en blank marengs.
3. Fordel deigen til bunnen i en langpanne med bakepapir, 30 ganger 40 cm. Fordel marengsen over. Strø på gresskarfrøene.
4. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 30–35 minutter. Løft kaken ut av langpannen og la den avkjøles på rist. Løsne kaken med en stekespade fra papiret.
5. Legg sammen kaken ved å dele den i to på midten. Pisk fløten til krem med vaniljesukkeret. Legg bunnene sammen med kremen og rikelig med rensende rips. LES OGSÅ: Ostekake med blåbær

Pistasie-pavlova med bringebærkrem

(ca. 10 biter)
Bunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
1 ts eddik
1 ss maisenna
2 dl grovhakkede pistasienøtter
Fyll:
5 dl kremfløte
1 ½ ss vaniljesukker
ca. 6 dl bringebær
revet skall av 2 lime
1. Sett ovnen på 140°. Tegne en sirkel på bakepapir, 26–28 cm i diameter. Smør og strø litt mel i sirkelen og legg papiret på ­stekeplate.
2. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret og fortsett å piske til røren blir tykk, seig og blank. Vend forsiktig i eddik, maisenna og pistasienøtter.
3. Fordel marengsen på bake­papiret. Stek bunnen midt i ovnen i 1 ½ time. Slå av varmen og la marengsen ettertørke i ovnen minst 3 timer, gjerne natten over.
4. Pisk fløten med vaniljesukker til en myk krem. Bland i bringebær og fortsett å piske til bærene er godt blandet i kremen. Vend i limeskallet.
5. Fordel bringebærkremen over marengsbunnen like før ­servering og pynt med ­bringebær.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer